29 Nisan Hatıra


Hava dünden çok da farklı olmadığından eğitmenlerimiz bu sefer Hatıra'ya gideceğimizi söylediler. Gittiğimizde hava uygun olduğu için hiç beklemeden çalışmalara başladık. Öğlene kadar çalıştıktan sonra karnımız acıktı ve Gazi Havacılık'ın klasiklerinden olan mangalımızı yaptık. Daha sonra rüzgar tekrar uygun olduğunda kaldığımız yerden devam ettik. Birçok arkadaşımız ters çalışmalarını yavaş yavaş oturtmaya başladı. Arkadaşlarımızın yorgunluğu ve mutluluğu akşamki brifing sırasında yüzlerinden okunuyordu.









28 Nisan Ayaş'ta ters çalıştık

Kulüp pilotlarının yavaş yavaş termik dönmeyi öğrenmesi amacıyla bu haftaki etkinlik için Ayaş'a gittik. Ama tepeye çıktığımızda rüzgar arkadan estiği için uçamadık. Eğitmenlerimiz havanın ters çalışmak için uygun olduğunu söylediler. Daha sonra çalışmak için en uygun yer bulunduktan sonra çalışmaya başladık.
Sabah birkaç saat çalıştıktan sonra öğlene doğru darbeler gelemeye başlayınca çalışmalara ara verdik. Akşam üzeri ise darbelerin etkisini kesmesiyle birlikte çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ettik. Gün sonunda herkesin çok yorulduğu ama bir o kadar da eğlendiği bir etkinlik oldu. 













19-23 Nisan SIV

Kulübümüzün geleneksel olarak yaptığı Fethiye'de SIV etkinliğini bu sene de gerçekleştirdik. SIV'de kara üzerinde başımıza gelebilecek acil durumların simülasyonunu deniz üzerinde öğreniyoruz.
Kulübümüzde bu sene 3 arkadaşımız SIV1, 4 arkadaşımız SIV2 yaptı. Ayrıca eğitmenlerimiz de DHV 2-3 kanatlarla SIVlerini yaptılar.


İlk gün hava koşullarının uygun olmamasından dolayı sabah uçuş olmadı. Kahvaltıdan sonra sahile inerek bir brifing yaptık. Eğitmenlerimiz hangi pistten nasıl uçacağımızı anlattı. Öğleden sonra eğitmenler ve kulüp pilotları rüzgar hala sert olduğu için 300 metre pistinden kalkarak birkaç saat yelken uçuşu yaptılar.

ilk brifingimiz







İkinci gün hava eğitmenlerimizce kontrol edildikten sonra erkenden kalkıp 1700metre pistine çıktık. İlk uçuşlardan sonra özellikle ilk kez 1700 metreden uçan arkadaşlarımızın heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Daha sonraki seferlerde herkes biraz daha alışmıştı. Hava iyi olduğundan dolayı gün boyu hızlı hareket ederek toplamda herkesin üçer uçuş yapabildiği çok verimli bir gün geçirdik.


1700 kalkış pisti




Üçüncü gün rüzgar sert olduğu için hiçbir pistten kalkış yapmaya uygun değildi. Bu nedenle bugün de uçmak yerine denize girdik, oyun oynadık.








havuza giren dancu =)



 Dördüncü gün rüzgar 1800metre pistini karşıladığından bugün bu pistten kalkış yaptık. İlk uçuşlardan sonra bulut kapattığı için bir süre beklemek zorunda kalan arkadaşlarımız oldu. Nihayetinde gün boyunca herkesin ikişer kez uçabildiği güzel bir gün oldu.


180o kalkış pisti







Son günümüzde sabah 1 kez uçtuk. Öğleden sonra Fethiye'ye gidip ATVlere binerek Fethiye'den güzel bir sonla ayrıldık.







Gözlem ve tatil amacıyla gelen arkadaşlarımız da gözlem yaparak, denize girerek, gezerek ve tandem uçuşu yaparak Ölüdeniz'in tadını çıkardılar.