11 Aralık Cumartesi - HATIRA

 Herkese merhaba : )

Rutinimiz yine aynıydı. Sabah odada işleri hallettik, malzemeleri yükledik, ve Hatıra tepesinin yolunu tuttuk. Öğleden sonra rüzgar sert gözüküyordu ancak öğlene kadarki sürede başlangıç uçuşları olabilirdi. Bunun için odada erken buluşmuştuk. Bir an önce tepeye tırmandık, ancak sadece şanslı olan bir başlangıç arkadaşımızın uçmasına izin verdi hava. Akrep burcu gibi hava sertleşti. Hava tahminleri yanılmıştı. Ancak hava başlangıçlara uygun olmasa da kulüp pilotu arkadaşlarımız için oldukça verimliydi. Kulüp pilotu arkadaşlarımız kanadı tepede tutma, tırmanma ve soaring gibi birçok çalışma yapma fırsatı buldular.




Eğitmenlerimiz ve kulüp pilotlarımız gün boyu havada kalarak soaring bandında güzel bir trafik oluşturdular. Başlangıç arkadaşlarımız için de güzel bir gözlem fırsatı oluştu. Bol bol tepeye iniş gördük. 

Yasemin eğitmenimizin Gto ile Bob Ross olduğu anlar



Öğle arası verdiğimiz zaman Hatıra’nın arka tarafı imdadımıza yetişti ve sıcak bir ortamda yemeğimizi yedik. Bir süre oyun oynadık ve daha sonra tekrar gözlem yapmaya koyulduk. Yerde olanlar ise Berke eğitmenimizin Enzo ile yılan dansını gözlemleme fırsatı buldular. Ardından brandanın sıcak kollarına sığındılar.


branda candır

Gün sonuna doğru yavaş yavaş toparlanmaya başladık. Kulüp pilotu arkadaşlarımız bu sefer de yerde ters çalıştılar. Kulüp pilotu adaylarımızdan ilk kez ters çalışanlar da vardı. Günün sona ermesiyle yavaş yavaş kanat katlama rutinimize geri döndük ve hızlıca toparlanıp otobüse binerek odaya doğru yola çıktık. Brifingimiz ile bugünü de noktalamış olduk.

 


5 Aralık Pazar - HATIRA

Herkese merhaba : ) 

Divan şiirinde “sahip-kıran” diye bir mazmun vardır. Bu mazmun genelde hükümdarları övmek için kullanılmıştır. Ancak esasında astroloji ile alakalı bir terimdir. 20 yılda bir kavuşan Satürn ile Jupiter gezegeninin aynı hizaya geldiği dönemdir. Bu dönemde doğan veya tahta geçen kişiler uğurlu kabul edilmektedir. İşte 5 Aralık Pazar günü Hatıra tepesinde böyle uğurlu bir gün oldu. Etkinliğe gelenlerin çok mutlu olduğu, gelemeyenlerin ise çok hayıflandığı bir gün oldu. Dönem başladığından beri en fazla uçuşun olduğu gün. Gün boyu kapalı olan hava tam bir başlangıç havası ve bunun karşılığı olarak nerdeyse 60 civarı uçuş oldu. Öğle arası yemek yemeye bile vaktimiz olmadı (laf aramızda, yoğunluktan çiçek toplamaya gidecek vakit bile bulamayanlar oldu). Bu durumdan şikâyetçi olduğumuz da söylenemezdi. Tepede büyük bir hareketlilik vardı. Biri kalkıyor, biri iniyor, biri tırmanıyor… Hasret kaldığımız işte bu hareketlilikti. Tepedeki bu verimlilik yerde de sürüyordu. O gün yer çalışan arkadaşlarımızın tamamı tepeye çıkıp ilk uçuşlarını gerçekleştirdi. Gün sonuna doğru kulüp pilotu arkadaşlarımız da soaring ve tepede tutma çalışmaları yaptılar. Kısacası herkes için verimli bir gün olmuştu. Yorgun gülücüklerle kanatlarımızı katlayarak odanın yolunu tuttuk. Brifingimiz ile etkinliği sonlandırdık.





