24 Ekim Pazar - RACON

 Herkese merhaba : )

Bugün de adını pazar gününe yazdıran yeni arkadaşlarımızla odamızda toplandık. Tartıldık ve malzemelerimizi araca yerleştirdikten sonra yola çıktık. Dün olduğu gibi bugün de rüzgarı karşılayan Racon tepesine gittik ve gene havada heyecanlı bir esinti vardı. Merakla bekleyen yeni arkadaşlarımız için brifing yapıldı. Eski arkadaşlarımız bir ön gösterim ile yer çalışmasını gösterdi. Sonra herkes çalışacağı eğitmenlerin ve kanadın yanına geçti, çalışmalar tüm hızıyla başladı. 


Öğlen yemek yemek ve tanışmak için çemberimizi oluşturduk. Sonra ise maalesef hava durumu başlangıçların yer çalışması için uygun değildi. Eğitmenlerimiz ile beraber tepeyi merak eden yeni arkadaşlarımızla beraber Racon tepeyi tırmandık. Aşağıda kalan arkadaşlarımız oyun oynadı. Tepede vampir ve köylü oynandı. Eğitmenlerimiz Berke ve Mert Efe uçtu. Büyük hayranlıkla ve heyecanla onları izledik. Adeta yolda kol kola yürüyüp sohbet eden arkadaşlar gibi havada süzüldüler. Bu keyifli seyrimizin sonunda tekrar aşağıya indik








Gün batımının yaklaştı vakitlerde, kulüp pilotlarımız ters çalıştı. Ardından kanatlarımızı katladık ve malzemelerimizi araca yerleştirdik. Dönüş yolculuğumuz başladığında gene karınlar açtı :) Yemeklerimizi yedik ve dinlendik. Ardından kulüp odamıza geldiğimizde malzemelerimizi araçtan çıkarıp odaya yerleştirdik. Brifingimiz ile günü sonlandırdık.










23 Ekim Cumartesi- RACON

 Herkese merhaba : )

Bugün, aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla ilk etkinliğimizi gerçekleştirdik. Zorlu bir sınavdan sonra, sınavı geçen yeni topluluk üyelerimiz, teorik derslerde gördükleri kanatlar ile birebir tanışmayı dört gözle bekliyorlardı. Sabahın erken saatinde uçuş sevgisi ile odanın yolunu tuttuk. Odada tartıldık ve malzemelerimizi araca yerleştirdik. Meraklı ve heyecanlı gözlerle servislerde yerimizi aldık. Gölbaşı Racon tepesine doğru yola çıktık. Tepeye vardığımızda brifing yapıldı. Yeni arkadaşlarımıza, harnes ve kanat tanıtıldı ardından yer çalışmasının nasıl olacağı eski arkadaşlarımız tarafından canlandırıldı. Sonra herkesin çalışacağı kanatlar ve eğitmenlerle beraber listeler okundu. Herkes çalışacağı kanadın yanına gitti, adeta kanatlarıyla dans sıralarını bekliyorlardı. Beklenen an iyice yaklaşmıştı.  Sanki tatlı bir rüzgar değil heyecan esiyordu yüzümüze. Kuşanan arkadaşlarımız 'Hazırsan Koş!' komutu ile beraber kanatları ile tanıştılar. Bazen kanatlara direndiler, slaytları anlamaya çalıştılar. Tıpkı dans figürlerini karıştırıp partnerinin ayağına basan dansçılar gibi başta sendelediler fakat güçlerinin yettiği kadar koştular ve çabaladılar. Çalışmalara başladıkça, daha çok çalışmak için hevesleri arttı. 



Öğle saati olduğunda geleneksel tanışma ve yemek yeme çemberimizi yaptık. Yemekler yenildi, herkes kendini tanıttı. Ardından ninja oynandı ve kulüp pilotlarımız ters çalıştı.



Öğleden sonra, yer çalışmasına devam edildi ve kulüp pilotu adayı olan arkadaşlarımız uçtular. Eski arkadaşlarımızın uçuşlarını, yeni arkadaşlarımız merak ve hayranlıkla izliyorlardı. Günün sonunda herkes bir hayli yorulmuştu, artık toplanma zamanı geldi. Kanatlarımızı nasıl katladığımızı yeni arkadaşlarımıza anlatarak katladık. Malzemelerimizi araca yükledikten sonra, geri dönüş yolculuğumuz başladı. Serviste, yorgunluğumuzun üstüne yediğimiz yemekler ayrı bir lezzetli geldi. Kulüp odamıza geldik ve malzemeleri indirip odaya yerleştirdikten sonra gün sonu brifingimizi yaptık. İlk etkinlik yorumları alındı, herkes yorgun ama bir o kadar mutlu odadan ayrıldı.

            

Teorik Sınav ve Tanışma Toplantısı

Herkese merhaba : )

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen başlangıç teorik derslerine katılanlar, 20 Ekim çarşamba günü teorik sınavına girdi. 


Sınava girenler için heyecanlı bir bekleyiş sonucu açıklanan sınav sonuçlarına göre, topluluğumuza üye olmaya hak kazananlar ile beraber 22 Ekim cuma günü tanışma toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda; gerçekleştireceğimiz etkinlikler, yamaç paraşütü eğitimi ve yer eğitimleri için gerekli olanlar hakkında konuştuk. Heyecanlı ve meraklı gözlerle, ertesi günü ilk etkinliğimizi gerçekleştirmek üzere toplantımız sonlandı.


Başlangıç Pilotluğu Teorik Eğitimi

Herkese merhaba : ) 

Her yıl gerçekleştirdiğimiz gibi bu yıl da Ekim ayının başında yeni üye kaydımızı gerçekleştirdik.


Ardından 16-17 Ekim tarihlerinde yaklaşık 200 adayın katıldığı teorik eğitimler verildi. Yasemin Gönen, Berke Özcan, Mert Efe Ceylan, Muratcan Özgör, Onur Özkan, Ümit Karakaş ve Mustafa Aztekin, toplamda altı ayrı sınıfta verilen teorik eğitim derslerini gerçekleştirdiler. 






Eğitimi takip eden hafta içi yapılacak bir teorik sınav ile Gazi Havacılık olarak yeni üyelerimize merhaba diyeceğiz ve pek yakında yer eğitimlerine başlayacağız.