6 Eylül 2014 -Ayaş-

Yaz uçuşlarının son günlerinde yine Ayaş'a geldik. rüzgar çok sertlemeden hemen kuşanmaya başladık. İlk sorti uçuşlarımızı gerçekleştirdik. Hepimize termik vurmasa da şanslı olanlarımız vardı. Araca binip tekrar tepeye çıktık. İkinci sorti için de koşullar uygun olduğu için yine uçtuk. Bu sefer de istenilen gibi olmasa da ufak ufak termik döndük. Akşama doğru yağış beklentisi vardı. Yine de tekrar şansımızı denemek için tepeye çıktık. Rüzgar biz öğrenciler için pek de uygun değildi. hava baya setlemişti. Aramızdan bir kişi uçtu. Biz de etkinliği bitirip dönüşe geçtik :)

30-31 Ağustos 2014 -Geleneksel Abant Etkinliği-

Gazi Havacılık olarak etkinliğe adını yazdıran bütün arkadaşlarımızla beraber sabah 8:30 da odamızda toplandık. Çadırlarımızı,kanatlarımızı,eşyalarımzı kısacası tüm malzemelerimizi araca yükledikten sonra fazla vakit kaybetmeden yola koyulduk. Önce yolda kahvaltı molası verdik. Bu esnada Abant için yapacağımız alışverişin organizasyonunu yaptık. Ardından Metro'da durup toptan alışverişimizi yaptık (hesap bayaa kabarıktı:)). sonrasında yolumuza devam ettik. Odada semaverimizi bulamayınca yolda Semaver bile aldık (çaycı arkadaşlarımızın ısrarına dayanamadık :)). Nihayet çadır kuracağımız alana vardık. İlk etapta çadırlarımızı nasıl kuracağımız öğrendik ve ardından kurduk. Rüzgar fazla sert olduğu için birkça tecrübeli arkadaşımız çalışırken bir yandan da yemek hazırlıkları başladı. Öğle yemeği faslı için sandviç hazırlandı (bol domatesli maksat dolu gözüksün :)). Yemek faslının ardından ilk gün için ters çalışmalar başladı. yaklaşık 1-1,5 saat süren çalışmanın ardından rüzgarında yavaşlamasıyla düz çalışmalar başladı. Uzun zamandır uçamayan arkadaşlarımızla beraber düz kalkış çalışmaları yapıldı. Bu şekilde çalışmalarımı sürdürdükten sonra hava tam kararmadan kalabalık bir ekip olarak ormana odun toplamaya gittik. Akşam için yemek hazırlıkları da başladı. Domatesler doğrandı,tavuklar pişirildi,patatesler közlendi derken iyi doyduk:)
Yemek faslının ardından ateş etrafında toplanıp vakit geçirdik:) şanslıydık ki en sıcak abant etkinliği oldu ..

İkinci gün sabah erkenden uyandık. Hemen kahvaltı hazırlıkları başladı. Kahvaltı için sosisimizi ateşte pişirdik. Ardından bir süre beklemeye koyulduk. Rüzgar yumaşak olduğunda önce düz çalışmalar başladı. Ardından düz çalışan arkadaşlarımız için beklenen an geldi ve ters kuşanmaya başladılar. Sırayla dönüşümlü olarak ters çalışmaya devam ettiler. Rüzgar biraz daha sertleyince biraz daha tecrübeli arkadaşlarımız ters çalıştı. Düne göre biraz daha verimsiz olsa da herkes için keyifli bir etinlik oldu. akşama doğru sisin bastırmasıyla etkinliği sonlandırdık ve çadırlarımzı , çöplerimizi ,malzememizi toplayıp yola koyulduk. 












9 Ağustos 2014 -Ayaş-

Haftasonunu Ayaş'ta geçirmek isteyen yamaç paraşütü camiasından insanlarla beraber hep birlikte araç ayarlayıp Ayas'a geldik. Günü verimli değerlendirmek için hemen kuşanıp uçuşlara başladık. çok fazla aktif bir hava yoktu. Pek tutunamadık ve indik. İkinci sorti için tekrar tepeye çıktık. Ancak bu uçuşumuzda da pek verimli bir uçuş gerçekleştirmedik. Ne kadar uçarsak kardır dedik ve yine tepeye çıktık. Hava tahminleri biraz yağış veriyordu. Tepeye çıktığımızda gelişen bulutlar gördük. Biraz havayı gözlemledik. Ayaş'ın arka tarafında yağmur bastrınca hemen araçlarımıza binip döndük.