12 Şubat Bu sefer uçmaya değil kaymaya =)

Tatil dönüşü ilk etkinliğimiz uçmak değil kaymak içindi. Eğitmenlerimiz "Bu havada uçulmaz ama kayılabilir" deyince bu sefer de kayalım diye düştük Elmadağ yollarına. Sabah yine odada toplanıp yola koyulduk. Yolda alışveriş yeri bulma konusunda ufak bi kriz yaşasak da sonunda tüm işlerimizi halledip Elmadağ Kayak Merkezi'ne ulaştık. Aldık ellerimize poşetlerimizi, çıktık tepeye. İkişerli, üçerli, bazen 5 6 kişilik gruplar halinde kaydık. Birkaç arkadaşımızda ufak çaplı hasarlar meydana gelse de genel olarak çok eğlendik. Daha sonra sıra yemek faslına geldi. Bulduğumuz güzel bir ağaçlık bölgede mangalımızı yaktık, karnımızı doyurduk. Sonrasında semaverde çayımızı demledik. O kadar yorgunluğun üstüne yediğimiz yemek hepimize çok lezzetli geldi. İçtiğimiz çayla soğukta donmak üzere olan bedenlerimizi ısıttık.
Karınlar doyduktan sonra, sıra seçilen şanslı arkadaşı kara yatırmaya geldi. İlk başta bazı arkadaşlar hiç karışmayıp arada kaynamayı umut etse de tabiki öyle olmadı. Gün boyunca bu dalga herkese vurdu. Tabi o soğukta bir de kara yatırılınca iyice donduk. İçtiğimiz çayların da içimizi ısıtamayacağını anlayınca ateş yakıp ısınmaya çalıştık. Bir süre sonra yaktığımız ateşin dumanı gözlerimizi yaktı ve ateşin yanında da duramaz olduk.  Nihayetinde odaya dönmeye karar verdik.
Bugün aynı zamanda eğitmenlerden Umut Aslan’ın doğum günüydü. Akşamüzeri odaya döndüğümüzde Merve Arslan arkadaşımız, Umut için pasta alıp geldi. Umut her ne kadar o günün kazazedelerinden olduğu için pastasının tadını çıkaramasa da, bizler afiyetle onun pastasını yedik. :P
kaydık bol bol
ufak kazalarımız da olmadı değil

mangal keyfi
semaverde çay da bir başka =)


ısınmak için ateş yaktık







nice "sağlıklı" yaşlara Umut :)