4 Aralık Cumartesi - HATIRA

 Herkese merhaba : )

Sabah her zamankinden daha erken odanın yolunu tuttuk. Tartıldık ve malzemelerimizi araçlara yerleştirdik. Sinan Haholu hocamız da bize eşlik ettiği için heyecanlıydık. Hatıra tepesine doğru yola çıktık. Bugün bizleri boğa burcu inadı sertliğinde bir hava karşıladı. Başlangıçlarla yer çalışması denedik fakat hava inat olmakta kararlıydı. Kulüp pilotu arkadaşlarımız soring için tepeye çıktılar fakat orada daha da inattı hava. Berke eğitmenimiz uçtu sadece. Gözlem yapma şansı bulduk. Başlangıç arkadaşlarımızdan ilk defa kulak kapatmayı canlı izleyenler oldu. 




Yer de ise kulüp pilotu arkadaşlarımız ters çalıştı. Hava iyice inatlaştıkça sadece Sinan ve Berke eğitmenimiz ters çalıştı. 





Tepede, Hatıra'nın diğer tarafına geçip bir nebze de olsa içimizi oyunlarla ısıtmaya çalıştık. Ardından aşağı inip ters çalışmalarını gözlemleme şansımız oldu. Son bir umut başlangıçlar az da olsa düz çalıştı fakat boğa hava tüm içini kırmızı pelerine dökecekmiş gibi yaklaşacak oldu. Bizler de kanatlarımızı katlayarak odanın yolunu tuttuk. Gözlem yapma şansımız olan verimli etkinliğimizi brifingimiz de konuşarak günü sonlandırdık.



21 Kasım Pazar - RECAİ

 Herkese merhaba : )

İki gün önce cuma toplantımız sonrası hafta sonu etkinliği için hazırlıklara başlandı. Bakımlar yapıldı, Ankara'nın bozkırında incinen ellerimiz iyileştirildi. Artık bol bol çalışmaya hazırdık.



Pazar sabahı, dinç bir şekilde odanın yolunu tuttuk. Her zaman olduğu gibi önce tartıldık ve malzemelerimizi araca yerleştirdik. Ardından Recai tepesinin yolunu tuttuk. Bizi herkese saygı ve sevgili olan kova burcu havası karşıladı. Gün içerisinde herkesi mutlu eden bir hava oldu. Öğlene kadar kulüp pilotlarımız yer çalıştı, soring yaptılar ve tepeye indiler. 






Öğleden önce gözlem yapan başlangıçlar da öğleden sonra yer çalıştılar ve uçabildiler. Yer eğitimini tamamlayanlar tepeye çıkmaya hak kazandılar ve ilk uçuşlarını gerçekleştirdiler. Ümit Karakaş ve İlknur Abakbigan bugün bizleri yalnız bırakmadı. Yüzümüzde bir tebessümle kanatlarımızı katladık ve odanın yolunu tuttuk. Gün sonu brifingimiz ile etkinliğimizi sonlandırdık.





14 Kasım Pazar - Altın Günü

 Herkese merhaba : )

Cumartesi akşamı hava koşullarından dolayı pazar günü etkinlik yapılamayacağının maili gelmesinin hemen ardından planlar yapılmaya başlandı. Eren arkadaşımız evinin kapılarını bizlere açacağını söyledi. 'Altın günü' için yapılacak yemeklerin ve alınacakların listesi yapıldı ve aramızda paylaşıldı. Pazar günü 13.00 da buluşmak üzere sözleştik. Sabah, Gazi Havacılık Ailesi için Utku tüm evi temizledi. 


Eren, dört gözle gelişimizi bekledi.


Gelmeyenler pişman edildi.


Oyunlar oynandı.



Günün altınları ise kalplerimizdi : )

13 Kasım Cumartesi - HATIRA ve RACON

Herkese merhaba : )

Hafta içi salı günü beraber yaptığımız kanat temizliği ile meraklanan ve heyecanlanan başlangıç arkadaşlarımız, cumartesi günü sabah koşarak odanın yolunu tuttu. 


Her zaman yaptığımız gibi tartıldık ve malzemelerimizi araçlara yerleştirdik. Yaklaşık kırk kişi ile Hatıra tepeye doğru yola çıktık. Hemen heyecanla yer çalışmalarına başladık. Kulüp pilotu adaylarımız ise Hatıra'nın tatlı eğimine doğru tırmandı. Bu sırada yer çalışmasını tamamlayan ve ilk uçuşlarını gerçekleştirmeye hazır olan taze kanlar da tepeye çıkmaya başladı. Kulüp pilotu arkadaşlarımızdan biri uçma imkanı buldu. Bu arada rüzgar terazi kararsızlığı ile yön değiştirme sinyallerini vermeye başlamıştı. Ardından öğle aramızı verdik. Terazi hava artık kararını vermişe benziyordu bu yüzden öğleden sonra Racon tepeye gitmeye karar verdik. Tam yola çıkacağımız zaman minik bir dostumuz ile karşılaştık.



