14-16 Ağustos 2015 AKŞEHİR XC OPEN YARIŞMASI


14 Ağustos 2015(1.gün)
Akşehir de düzenlenen eğitim yarışması için sabahtan yola çıktık. Öğlene doğru Akşehir de kalacağımız yurda yerleştik ve araçlar gelince de take off a çıktık. Gün pek parlak gözükmüyordu. Ancak yinede koşullar uygun olunca kalkmaya başladık. Zayıf zayıf termikler vardı.B ulduğumuz termikleri değerlendirdik fakat uzun uçuşlar çıkmadı .Ama bölgeyi tanıma açısından bir uçuş yapmış olduk.

15 Ağustos 2015(2.gün)
Yarışmanın ilk günüydü ve bazı arkadaşlarımızın ilk yarışması oldu. Take off a çıkıp bir süre bekledik. Ardından hava koşulları neticesinde oluşturulan task brifing verildi. Pencere(kalkış zamanı) açıldıktan sonra geç kalmamak için yavaş yavaş pilotlar kalkmaya başladı. Bazılarımız uzun bazılarımız kısa uçuşlar yaptı ama en azından tüm arkadaşlarımız uçmuş oldu. İlerleyen saatlerde yağmur başlayınca uçan arkadaşlarımızda inmek zorunda kaldı ve bu günümüzü de bu şekilde bitirmiş olduk.

16 Ağustos 2015(3.gün)
Yarışmanın  ikinci günüydü. Tepede genel meteoroloji brfingi verildi. Ardından task brifingi verildi. Yine tepede uzunca bir süre havayı gözlemledik .Bekleyişin  ardından pencerenin açılmasıyla kalkışlarımız yaptık. Bugün için tepe önü iyi çalışıyordu. Ova pek verimli değildi, yani termikler çok zayıftı. Tecrübeli pilotlar uzun süre uçtular hatta taskı tamamlayanlarda oldu fakat çoğumuz erkenden patladık. Son gün birçoğumuz uzun uçuşlar yapamasakta  Gazi Havacılık olarak birçok madalya topladık.Bayanlar klasmanında kürsüyü Gazinin kızları kapatmış oldu.

1. Büşra BİLGİÇ
2.İlknur ABAKBİGAN
3.Gizem NALBUR
Genel klanmanda Alp DİNÇER 5.oldu

Ve takımlar kategorisinde  1.olduk.