17 Ocak Hoşçakal Denizli..

Denizli'nin son sabahıydı uyandığımızda. Önceki günün güzelliği hepimizin ruhuna yansımış gibiydi pek bir neşeli yaptık denizlideki son kahvaltımızı. Toparlanıp odalarımızı boşalttık ve düştük tekrar dinamit yoluna. Bugün artık başlangıç tepesini es geçiyorduk çünkü artık herkes uçuşlarını tamamlamıştı. Dinamit'e geldiğimizde rüzgar biraz yanlıydı ama zaman zaman düzeliyordu. Yerde olacak eğitmenlerimiz hazırlanıp teker teker süzüldüler. Çok geçmedi rüzgar yönünü değiştirmişti, artık uçabilmemiz için uygun değildi ve sabırlı bekleyiş başladı. Ta ki acıkana kadar bizi bekleten rüzgar, yönü konusunda ufak aldatmacalar dışında pek bir değişiklik kararı almadığından yemek yemek için düştük yola. Tekrar Karahayıt’ta serbest gezinti ve yemek zamanı başladı. Karınlarımızı doyurup buluşma yerine doğru giderken araba park yerinin hemen yanındaki çocuk parkı bizi cezp etmiş olsa gerek kendimizi orda buluverdik. Günün enerjisinin bir kısmını orda bırakana kadar okuldan kaçmış çocuk sürüsü gibi bol bol güldük, eğlendik, azıcık da hasar verdik ama güzel vakit geçirdik :) Tekrar doluştuk otobüse ve Dinamit'e eşyalarımızı alıp yerleştik. Umudumuz vardı bu sefer çünkü rüzgar daha tutarlı davranıp günü yavaş yavaş bize bırakmaya karar veriyordu. Tahminler yine yerindeydi, çok bekletmedi. Hemen kuşanıp önce eğitmenler daha sonra kulüp pilotları ve sırası gelen başlangıçlar olmak üzere teker teker süzüldük. Uçuşlar başladığı andan itibaren nerdeyse hiç ara vermeden gün batımına kadar devam ettik uçuşlara, 3 senenin ve son günün acısını çıkarır gibi. Katabatik çıkana kadar uçtuk. Dinamit’in hem karlı hem güneşli ve hem gün batımındaki güzelliklerine ayrı ayrı şahit olduk. Tekrar otelin yolunu tuttuğumuzda hem yorgun hem mutluyduk. Dönüş yolu için aldığımız kar haberleri sebebiyle yolda kalma ihtimaline karşı oldukça hızlı hareket ettik otobüse yerleştik ve yine aynı hızla yemeklerimizi yiyip Ankara dönüş yoluna çıktık. Verimli, dolu dolu muhteşem bir gün oldu hepimiz için. Dönerken ise hepimiz mutlaka bir kere aynı şeyi düşünmüşüzdür. ‘İyi ki buradayım!’ 

Gaziliyiz :)

5 dk öncesi..
5 dk sonrası :)
Sadece baş dönmez, mideye olanlar gözardı edilemez :)
Yukarıdan eğlence seyri :)










Güne ait en güzel kareler..
Günün sonu...

16 Ocak Dinamit Bu Sefer Patlayamadı :)

Güzel bir Denizli sabahı daha bizleri bekliyordu uyandığımızda. Her geçen gün seviye atlayıp uçmaya bir adım daha yaklaşıyorduk. Bugün ulaşmaya çalıştığımız seviyeye çok az kalmıştı aslında. 3 yıldır Dinamitin adıyla uyumlu tabusunu yıkmanın vakti gelmiş de geçiyordu bile. Bir gün önceden başarabileceğimize olan inancımızın sağlamlaşmasıyla harika bir kahvaltının ardından düştük yola ve ilk durağımız olan başlangıç tepesine daha sonra nihayet Dinamit’e vardık. Uygun bir rüzgar bizi bekliyordu fakat buluttan engelimiz sisten nazını hala sürdürüyordu. Gönlünü alırız dedik yüklendik malzemelerimizi, toplandık tepeye, başladık brifinge. Tam da tahmin ettiğimiz gibi uzun sürmedi gönlünü almamız. Hemen yer ekibi eğitmenlerimiz kuşanıp seyirlik uçuşlarına doğru Dinamitten kendilerini süzülmeye bıraktılar. Ara ara nazlanan bulutlarımız izin verdikçe bir taraftan uçuşları izledik bir taraftan da önce kulüp pilotu bir kaç arkadaşı daha sonrada sırasıyla başlangıç arkadaşları hazırlayıp tek tek uçurduk. Öğle vaktine kadar uçuşlara nerdeyse ara vermeden devam ettik. İlk uçacak olan ekipten son kişinin de iniş yerine adımıyla aşağıda kanatlarını toplamış gitmek için hazır olan ekip için otobüsümüz hareketlendi. Yol üstünde toplu yemek alımı için birkaç arkadaşı bıraktıktan sonra tekrar tepeye dönen arkadaşlar uçuşlara tam gaz devam ettiler. Günü kullanabildiğimiz kadar kullandıktan sonra otele, yorgun ama 3 yıldır adıyla doğru orantılı olarak patlayan dinamiti yola getirmenin gururuyla döndük. Büyük çoğunluğun uçtuğu ve mükemmele yakın bir verimlilikle geçen gün herkese ilaç gibi geldi.


