4-5 Mart Kulüp Pilotluğu Teorik Eğitimi

Her yıl gerçekleştirdiğimiz kulüp pilotluğu teorik derslerimizi bu yıl 4-5 Mart'ta gerçekleştirdik. İki gün boyunca yaklaşık 16 saatlik ders işledik. Derslerimizde konularla ilgili videolar izledik. Ders planı ve işleyiş düzeni şu şekildeydi:
İrfan Çelik-Malzeme Bilgisi
Mustafa Aztekin-Aerodinamik
Atakan Koluman-Meteoroloji
Mustafa Aztekin-Uçuş Tekniği
Ümit Karakaş-Acil Durum
Katılımın yoğun olduğu derslere başlangıç pilotlarımız, kulüp pilotu adaylarımız ve kulüp pilotlarımız katıldı. Kimi yeni bilgiler edindi, kimi ise bilgisine bilgi kattı. Önümüzdeki ay içinde gerçekleştirilecek olan kulüp pilotluğu sınavı için oldukça gerekli bu derslerimiz. Bu sporda yeni bir adım atmak için bu yollardan emin adımlarla geçmek şart. Eğitmenlerimiz bu konuda büyük emekler veriyorlar, öğrenciler için gerek yamaçta gerek teorik eğitimlerde her daim destek oluyorlar.Bu büyük emekleri için onlara can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Herkesin emeğinin karşılığını alması dileğiyle...












26 Şubat Ayaş

Bugün Ayaş'a gidiyoruz fakat bugün yeni bir şeyler var. 15 uçuşunu tamamlayan bütün arkadaşlarımız bugün Ayaş'tan ilk orta irtifa uçuşlarını gerçekleştirecekler.
Sabah erkenden yola çıktık yine. Ayaş'a vardığımızda hava yağışlıydı bu yüzden bir müddet take off'a çıkmadan oturup Ayaş'ta çayımızı içtik ve Serdar Tur bizlere bazı uçuşlar izletti. Öğleye doğru yağış sona erdi ve take off alanına çıktık. İlk kez orta irtifa uçacak olan arkadaşlarımıza briefing verildi. Ardından uçuşlarımız başladı ilk olarak kulüp pilotlarımız ve kulüp pilotu adaylarımız uçuşlarını gerçekleştirdiler. Ardından ise başlangıç pilotlarımız uçuşlarını yaptılar. İlk 360larını eğitmenlerimizin komutlarıyla attılar. Bu şekilde günü üçer sorti uçarak sona erdirdik. Hepimiz için oldukça verimli, eğitici ve eğlenceli bir gündü.