25 Haziran Cumartesi Kalabalık Gökyüzü

Bu cumartesi küçük bir grupla uçuş kulübüne dahil olup Ayaşa gittik. Hava tahminlerinin çok iyi göstermesiyle şehir dışından da bir çok pilot oradaydı. Yamaç Paraşütü camiasında duymaya alışık olduğumuz isimlerle uçma şansı yakaladık. Akşama kadar iki uçuşla termik tekniğimizi geliştirmeye çalıştık. Sonrasında da Ayaşın meşhur akşamüstü soaringiyle en uzun uçuşlarını gerçekleştiren arkadaşlarımız oldu. Verimli bir etkinlik dönüşü yüzler gülüyordu.

NOT1: Kalkışta paparazziler olmadığı için fotoğrafımız yok.
NOT2: Take off'taki koca kaplumbağaya dikkat edin.
NOT3: Havada Buzz Z3'ler karışmaya başladı (İskender-Merve, Necati-Hülya)
NOT4: Teşekkürler Yılmaz.

Avusturya'da bir "Umut", World Cup-Lienz

11-18 Haziran 2011 tarihleri arasında Avusturya-Lienz'de düzenlenen şampiyonaya kulübümüz eğitmenlerinden Umut Aslan da katıldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle, yalnızca 15 Haziran'da uçulan task geçerli oldu. Taskların iptal edildiği günler, havanın azizliğine uğrayan pilotlar için rafting, konserler, partiler gibi çeşitli etkinliklerle renkli hale getirildi. Uçulan tek task sonucunda oluşan sonuçlara göre genel klasmanda 67. olan Umut, Türk pilotlar arasında da 1. oldu.

Geçerli tek tasktan renkli iki kare:

Yarışma boyunca yapılan uçuşların ve kalkış-iniş alanlarının gösterildiği videoları buradan takip ettik.

Burada da, Umut'un uçuş kaydı var.

Bizi böyle güzel temsil ettiği için kendisini tebrik ediyoruz ve çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz.
-
-

15-21 Haziran Alidağ-Kayseri

Okulların kapanması ve havaların gün geçtikçe daha da ısınmasıyla,yedi kişilik ekibimizle termik eğitimimizi geliştirmek ve uygun koşullarda arkadaşlarımızın ilk cross uçuşlarını gerçekleştirmek amacıyla Kayseri-Alidağ'a gittik.Alidağ:650 metre irtifaya,biri güney diğeri kuzey olmak üzere iki kalkış pistine sahip,uçuş için oldukça verimli bir yer olmasıyla öne çıkıyor.Kalkış pistlerinin temiz olması, kalkışların rahat olmasına yardımcı oluyor.İniş alanında ise oluşabilecek türbülansa dikkat etmek gerekiyor.

Kalkış pisti

İniş alanında brifing

İniş alanı

Kalkışlar...

Termikli bir gün...

Beraber kalkış yapıp,beraber termik döndüğümüz uçumuzdan bir kare...

Kayseri'de geçirmiş olduğumuz altı günde hem uçuş tekniğimizi geliştirdik hem de hayallerimizi süsleyen crossa ilk adımımızı attık.Umarız bu ilk adımımızın ardından bu yolda başarıyla ilerleriz.Bizi Kayseri'de çok iyi ağırlayan Emin Aktaş ve Harun Karip'e teşekkür ederiz.Eğitmenlerimizden Serdar Tur ve Sinan Haholu' nun uçuş kayıtlarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

www.ypforum.com/leonardo/flight/8254
www.ypforum.com/leonardo/flight/8133


.