16-19 Mayıs Denizli Üniversitelerarası Yamaç Paraşütü Yarışması

GÜDAK Havacılık Birimi; Üniversite Sporları Federasyonu, GIN-GLIDERS Türkiye temsilci'si Sayın Semih SAYIR ve Gazi Üniversitesi Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi'nin (GÜDAK) katkılarıyla Türkiye'de ilk defa düzenlenen Üniversitelerarası Yamaç Paraşütü Yarışmasına katılıyor.

Semih SAYIR şu an Türkiye Yamaç Paraşütü pilot sıralamasında 1. sırada yer alan, yıllardır Türkiye'de yarışmalar düzenleyen, Türkiye'yi yurt dışında temsil eden ve teknik anlamda yeterince bilgisi olan çok tecrübeli pilottur.

Bu yıl Semih SAYIR tarafından düzenlenecek olan yamaç paraşütü yarışmasına, Sayın GÜDAK Başkanı Prof. Dr. Suat KARAKÜÇÜK'ün destekleriyle Üniversite Sporları Federasyonuyla temasa geçilerek, Federasyonun desteği alınmıştır. Böylece Türkiye'de ilk defa, düzenlenen bir yamaç paraşütü yarışmasına Üniversiteler klasmanı eklenmesi yönündeki tüm bürokratik engeller kaldırılmış olunmaktadır. Diğer bir deyişle kişisel girişimlerle düzenlenen özel nitelikte bir yamaç paraşütü yarışması, yetkili bir mercii tarafından desteklenmiş olmaktadır.

Ülkemizde yamaç paraşütü sporu üniversitelerin özverili çalışmalarıyla verilen eğitimler sayesinde gelişmiş ve gelişmektedir. Sporun düzenlenen yarışmalarla daha hızlı gelişeceği gözönüne alınırsa bu yarışmanın sporun gelişmine çok büyük katkılar sağlayacağını en azından güzel bir başlangıç olduğunu düşünmekteyiz. Türkiye'deki eğitimlerde başı çeken üniversite kulüpleri olduğu için bu durumdan ilk olarak onlar etkilenmektedir. Yapılacak diğer yarışmalarda da bu klasmanın açılarak üniversitelerarasında tatlı bir rekabet oluşturulması, belki bir üniversitelerarası yamaç paraşütü şampiyonası veya üniversiteler yamaç paraşütü ligi kurularak bu gelişimin daha kalıcı olması ve süreklilik kazandırılması en büyük temennimizdir.

Yapılan iyi niyetli çalışmalardan dolayı emeği geçen/geçecek herkes teşekkürü borç biliriz.