9 Kasım Bayram Sonu Bahanesi =)

Bayramın son gününün güzel havasını kaçırmayalım dedik. Ankara’da kalanlarla soluğu yine yollarda aldık. Ufak maceralı yolculuğumuzun ardından Racon’a ulaştık. Zorlu bir tırmanış ve çok az bir bekleyişin ardından başlangıç pilotlarının bekledikleri an geldi. Fakat henüz birkaç uçuş yapılmıştı ki rüzgarın artmasıyla mola kararı alındı. Yenildi, içildi, eğlenildi derken bir de baktık ki havanın tadı tam da eğitmenlerimize göre. Fırsat bu fırsat diyip kanatlarını alıp uçuşlarına başladılar ve başlangıçlar için mükemmel bir gözlem fırsatı verdiler. Onlar, bu leziz havanın tadını çıkarırken öğretmeye devam etmekten vazgeçmediler. Hem eğlendiler hem de tepede onları izleyen meraklı gözler için renkli görüntüler sergilediler. Daha sonra rüzgarın verdiği güzel haberle beraber tepede başlangıç pilotları için heyecanlı hareketlilik tekrar başladı. Kiminin ilk uçuş heyecanını gözlerinden okuduk, kimininse tekrar bu hissi tatmak için sabırsızlanmasına şahit olduk. Ta ki gün batana kadar… Herkesin uçtuğu, bol verimli bir etkinlik oldu =)


Sabırsız bekleyiş =)
Ufuk elleriyle besledi =)
Bol bol sohbet ettik..


Koşullar başlangıç için iyi olmayınca kolonları eğitimciler aldı =)
Gözlem..
Birazda teorik =)

Biraz serinledi sanki =)
Haliyle günün sonunda çok acıktık. Avlanmak gerek =)
Çok enerji kaybettik bi tatlı hiç de fena olmazdı hani =)

İYİ BAYRAMLAR (MİĞRE)

Bayram günü evde kös kös oturacağımıza gidelim de bir güzel uçalım dedik. Bazılarımızın ilk kez gideceği Miğre idi adresimiz. Esenboğa Havalimanının yanında yer alan araçla tepeye çıkış imkanı veren güzel bir tepe. Mangallık malzemelerimizi ve kurbanlık etlerimizi alıp yola koyulduk. Tepeye vardığımızda hava koşullarının uygun olmasıyla vakit kaybetmeden uçuşlara başladık. Termik bulan pilotlar aradan geçen zamanın acısını çıkartırcasına döndü durdu. Toplama ekibiyle hemen çıkıp bir uçuş daha çıkarmayı amaçladık. 2. uçuşalar daha kısa sürünce bizde mangala koyulduk. Karınlarımızı doyurup akşama kadar ateş başı sohbet gırgır şamatanın ardından toparlanıp günü sonlandırdık.


Ayaş Yeniden

Bayramın 2. gününde araba bulan eğitmenlerimiz soluğu ayaşta aldı. Yanlarında götürdükleri R9 ve Anti-G yi deneyen eğitmenlerimiz farklı bir tecrübe edindiler. Zayıf termikleri değerlendiren pilotlarımız aralarında kanatları değiştirerek farklı tatlar denediler.

Patlak Team

Bayramı fırsat bilen eğitmenlerimiz günü uçuşla değerlendirmek üzere Elmadağ'a yola koyuldular. Hava koşullarının iyi olmamasıyla uçamayan patlak pilotlarımız Racon tepeye gelip burada uçuş çıkmasını beklediler. Düz uçuşla yetinmeyen kendilerini patlak team ilan edip "daha ne kadar patlayabiliriz ki" diyen pilotlarımız bu kez de Recai tepeye gittiler. Oradan da uçuş çıkmayınca sınırları zorlamayan eğitmenlerimiz günü gene fotoğraf çekmeye vakit ayıramayacak kadar eğlenceli geçirdiler.