4 Şubat 2017

Sabahın erken saatlerinde yine odamızda toplandıktan sonra kuzeyli rüzgarı karşılamak üzere Racon Tepe'ye doğru yolumuzu aldık. Varır varmaz vakit kaybetmeden eşyalarımızı yükleyip başladık yamacı çıkmaya fakat hava durumlarının aksi bir şekilde rüzgar daha çok güneyden esiyordu. Bu yüzden bu defa Racon Tepe'nin güney yamacına serdik kanatlarımızı ve rüzgar uçmamıza el verir vermez başladık bir bir uçmaya. Kişi sayısının tatil dönemi sebebiyle az olması ve rüzgarın da başlangıç uçuşlarına çok elverişli oluşundan başlangıç pilotu arkadaşlarımız 4 sortiye kadar uçtular. Ardından güneşin yavaştan kaybolmasından hemen önce katabatik başlamadan da eğitmenlerimiz ve kulüp pilotu arkadaşlarımız da uçuşlarını gerçekleştirdiler. Böylece bu çok verimli günü de ardımızda bırakmış olduk.








31 Ocak Ayaş

Havanın Ayaş'ta çok güzel olduğunu gören eğitmenlerimiz sömestr tatilinde olmamızı da değerlendirerek haftaiçi bir Ayaş etkinliği düzenlediler. Etkinliğe Kulüp Pilotlarımız, Kulüp Pilotu Adaylarımız ve bazı aktif pilotlarımız katıldı. 2 senedir Denizli Dinamit Tepe'de hava durumunun uygun olmaması gerekçesiyle orta irtifa uçuşlarımızı istediğimiz gibi gerçekleştirememiştik. Bunun için bu Ayaş etkinliği hepimiz için çok önemliydi. Bütün hazırlıklarımızı tamamlayıp sabah yola koyulduk. Ayaş Take Off'a geldik ve eğitmenlerimiz ilk defa orta irtifa uçuşu yapacak arkadaşlarımıza briefingte bulundular. Ardından hiç beklemeden kanatlarımızı açıp uçmaya başladık. İlk olarak eğitmenlerimizden Atakan Koluman ardından İrfan Çelik uçuşlarını gerçekleştirdiler. Bizler de onların uçuşlarını izleyip kafalarımızda uçuş planı haritası çıkardık. Ardından ilk kez orta irtifa uçuşlarını gerçekleştirecek arkadaşlarımız kalkıp uçmaya başladılar. İlk kez aktif havada uçup aktif pilotaj yapmayı, nirengi almayı, kaldırıcı ve bastırcılarda kanatların tepkilerini, 360 atmayı öğrenmeye çalıştılar. Son olarak CP arkadaşlarımız ve kalan eğitmenlerimizden Mustafa Aztekin ve Ümit Karakaş da uçuşlarını gerçekleştirdiler, termiklerden faydalanıp 1650 metrelere kadar çıktılar. Günü bu şekilde herkes 3 sorti uçarak tamamladık. Herkes için oldukça verimli ve öğretici bir etkinlik oldu. Bugün için emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve özellikle eğitmenlerimize çok teşekkürler.















29 Ocak Racon

Denizli'den döndüğümüzden beri Ankara'da henüz etkinlik yapamamıştık. Hava uygun olur olmaz 2017 yılının Ankara'daki ilk etkinliği için sabah erkenden kulüp odamızda toplandık. Okulların tatil olması sebebiyle çok kalabalık değildik. Hazırlıklarımızı tamamlayıp yola çıktık ve Racon Tepe'ye geldik. Kar nedeniyle bir kısmı yürüyerek tamamlamamız gerekti. Ardından vakit kaybetmeden yamaca tırmandık fakat rüzgarın güneyden esmesi sebebiyle 2 saat boyunca uçuş gerçekleştiremedik. uçuş olmayınca biz de hep birlikte Ümit Karakaş'ın öncülüğünde Racon'u adeta bir kayak pistine çevirdik. Ardından başlangıç uçuşlarımız başladı ve 2 başlangıç pilotumuz uçuş yaptı fakat ardından bulutlu havanın dağılmasıyla yer yer termikler kopmaya başladı bu yüzden başlangıç uçuşlarına devam edemedik. Sert rüzgarı değerlendiren  eğitmenlerimiz soaring ve yamaca iniş yapıp bizlere gözlem fırsatı sundu. Bu sırada da Serdar Tur iniş alanından canlı yayını ve mangal kokusuyla bizlere eşlik etti. Ayrıca işleri nedeniyle bu yıl aramızda çok sık göremediğimiz eğitmenlerimizden Gizem Nalbur ve Sinan Haholu da bizlere eşlik etti ve günü kulüp pilotu adayı arkadaşlarımızın ters kalkış çalışmalarıyla sona erdirdik.