2022 Denizli Etkinliği

 

28 Ocak Cuma- 29 Ocak Cumartesi 2022

Mutluluğumuzun sebebi sınavlarımızın bitmesi miydi yoksa iple çektiğimiz Denizli etkinliğinin sonunda gelmiş olması mıydı? Aslında ikisinin bir arada olmasıydı bizi bu denli heyecanlandıran. Herkes bir gün öncesinden valizlerini heyecanla hazırlamaya başlamıştı bile. Kimi son sınavına girdi kimi şimdiden bütleri düşünmeye başlamıştı. Ama olsundu. Herkes 4 gün tüm dertlerini, sıkıntılarını Ankara’da bırakıp Denizli için hazırdı. 20.00’da odada buluştuk. Tüm malzemelerimizi hep birlikte hazırladık. Sonra uzun bir Denizli brifingimiz oldu. Eğitmenlerimiz daha gitmeden iniş alanları ve uçuşlarla ilgili hususlardan bahsetmeye başlamıştı. Denizli etkinliğinin farklı olacağı şimdiden belliydi. Saat 22.00’a geldiğinde otobüsü yüklemeye başladık. Yola çıkmamıza dakikalar kalmıştı. Herkes heyecanla otobüse binip yerlerine oturdu. Evet sonunda başlamıştı yolculuk. Arka taraf sanki bu anı aylardır bekliyormuşçasına hazırlıklı gelmiş. Playlistleri hazır bir şekilde eğlenceye başladılar. Arka taraf eğlene dursun Berke de orta sıralarda hem ön tarafa hem arka tarafa hakim bir şekilde insanların uyumalarını bekliyor ve onlar üzerinde son tuval çalışmasını yapmak için fırsat kolluyordu.

Abi sabaha kadar eğleniyoruz uyumak yok


2015 senesine geri gittik




Sabahın ilk sularında otelimize varmıştık. Odalarımıza yerleştik ve biraz dinlendikten sonra vakit kaybetmeden tepelerimize doğru hareket ettik. Önce dinamit tepenin iniş alanında brifing yaptık. Sonra başlangıç tepesinden uçacak yolcularımızı indirdik. Ardından kalanlarla Dinamit’e doğru yol aldık. YK arkadaşlarımızın da ilk Dinamit uçuşu olacaktı. Aracın sol yanına oturduk. Otobüs yavaş yavaş çıktıkça heyecanımız da artıyordu. Manzara harikaydı (çoook yüksekkk). Tepeye çıkıp daha önce anlatılan brifingin bir daha üstünden geçtik. Artık hazırdık. Sıra sıra uçuşlarımızı gerçekleştirdik. Gerçekten harika bir deneyimdi. Sürekli bozkır üstünden uçtuktan sonra bu manzara hepimize iyi gelmişti. İnen herkes hızlıca hazırlanıp ikinci sorti için acele ediyordu. İyi havayı bulmuşken hiçbirimiz vakit kaybetmek istemiyorduk. Biz Dinamitten uçarken başlangıç tepesinde de oldukça verimli bir gün oluyordu. Herkes birkaç kez uçmuştu bile. Bir dönemde yapılamayan uçuşlar bir günde yapılıyordu. İşte Denizli bereketi! Biz de Dinamit’ten her uçuşumuzda yeni bir şeyler deniyorduk. Eğitmenlerimizin verdiği bu yeni görevler de bizi heyecanlandırıyordu. Bu uçuşumuzda doğrudan başlangıç tepesine süzülecektik. Yine hepimiz sıra sıra kalktık. Uzun bir süzülüş gerçekleştirdik. Etrafı izlemeye doyamıyorduk gerçekten. Özellikle antik kentin üstünden geçerken muazzam bir manzara vardı. Travertenlerin önünde dönüşler yapmak da farklı bir duygu oldu bizim için. Denizli etkinliğinde herkes seviyesine göre yeni şeyler öğrenip uyguluyordu. Hepimiz için oldukça güzel bir etkinlikti. Etkinlik bittikten sonra tekrar otelin yolunu tuttuk. Eh biraz da otelin nimetlerinden faydalanalım. Şortlar mayolar hemen çekilmiş, kimi havuzun yolunu tutuyor kimi hamama giriyordu.


