28 Haziran-4 Temmuz 2014 "Kayseri Ali Dağı Termik Eğitimi"

    
   Kayseri Ali Dağı Termik Eğitimi  

1.Gün
        27 Haziran gecesinden yola koyulduk, sabah erkenden Kayseri otogara varmıştık. Hızlı bir şekilde yurtlarımıza gidip yerleştikten sonra iniş alanında eğitmenimiz Sinan Haholu bizleri karşıladı. İniş alanı brifinginden sonra tepeye çıkıp uçuş brifingi de yapıldı. Hem yorgun hem de heyecanlıydık. Hızlıca kuşanıp hepimiz ilk uçuşlarımızı yaptıktan sonra sağanak yağmur bize hoş geldin demişti. Yurtlarımıza gidip dinlendikten sonra yağmurun dinmesini fırsat bilip yemek yemeye gidip ardından da gün sonu brifingimizi yapıp erkenden  yurtlara  döndük.




2.Gün
    Sabah erkenden tepeye çıkıp havayı gözlemlemeye başladık. Termiklerin kopmasıyla sırayla uçuşlarımızı gerçekleştirip kanatlarımızı katlayıp ufak bir mola verdik. Havanın sertleşmesiyle deneyimli arkadaşlarımız uçmak için tepeye çıkıp termik dönmeye başladılar irtifayı alan crosa gidiyordu, bizlerde aşağıdan crosu izleyerek tecrübe edinip boşluğu fırsat bilip yemeğe gittik. Crosa giden arkadaşlarımız döndükten sonra tekrar tepeye çıktık. Bazı arkadaşlarımız kalktıktan sonra rüzgarın sertleşmesiyle beklemeye başladık. Ancak rüzgar bir türlü azalmıyordu, bizlerde manzara eşliğinde soaring uçuşlarını izleyip gün batımının keyfini çıkardık.




3.Gün
  Bugün eğitmenimiz Serdar Tur  gelmişti. Sabahleyin hızlı davranıp tepeye çıkıp birer sorti uçtuktan sonra öğlene kadar termiklerin artmasını beklerken bir yandan da havayı gözlemledik. Termiklerin artmasıyla birlikte birer birer uçmaya başladık, artık termikleri daha rahat dönüyorduk. Herkesin kalkmasıyla birlikte beraber termik dönmeye başladık, irtifayı almamızla birlikte eğitmenimizle crosa çıktık. Hepimiz farklı yerlere inmiştik, bir yandan saatlerce uçmuş bir yandan da yorulmuştuk ardından otostopla dönüş yolculuğumuz başlamıştı. Hepimiz iniş alanında buluştuğumuz da herkesin yüzü gülüyordu. Yurtlarımıza döndükten sonra akşam yemeği için buluşup günün değerlendirmesini yapıp çaylarımızı içmek için sahil cafe ye gidip günün yorgunluğunu attık.

4.Gün
Akşamdan sözleştik ve erkenden uyanıp hazırlıklara koyulduk dün gerçekleşen güzel uçuşların ardından hepimiz heyecanlıydık.Aracın gelmesi ile malzemeleri yukleyip koyulduk yola.Varır varmaz malzemelerimizi hazırlayıp havayı gözlemledik.Koşullar uçuş için uygun duruma gelince kuşanıp birer birer süzüldük Ali Dağından kimimiz patladı kimimiz uzun uçuşlar gerçekleştirdi. Akşamüstü hava pek müsait değildi bu yüzden günü bitirp yurtlara geçtik ardından akşam toplanıp toplantımızı yaptık.Hatalarımızı konuştuk uçuş sırasında nelere daha dikkat etmeli neleri yaparsak havayı verimli kullanabiliriz diye sohbet ettik.

5.Gün
Hava durumunda rüzgar sert gösteriyordu.Biz yinede erkenden yola koyulduk çıktık kalkış pistine.Rüzgar o kadar sert değildi ama havanın pişmesini bekliyorduk.Malzemelerimizi hazırlayıp havayı gözlemledik.Rüzgar darbelerini takip edip kalkış zamanımızı ayarlamaya çalştık.Ardından birer ikişer kalkarak havada birlikte uçuşlar gerçekleştirdik .Amacımız hava trafiğine dikkat etmek ve birlikte uçmaya alışmaktı.Bu sayede kalabalık bir uçuşta nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmiş olduk.Herkes indikten sonra tepeye cıkmak için hazırlandık.2. sorti için çabalıyorduk kuşandık darbe arasında bir kaç arkadaşımız çektiler kanatlarını ve kalktılar .Ardından rüzgar sertleyince bir kaç arakadaşımız araçla aşagı indiler.Farklı bir havada uçmanın deneyimi yaşanmış oldu bu sayede.Akşam toplanıp toplantımızı yaptık ertesi gün için planlarımızı yapıp yurtlarımıza dağıldık.

6.Gün
Hava biraz sertti bugün rüzgar şiddeti fazla idi.(ÇOKK PİSS SOARİNG VARDI) Hazırlık yapmadık pek. Şehir içinde dolaşıp rüzgarı gözlemleyebileceğimiz yerlerde bekledik.


7.Gün
Eğitimin son günü umutlarımız zirvede idi.Uçma duygusu ile yanıp tutuşan yürekler saatlerce uçma güdüsü ile aç ve hırçındı.Erkenden çıktık yola takımları açıp hazır vaziyette havanın pişip inversiyonun yok olmasını bekliyorduk.Nihayet hava kıvama gelmişti.Yine birer ikişer kalktık beraber termik döndük go-pro su olan arakadaşımıza yakın uçmaya çalıştık :) Bir kaç arkadaşımız patladı ve eğitmenimizin komutu ile taksiye atlayıp takrar kuşandılar.Günü erken bitirdik .Kayseri etkinliği bitmişti artık. Toparlanıp yuvaya dönme vakti gelmişti tamda alışmışken Ali Dağı’na.
Etkinliğimiz genel anlamda verimli geçti.Saatlerce uçtuk crosa çıkanlarımız oldu .Uçtuğumuz kanatla uyum sağlamayı öğrendik.Kanadın dediklerini anlamaya çalıştık,havayı tanımaya çalıştık ve ona uyum sağlamamız gerktiğini tecrübe ettik.


Kayseri Ali Dağı Termik Eğitimimzde bize emeği geçen SİNAN HAHOLU'na herşeye rağmen sakinliğini koruyan ve yardımı ile termik dönmemizi öğreten SERDAR TUR eğitmenimize ve bu etkinliği düzenleyen ve organize eden arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.