11-12 Ağustos Ali Dağ / Kayseri

Haftasonu Ankara'da hava şartları uygun olmadığından, Gazi Havacılık ve Ankara Yamaç Paraşütü Spor Kulübü birleşerek iki günlüğüne Kayseri - Ali Dağ'ına uçuş yapmaya gittik.
Aynı zamanda Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası için antreman yapan yelken kanatçılar da Ali Dağ'daydılar.


Birinci gün tepeye vardığımızda bulutlar tepe üstüne kaplamıştı, her yer gölge olduğundan biraz bekledik. Beklerken take offta yelken kanatların kurulumunu izleme fırsatı bulduk. Bulutlar dağılmaya başlayınca ilk olarak kulüp pilotları , sonrada eğitmenimiz kalkış yaptı. Havada termik dönerken yanımıza Yelken Kanatlar geldi ve onlarla birlikte termik döndük.

İkinci gün tepeye çıktığımızda termikler yavaş yavaş oluşmaya başlamıştı. Biraz havayı izledikten sonra kalkış yaptık. Termikleri dönerek cross yapacak irtifa kazandık ve gruplar şeklinde etraftaki köylere iniş yaptık.

Kayseri'de geçirdiğimiz iki gün, haftaya Çerkeş'te yapılacak yarışmaya gidecek pilotlarımız Serdar Tur, Pelin Özçelik ve Hülya Keçeci için antreman, kulüp pilotumuz Ali Karataş için ilk cross macerasını yaşadığı verimli bir etkinlik oldu.
















Yol kenarından ve yerleşim yerinden uzak uçmanın bilançosu 2 saat yol yürümek :)

15 Temmuz Pazar Kırkkız

Ankara için pazar günkü hava durumu iyi gözükmüyordu. Ayrıca yeni yerlerden de uçmanın vakti gelmişti. Böylece Gazi Havacılık ve Ankaradan bir kaç pilot arkadaşımızla birlikte rekorların kırıldığı Kırkıza gitmeye karar verdik. 3 saate yakın süren yolculuğun ardından tepeye çıkarak bölgeyi incelemeye başladık. Ardından ilk olarak kulüp pilotları, ardından da eğitmenler kalkış yaparak uçuşlarını gerçekleştirdiler. Ancak bugün hava Kırkkız içinde uygun değildi. Kısa süren uçuşların ardından günü tamamlayarak Ankaraya geri döndük.
Maalesef o günle ilgili uçuş fotoğrafı çekilmedi.