Dinamit Tepe ilk poz

Kanadı katladıktan sonra gelen rahatlık

                                                            

                                                             Kanat Arkası Özel Harekat


                                                                        Heves etmiştim


                                               Yere düştüğün zaman değil ayağa kalkmadığın zaman kaybedersin yeğen





Ne var kardeşim biz de uçuyoruz


Bu tayfayı gören diğer otel misafirleri tedirginlikten havuza yaklaşamadı.




30 Ocak Pazar 2022

Erkenden kalkıp kahvaltımızı yaptık. Hava çok güzeldi. Vakit kaybetmeden çıkmak istiyorduk ve öyle de yaptık. Dün olduğu gibi yine önce başlangıç tepesinden uçacak arkadaşlarımızı bıraktık ve Dinamit yolcularıyla devam ettik. Hızlıca ilk sortilerimizi peş peşe gerçekleştirdik. Kanatlarımızı katladık ve tekrar Dinamit yoluna koyulduk. Ancak bu sefer başlangıç tepesine uğrayıp eren semih ömer ve veysel’i de alarak devam ettik. Gelenek olduğu üzere otobüsün sol tarafına oturdular. Heyecanları çok yüksekti. İlk kez orta irtifa uçuşlarını gerçekleştireceklerdi. Tepeye çıkınca eğitmenlerimiz uçurumun kenarında yeni gelenlere de brifing verdiler. Uçurumun kenarına gelince hepsi yüksekliği iyice hissetti. Eren’in yüz rengi değişmeye başlamıştı. Kuşanmadan önce bir sigara yaktı. Artık uçmaya hazırdı. Hepimiz sıra sıra kalktık. Hava gerçekten güzeldi. Bir sorti daha atmak için hızlıca hazırlanıp tekrar tepeye çıktık. Önce yine tepeye ilk çıkan arkadaşlarımız uçtu. Ardından diğer kalanlar da uçacaktı ki Alperen’in kuşanmasıyla eş zamanlı olarak rüzgar arkadan esmeye başladı. Bu senenin Dinamit patlatanı oybirliği ile Alperen seçildi kendisini kutluyoruz. Başlangıç tepesinde gün boyu hava güzeldi. Yine herkes 2-3 uçuş yaptı. Biz de yukarda ava düzelmediği için otobüsle inip başlangıç tepesindeki arkadaşlarımızı da alarak otele doğru yol aldık. Akşam yemeğinden sonra önce güzel bir brifing yaptık. Sonra tüm günün yorgunluğunu atmak için doğrudan kendimizi havuzun sıcacık sularına bıraktık. Bir günü daha böylece bitirdik.




Vallahi hamamdan çıkıp geldim benim suçum yok hakim bey




Alperen'e sevgi dolu bakışlar









31 Ocak Pazartesi 2022

Hava sabahtan yağmurluydu o yüzden 11’den sonra çıkabildik. 11'e kadar ki sürede boş durmayıp uno, tavla, okey gibi bilimum zeka oyunlarıyla kendimizi geliştirmeye devam ettik.Yağmur bitmişti ama bu sefer de sis vardı. Ya nasip deyip yola koyulduk. Başlangıç tepesinde sis yoktu ve koşullarda müsaitti. Arkadaşlarımızı indirip biz de Dinamit’e doğru yola koyulduk. Bugün aramıza Ezgi, Kaan, Mert ve Avni de katılmıştı. Onlar da ilk kez Dinamite çıkacaktı. Otobüsün sol yanından manzarayı izleyerek çıktılar. Tepeye geldiğimizde maalesef sis her yeri kaplamıştı ve önümüzü göremiyorduk. Yapacak bir şey yok el mahkum beklemeye başladık. Bir süre sonra sis dağılmıştı ancak bu sefer de rüzgar Arkadan esmeye başladı. Yine bekledik ancak rüzgar hiç düzelmedi. Yeni çıkan arkadaşlarımız da uçamadan geri inmek zorunda kaldılar. Dinamit patlamıştı ama başlangıç tepesi çok verimliydi. Öğleden sonra başlamamıza rağmen herkes 2-3 kez uçmuştu. Etkinlik bittikten sonra yine otele döndük. Yemekler yendi karınlar doydu. İlk etkinlikten beri sorulan bir soru vardı. Bu portakalın olayı ne? Hepimiz Denizli etkinliğinde öğrenirsiniz diyorduk. Ve sonunda o gün gelmişti. Yemekten sonra portakal ikramlarımız başladı. Herhalde portakalı bizim kadar seven bir topluluk yoktur. Afiyetle yedik. Tüm yiyenlere şifa olsun. Yemekten sonra erkekler güzel bir hamam yaptı. Herkes iyice gevşedikten sonra geleneksel oyunlarımızdan olan Sayko oyununu oynadık.  Akşam vakit çok hızlı geçiyordu. Ne ara gece yarısı olduğunu hiçbirimiz anlamıyorduk. Çoğumuz uykusundan feragat ederek birlikte güzelce vakit geçirdik.  

