28 Ekim etkinliği

Pazar günü odada toplanıp malzemelerimizi yükledik araca. herkes araçtaydı ama unutulan birşey vardı; kilo limitlerine göre dağılım yapmak için kiloların tartılması gerekiyordu. Herkes tartıldıktan sonra tekrar araca bindik. Yine ilk uçuşları yapmak, yaptırmak umuduyla yola koyulduk. Tuğba o gün araçtaki tek eğitmen olduğu için biraz endişeliydi yetişememek, yetiştiremek düşüncesi içersinde... Ama bilmediği bişey vardı. O birrrrrr darda kalanların yardımcısı, o birrrrrr uçuş ustasıııııı o birrrr.... O Serhattttt.... Raconda herzamanki gibi bize yardımcı olmak üzere hazır ve nazır bulunmaktaydı. İyi ki varsın Serhat.

Araçta kilo limitlerine göre arkadaşların kanatlara dağılımı yapıldı. Raconda 3 grup halinde çalışmalara başlanıldı. Ama bi terslik vardı... Rüzgar yer çalışması yapmaya yeterli derece esmiyordu :( Ara ara esintiler haricinde öğleden sonraya kadar oturak alemi yaptık.

Öğleden sonra yine o paramotor geldi. Sağolsun Serhat o işi de çözdü bizim için... Ayrıntıları ilerleyen fotoğraflarda, fotoroman bölümünde görebilirsiniz.

Akşama doğru eğimden çalışmalar yapıldı. Uçuş sayısı cumartesi günü gibi verimli değildi. Bi bkıma rüzgarın gazabına uğradık. Rüzgarın istenildiği gibi olmamasına rağmen güzel bir gündü. Daha güzel, daha bol uçuşlu günler var önümüzde, o günlerde buluşmak üzere...


Tuğba grupları belirlerken, kara kara düşünüyor...

Yer çalışmaları...









Oturak alemi









FOTOROMAN BÖLÜMÜ



















27 Ekim etkinliği

27 Ekim cumartesi günü büyük bir heyecanla yamaca doğru yola koyukduk. Herkes heyecanlıydı çünkü ilk uçuşlar yapılacaktı. İlk önce rüzgarın yönü daha uygun olduğu için uçuş yaptığımız tepelerden biri olan Recai'ye gittik. Böylece o gün gelen arkadaşlar Ankara'da uçuş yapmak için kullandığımız bütün tepeleri görmüş oldular.

Recai de başlangıçların uçuşa daha da hazır olmaları için tekrardan yer çalışması yapıldı. Daha sonra yön değiştiren rüzgar nedeniyle toparlanıp Racon tepeye geçtik. Son hazırlıklar yapıldı, savaş boyaları ( güneş kremleri ) sürüldü :P Öğlene kadar herkes yer çalışması yaptı. Daha sonra hazır olan arkadaşlarla eğimde çalışılmaya başlanıldı. Kısa süre sonra herkes eğimdeydi.

Eğim çalışmasını da başarıyla sürdüren arkadaşlar, eğitmenlerin görüşleri ile teker teker yamaca, ilk uçuşlarını yapmaya çıkmaya başladılar. Heyecanın doruğa ulaştığı an....
Biz klüp pilotları ve eğitmen arkadaşlarımız ilk uçuşunu yapan arkadaşlarla beraber kendimizin ilk uçuşlarımız hatırladık. Muhteşem bir duygu... Bir adım daha ve ayaklarınız artık yerde değil... :)))

O gün uçuş yapabilen arkadaşları kutlarım, uçuşa hazır olup ta sıra gelemediği için uçamayan arkadaşlar da üzülmesinler. Önümüzde bol uçuşlu günler var :))

Recai de Yer çalışması















Sıkı bir koşuya hazır...





Kalkış anı



Ve işte "O" an.... Ayakların yerden kesildiği...



Yardımlaşma ve paylaşım yamaçta çok önemlidir. (Not: Özellikle yemeklerde paylaşım daha bi önemlidir:)








8. Ölüdeniz Hava Oyunları


17-21 Ekim arasında Ölüdenizde hava oyunlarındaydık. Hava oyunları her zaman biz uçarıların içini kıpır kıpır eder çünkü hava oyunları demek muhteşem bir uçuş bölgesinde doyasıya uçmak, tüm gün akrobasi ve base jump gösterilerini izlemek,denize girmek ve her gece sokak partilerine katılmak demetir. Aslında Ekim ortasında tam da sezonun kapandığı havanın bozmaya başladığı bir zamana denk gelir ve uçuş garantisi olmaz. Ama hele bir de bu seneki gibi 4 gün harika koşulları yakalayınca tadına varılmaz. Bu seneki hava oyunları aynen böyle oldu işte.


İlk gün Ölüdenize varan ekip açılışı yaptı. Kampa yerleşip hemen uçuş düşümeye başladık. Bu sefer hazırlıklı da gelmiştik; tüm uçuşlar videoya aldık. Farklı bir yanı daha vardı bu hava oyunlarının çünkü deniz üstü uçuş fırsatı yakalamıştık ve hepiniz için yeni uçuş deneyimleri oldu.

Gayet başarılı SIV çalışmalarından, stallardan SAT'lardan derin wingoverlardan sonra Ölüdenizin Çarşı sokağında aldık soluğu. Organizatörler hava oyunlarının komple bir faaliyet olması için herşeyi yapmıştı. Microlight tan atlayan yarasa kıyafetli serbest paraşütçülerden ateş dansı gösterilerine kadar.

Resimdeki microlighttan az önce atlayan base jump ekibi.




festivalden pilot manzaraları





Son gece yağan yağmur yüzünden hem o günün uçuşları iptal oldu hem de hazırlıksız yakalandığımız için bizim baharlık çadırlar suyu çekti. Günü dönüş için hazırlanarak ve ıslak eşyalarımızı kurutarak geçirdik. Bir kez daha ölüdenizden güzel anılarla ayrılıyorduk. Tekrar gelmek üzere...