19 Ekim - Racon

Topluluğumuzun odasında yeni bir güne merhaba dedik ve malzemelerimizi olağanca hızımızla servise yükledikten sonra yola koyulduk. Bugün bizi ağırlayacak olan tepemiz Racondu. geldiğimiz gibi bir bilgilendirme yapıldı ve çalışılacak kanatlar belirlendi. Herkes heyecanla kanadını kapıp çalışma alanına doğru geçti. Bugün ilk defa gelenlerde vardı 2. haftası olanlarda vardı. Havanın başlangıçların çalışması için uygundu ve çalışmalar hemen başladı. İlk gelişi olanlar ne yapıyoruz ne ediyoruz derken ilk çekişlerini yaptılar kimisi direndi kanadın zorlu gelişine kimisi de düştü kalktı ve sonra daha iyisini yaptılar.


  Öğle vakti yemekten sonra havanın iyileşmesini beklerken imdadımıza ninja oyunu yetişiyordu ve hava düzlene kadar eğlenceli vakit geçirmemizi sağlıyordu. Yaşasın NİNJA!



 Öğleden sonra yer çalışmalarımız tüm hızıyla devam etti. Bu güzel günde de yorgunluktan koşamayanlardan bir örnek eğitmenimiz ne kadar koş desede insanda hal kalmayınca koşamıyor ve haliyle kanat da sönüveriyor.


 Başlangıçlar çalışmaktan yorulduğundan biraz ara verilip eskiler de ters kalkış pratiği yaptılar ve kanadı kontrol etmeye çalıştılar.


 Bugün her dereceden pilot için uygundu. Başlangıçlar yer çalışmalarını yaptılar. KP adayları ve Aktifler ters kalkış çalışması yaptılar. KP'ler hedefe iniş çalışması yaptılar ve eğitmenlerimizin otobüs uçuşlarıyla harika bir gün oldu. Serdar eğitmenimizin uçuşundan güzel bir kesit bırakalım..


KP'ler hedefe inmeye çalıştılar dedik. Peki inen oldu mu dersiniz? gelin görelim...


Bu güzel günüde malzemelerimizi odaya yerleştirdikten sonra Serdar eğitmenimizin günü değerlendirmesiyle sonlandırdık.


13 Ekim - Recai


Bugün de yeni başlayan arkadaşlarla odamızda toplandık, tartıldık malzemelerimizi yükledik ve yola çıktık. Dünkü gibi yine rüzgarımızı karşılayan Recai tepemize gittik. Merakla bekleyen arkadaşlarımız için bir ön gösterim yapıldı. Nasıl kuşanacaklarını ve nasıl çekeceklerini görmüş oldular. Sonra çalışacakları eğitmenlerin yanına geçtiler ve çalışmalar tüm hızıyla başladı ve birkaç tur çalışıldı ama maalesef hava durumu çok da uygun değildi. Uygun olması beklenirken öğle aramızı verdik çemberimizi oluşturduk yemeğimizin sonuna yakın herkes kendini tanıttı. Sonra oyunlarımızı oynadık. 5 nokta taklamızı attık.








 
Ve eskiler için rüzgarın iyi olduğu zaman ters çalışıldı ve sonra tekrar rüzgar sakinleşince başlangıçlar çalışmaya başladı. Ve en güzel kısımlardan biride havada eğitmenlerin ve eskilerin süzülen  kanatlarını izlemekti.  Herkes gün sonunda çalışmaktan yorulmuştu. Malzemeler sayım yapılıp araca yüklendikten sonra yine o eğlenceli vakte gelmiştik. Nedir o peki? Tabiki “yemek”. Kalan gideni otobüste paylaşarak yemenin harika bir duygusu vardı ve yemekten sonra dinlenerek odamıza giriş yaptık ve brifingimizin ardından bugünde böylece bitmiş oldu.