Kaleciler :)

Hazırlıık :)
Nefis gözlem :)
En uçtan Dinamit..

Bekleyiş :)


Tandem; Pilot:Murat, Yolcu: Ezgi :)


Günün muhteşem görüntüleri :)

Yerleşme, taşıma halleri :)
Hazırlık :)
Heyecanlı bekleyiş hatıra fotoğrafı 1 :)
Heyecanlı bekleyiş hatıra fotoğrafı 2 :)
Heyecanlı bekleyiş hatıra fotoğrafı 3 :)

15 Ocak Bulut Kapatma

Sabah erkenden gitmek üzere hazırlanıp kahvaltımızı yaptıktan sonra heyecanımızdan hiç bir şey kaybetmeden düştük yola. Yine ilk durağımız olan başlangıç tepesine uğradıktan sonra tekrar Dinamit’e doğru yollandık. Bu sefer engelimiz sadece rüzgar değil aynı zamanda Dinamit’i kapatan bulutlardı. Beklemeye koyulduk. Tabi beklerken de patlayan etkinliklerin vazgeçilmezi gunun hatıra fotoğraflarını çekerken inanılmaz eğlendik. Alışılmışın dışında bir eğlence tarzı bile geliştirmiştik :) Bulutlar bizi kıskanmış olacak ki fotoğraf çekimleri eşliğinde geçen etkinliğimize heyecan katacak bir gelişme oldu. Artık birbirimizi görebiliyorduk ve rüzgar da gayet uygundu. Hemen arabaya koşup malzemelerimizi taşıdık ve brifing için toplanıp son hatırlatmaları da dinledikten sonra tam hazırlanıyorduk ki geri dönen bulutların hayal kırıklığıyla tekrar beklemeye devam ettik. Öğlen yemeği vakti de gelmeye başlayınca toparlanıp tekrar arabanın yolunu tuttuk. Başlangıç tepesindeki arkadaşları da yanımıza alarak Karahayıt’ta öğle yemeği için serbest vakit gezisine başladık ve minik gruplara ayrılarak yemek yiyip biraz etrafı dolaştık. Karınlar iyice doyduktan sonra otobüsümüze doluşup başlangıç tepesinin yolunu tuttuk. Görebildiğimiz kadarıyla bulutlar hala Dinamit işgaline devam ettiği için hep beraber başlangıç tepesinde hatıra fotoğrafları çekilip eğlenirken Dinamit’e de iyi dileklerimizi iletmeden edemedik. Günü sonlandırma kararı alındığında burnumuzda tüten termalin sıcaklığı ve en azından malzemeleri taşıyarak uçmaya bir adım daha yaklaşmış olmanın tesellisiyle otelimizin yolunu tuttuk. Dinlenme, termal, akşam yemeği derken hala yorulmayan minik bir ekip de gece Pamukkale ziyareti yapmadan günü bitirmek istemedi. Uçma umutlarımızın biraz daha yeşermesi kayda geçerken, günü harika fotoğraflarla süslediğimiz, bu arada da inanılmaz eğlendiğimiz bir Denizli gününün daha sonlandırdık.

Dinamite gönderme :)
Biz dalgamıza bakalım :)
Fotoğraf çekinirken eğlenmek :)
3buçuk silahşörler buluta karşı :)
Açık hava, uygun rüzgar duası :)
Yeni dizi 'Az Sonra Zombi' Haftasonu hergün 08.30 da :)
Olmazsa olmazdı :)
Diziden kareler 1 :)
Diziden Kareler 2 :)

Sonunda tırmanış :)
İlk yerleşme :)
5 dk öncesi :)
5 dk sonrası :)
Uçma ihtimali öncesi brifingi :)
Karahayıt hatırası :)




Akşam yemeği :)

Gece Pamukkale kaçamağı :)