Beklenen Eğitim: SIV !

21-24 Nisan tarihleri arasında kulüp pilotu adaylarının heyecanla beklediği SIV eğitimini gerçekleştirdik.SIV eğitimi için Fethiye-Ölüdeniz'deydik.12 kişilik bir ekiple gittiğimiz SIV etkinliğimizdeki amacımız kara üzerinde başımıza gelebilecek acil durumların deniz üzerinde simülasyonuydu.


İlk gün uygun olmayan hava koşulları nedeniyle iniş alanında SIV'de neler yapacağımızı tekrar konuşarak geçirdik.

Hacettepe Havacılık ile sıcak dakikalar yaşadık:).

Ertesi gün ise havanın uçuşlar için uygun olmasıyla hiç vakit kaybetmeden Babadağ'a çıktık.Kulüp pilotu adaylarının heyecanları gözlerinden okunuyordu.



Yukarı vardığımızda rüzgar yönünden dolayı 1800 m'lik kalkış pistine çıktık.Buradan kalkışlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımız,SIV'lerini yapmak üzere deniz üzerine doğru açıldılar.

1700 m'lik kalkış pisti


1800m'lik kalkış pistinde kalkış için hazırlanırken...

Deniz üzerine geldiğimizde ise bizi aşağıda bekleyen yer eğitmenlerimiz sayesinde SIV uçuşlarımızı gerçekleştirdik.


"Seni gördüm biraz deniz üzerine doğru açıl."


1700 m'lik kalkış pistinde hazırlanan pilotlar...

Tatil amaçlı gelen bazı arkadaşlarımız da tandemle eşsiz manzara eşliğinde uçmanın keyfini yaşadı.

Deniz üzerine geldiğimizde ise "Ben geldim." bildirimiyle beraber telsizden sırasıyla gelen komutları uygulamaya başladık.

İniş alanına doğru yaklaşırken...




İndikten hemen sonra sıcağı sıcağına uçuşlarımızı eğitmenlerimize anlattık,birlikte uçuşlarımızı değerlendirdik.

Tabi her zaman hava yukarıda, aşağıda olduğu gibi günlük güneşlik değildi.Kalkış pistini bulut kaplaması sebebiyle kulüp pilotu adayları birçok kez bulut dağılımını beklemek durumunda kaldı.

Sabırla bulutun açmasını bekledik.

Etkinliğin en güzel uçuşlarından biri sayılabilecek uçuşlardan biri...Bulutun açmasıyla günün son uçuşuna çıkan pilotlar,bulutların üzerinde süzülerek unutulmayacak dakikalar yaşadılar.


4 günün ardından kulüp pilotu adayları SIV1,eğitmenlerimiz ise SIV2'lerini,toplamda 6 sorti uçuş çıkararak gerçekleştirdiler.Oldukça verimli geçen etkinliğin ardından akıllarda kalan güzel anılarla beraber Ankara'ya dönüş için yola koyulduk.




16 Nisan Ayaş Etkinliği

23 Nisan SIV öncesi güzel olan havayı değerlendirip Ayaş'tan uçalım dedik.Kulüp pilotu adayları ve başlangıç öğrencilerinden şanslı isim Mahmuthan'ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde 5 sorti uçuş çıkardık.Kulüp pilotu adayları termik eğitimlerinin başlangıcını yaptılar.Son derece heyecanlı,öğretici ve zevkli uçuşlarımızda içlerinde R10'ların da bulunduğu ( :) ) birçok kanatla beraber termik dönüp aynı hava sahası içerisinde uçuşlarını gerçekleştirdiler.Winddummy olarak kullandığımız bazı hisleri kuvvetli arkadaşlarımızın öncülüğüyle hep beraber aynı termik içerisinde yükselmenin zevkini yaşadık.

Kızlar termik konseyi yapıyorlar:)