Kanatları hızlıca katladıktan sonra Racon tepenin yolunu tuttuk. Bu sefer, tepeye çıkan arkadaşları Racon'un zorlu eğimi bekliyordu. Fakat içlerinde büyük bir heyecan karnavalı olduğu için teletabiler gibi bir neşe ile tepeyi tırmandılar. Racon tepede, içimizdeki karnavalı paylaşan başka dostlarımız ve onların danslarına uyum sağlayan bir gökyüzü vardı.


Yer eğitimleri de tüm hızıyla devam etti. Kulüp pilotu adaylarımız uçuşlarını gerçekleştirdikten sonra ilk başlangıç uçuşlarına başlandı. Yüzünde şapşal bir gülüş olan kişilerin ilk defa uçtuğunu hemen anlıyorduk. 


Güzel bir gün batımından önce kanatlarımızı katlamaya başladık. Huzur ve mutlukla malzemelerimizi aracımıza yükledikten sonra odamızın yolunu tuttuk. Dokuzu başlangıç olmak üzere toplam on iki uçuşla brifingimizi gerçekleştirdik. İlkleri barındıran bu güzel etkinliği doğum günü kutlaması ile sonlandırdık.







7 Kasım Pazar - FREE PİST

 Herkese merhaba : )

Hava gibi uykulu gözlerle odaya geldik. Her zamanki gibi tartılıp, malzemelerimizi araca yerleştirerek yola koyulduk. Free pistte geldiğimizde bizi boğa burcu tembelliğiyle ağırlığı olan bir hava karşıladı ve tüm gün devam etti. Bu sayede biz de tüm gün daha çok koştuk.



Dolu dolu yer çalışması ile geçen günümüzde öğle arası, öpücükleriyle bizi ısıtan güneşten kısa bir zaman ayrı kalmak için çemberimizi servisin arkasında oluşturduk. Bir kaç arkadaşta bizi ziyaret etti. Çemberimizin baş tacı oldular bazen haraç kestiler : )

Çalışmalarımız öğleden sonra tüm hızıyla devam etti. Model uçak görme şansımız oldu. 

Ayrıca gökyüzünde 'yıldız' da gördük : )  


Havanın tembelliğini koşarak kapatmaya çalıştığımız yorucu günün sonunda kanatlarımızı katladık ve dönüş yolculuğuna çıktık. Aramızda enerjisi bitmeyenler vardı ve bizi söylediği şarkılarla geçmişe götürdüler. Keyifli ve yeniliklerin olduğu günümüzü brifingimiz ile sonlandırdık.









6 Kasım Cumartesi - RACON

 Herkese Merhaba : )

Bir gün öncesi cuma toplantımızda konuştuğumuz teoriklerin ve canlandırmaların etkisi ile tekrar büyük bir heyecanla sabah kulüp odamızın yolunu tuttuk. 

Odada tartıldık ve malzemeleri araca yerleştirdik. Yaklaşık kırk kişi ile etkinliğimizi gerçekleştirmek için Racon tepenin yolunu tuttuk. Akrep burcu dengesinde bir hava bizi karşıladı. Aramızda ilk etkinliği olan arkadaşlarımız vardı. Diğer arkadaşlarımıza da hatırlatma amacıyla brifing yapıldı. Malzemeler tanıtıldı ve yer çalışmasına tüm hızıyla başladık. Dengeli bir hava olduğu için çok fazla yer çalışma imkanımız oldu. Karnımız acıkıp yorulmaya başladığımızda, geleneksel öğle arası çemberimizi oluşturduk. Ardından tekrar yer çalışmasına devam edildi. Kulüp pilotu adayı arkadaşlarımız uçuşlar gerçekleştirdi. Başlangıç arkadaşlarımız uçanları izleyerek, daha büyük bir hevesle koştular. Artık birçoğu, dans partneri kanatlarına uyum sağlamaya başlamışlardı. 


Havanın kararmasına yakın, kanatlarımızı katladık ve araca yerleştirdikten sonra odamızın yolunu tuttuk. Çok verimli ve bir o kadar yorucu etkinliğimizi brifing ile sonlandırdık.