Gavga etmen guzum


Ümit bey bir hayranı ile

Kanat çantası sırtındayken girilen o tripler

Ankara'yı diyorum avcumun içi gibi bilirim




Ümit! Ah, hayatın biricik tadı merhemi! (Goethe)

Yarasın anammm!
                                                                        
                                                                    C vitamini şartt
                                                            Her yemeğin üstüne bir dilim portakal iyi gider

Şifa olsun



Murat ahiretini düşünürken

                                                                            Masaj treni

Kim o T-Barı açık bırakan, gelsin hele karşıma!

                                                              Bu senenin modası Hakî parka


1 Şubat Salı 2022

Son güne uyanmanın burukluğunu yaşasak da vakit kaybetmeden tepeye gitmek istiyorduk. Hava şartları çok iyi görünmüyordu ama bir uçuş da olsa kârdı. Dinamit Tepe rüzgarı karşılamadığı için sadece Klüp Pilotu arkadaşlarla Dinamit’in arka tarafında yer alan Güney pistine doğru yol aldık. Başlangıç arkadaşlarımızı yol üzerinde bıraktıktan sonra devam ettik. Hava durumunda rüzgar limitleri sert gözüküyordu ancak şansımızı denemek istiyorduk.  Tepeye vardığımızda şiddetli bir rüzgarla karşılaştık. Çok sürpriz olmamıştı. Biraz beklemeye başladık. Ancak hava aşağıda da kötü görünüyordu. En iyisi uçuşları bitirip travertenleri gezmekti. Buraya kadar gelmişken görmeden gitmek olmazdı. Geziye gitmeden önce bütün başlangıç arkadaşlarımızı alıp Dinamit tepeye çıktık. Uçamasak da onların da manzarayı görmesini istedik ve geleneksel dinamit fotoğraflarımızı çekildik. Daha sonra otele gidip hazırlandık ve gezimize başladık. Travertenler ve içerisindeki antik kent gerçekten muazzamdı. Oldukça da geniş bir araziye yayılmıştı. 2 saatte anca gezebildik. Her yerini de gördüğümüz söylenemezdi. Uçuş olmadı ama bu gezi de oldukça keyifli oldu. Akşama doğru otele gidip eşyalarımızı aldık. Tekrardan araca yükledik ve Karahayit’e gidip yemek yedik. Yemekten sonra hep beraber bir mekânda sohbet ettik. Ve geleneksel heykelimizle fotoğraf çekilip resmen Denizli etkinliğini bitirdik. Bu dönemin ilk şehir dışı etkinliğini kazasız belasız ve uçuş olarak da çok verimli bir şekilde bitirdik.

Hepimiz kardeşiz
Bu öfke ne diye
Yaşamak dururken
Bu kavga ne diye

Nereye baksam evvela senin orda olmayışını görüyorum!

Normalde bulutları tutuyoruz, öyle hayal edin

Gazi Havacılık 2021-2022 Denizli ekibi 




Karam Tayfa

                                                                    Tarihin ilk teorik dersi



                                                            Jackie Chan ve ailesiyle hatıra pozu
                                                                                                                        
                                                                        Uiiiyyy aha!!                                                 

Efekan o suyu bırak evladım