11 Aralık Cumartesi - HATIRA

 Herkese merhaba : )

Rutinimiz yine aynıydı. Sabah odada işleri hallettik, malzemeleri yükledik, ve Hatıra tepesinin yolunu tuttuk. Öğleden sonra rüzgar sert gözüküyordu ancak öğlene kadarki sürede başlangıç uçuşları olabilirdi. Bunun için odada erken buluşmuştuk. Bir an önce tepeye tırmandık, ancak sadece şanslı olan bir başlangıç arkadaşımızın uçmasına izin verdi hava. Akrep burcu gibi hava sertleşti. Hava tahminleri yanılmıştı. Ancak hava başlangıçlara uygun olmasa da kulüp pilotu arkadaşlarımız için oldukça verimliydi. Kulüp pilotu arkadaşlarımız kanadı tepede tutma, tırmanma ve soaring gibi birçok çalışma yapma fırsatı buldular.




Eğitmenlerimiz ve kulüp pilotlarımız gün boyu havada kalarak soaring bandında güzel bir trafik oluşturdular. Başlangıç arkadaşlarımız için de güzel bir gözlem fırsatı oluştu. Bol bol tepeye iniş gördük. 

Yasemin eğitmenimizin Gto ile Bob Ross olduğu anlar



Öğle arası verdiğimiz zaman Hatıra’nın arka tarafı imdadımıza yetişti ve sıcak bir ortamda yemeğimizi yedik. Bir süre oyun oynadık ve daha sonra tekrar gözlem yapmaya koyulduk. Yerde olanlar ise Berke eğitmenimizin Enzo ile yılan dansını gözlemleme fırsatı buldular. Ardından brandanın sıcak kollarına sığındılar.


branda candır

Gün sonuna doğru yavaş yavaş toparlanmaya başladık. Kulüp pilotu arkadaşlarımız bu sefer de yerde ters çalıştılar. Kulüp pilotu adaylarımızdan ilk kez ters çalışanlar da vardı. Günün sona ermesiyle yavaş yavaş kanat katlama rutinimize geri döndük ve hızlıca toparlanıp otobüse binerek odaya doğru yola çıktık. Brifingimiz ile bugünü de noktalamış olduk.