Umut Aslan 2010 Pilotlar Sıralamasında 4.

-
2010 TPS
(Türkiye Pilotlar Sıralaması) açıklandı. 2010 sezonunda yapılan yarışmaların sonuçlarına göre yapılan ve 101 pilotun değerlendirildiği sıralamada kulübümüz eğitmenlerinden Umut Aslan, 4. olarak önemli bir başarı elde etti.

2010 sezonunda yapılan, Ege XC Open, Bayramören Pre-PWC, Ali Dağı Kupası ve Denizli Russian Open yarışmalarında uçulan tasklarda alınan en iyi 8 puanın toplamına göre yapılan sıralamada,

Yurdaer Etike 6814 puanla Türkiye 1. si
Semih Sayır 6333 puanla Türkiye 2. si
Mehmet Dursun 5546 puanla Türkiye 3.sü olurken,
Umut Aslan 5514 puanla Türkiye 4. sü oldu.


-

Başlangıç Öğrencileriyle İlk Etkinlik

23-24 Ekim'de aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla Gölbaşı Recai Tepe'de ilk etkinliğimizi gerçekleştirdik. İlk gün 40'a yakın öğrencinin katıldığı etkinlikte rüzgarın sert olması sebebiyle kulüp pilotları ve aktif üyeler bol bol ters kalkış çalışmaları yaptı. Başlangıç öğrencileri de öncelikle emek gerektiren bu sporun bir parçası olan "parawaiting" kavramını yaşayıp,ilk kez kanatları bu kadar yakından görme şansı buldu.




Pazar günü ise bir önceki günün aksine hem kulüp pilotları, hem de başlangıç öğrencileri çok verimliydi. Şanslı arkadaşlarla sabah saatlerinde başladığımız başlangıç seviyesi yer çalışmalarını akşama doğru tamamlayıp, büyük bir heyecan ve sevinçle ilk eğim çalışmalarını yaptık. Daha sonra eğitmenler, kulüp pilotları ve aktif üyeler birer uçuş yaptı.




-