22-28 Ağustos 2015 Turkish Pre PWC Bayramören Yarışması



Çankırı’nın  Bayramören  ilçesinde  olan 2015 Pre PWC  yarışmasına gitmek için sabah erken saatlerde 2 araç olarak yola çıktık. Öğlen saatlerinde Çankırı Bayramörene vardık. Burda yarışmacılar için ayrılan misafirhanemize yerleştikten sonra gün içinde olan antrenman uçuşu için tepemize doğru yol aldık.
22 Ağustos 2015(1.gün)
Antrenman uçuşu için kalkış pistimize gelmiştik. Burada bölgeyle ilgili genel bir brifing verildi. Daha sonra  günün hava durumu brifingi verildikten sonra kalkış yapmak için, hazırlıklarımızı tamamladık ve her birimiz sırayla kalkışlarımızı yaptık. Brifingde de söylendiği gibi hem termik aktiviteleri zayıftı, hemde yağmur ihtimali fazla olduğundan dolayı çok uzun süre uçamadık, uçuşlarımızı tamamladıktan sonrada inişlerimizi yapıp günümüzü bu şekilde bitirdik.
23 Ağustos 2015(2. Gün)

Kahvaltımız yaptıktan sonra ve malzemelerimizi araca yükleyerek yarışmanın  ilk  günü için kalkış pistimize doğru yola koyulduk. Tepeye vardık. Tepenin bulutlu olduğunu gördüğümüzde ise azda olsa uçamacağımızı düşünerek üzüldük. Bir süre tepede bekledikten sonra task görevlileri günün uçuş için uygun olmadığına karar verdiler ve bizde tekrar misafirhanemize dönerek kart oyunları, okey ve 101 oynayarak günümüzü bu şekilde geçirdik. 




24 Ağustos 2015(3.gün)
Yarışmamızın 2.günü için ve uçuş hayalleriyle tepemize doğru yol aldık. Hava durumlarına baktığımızda bugününde uçuş çıkarmayacağı az çok belliydi ve nitekim de  öyle oldu. Tepeye vardığımızda bayrakları ve windsockları  o şekilde görünce hava durumunun doğruluğunu azda olsa inanmış olduk ve bir süre tepede bekledikten sonra bu günde rüzgarın sert olmasından dolayı task görevlileri tarafından  yarışmanın olmayacağı bildirildi. Bizde kart oyunlarımıza kaldığımız yerden devam ettik.






25 Ağustos 2015(4.gün)
Kahvaltıdan sonra tekrar  uçma heyecanıyla tepemize doğru yola koyulduk. Tepeye vardığımızda ise dünün aksini gösteren pek bir şey göremedik. Yani hava durumu maalesef yine patlaktı. Bir süre bekledikten sonra yine task görevlilerinden gelen günün iptali kararıyla tepeden ayrıldık. Günü ise bazı arkadaşlarımız doğa yürüyüşleri yaparak bazıları da bayramörenin tertemiz deresinde  yüzerek günün stresini bu şekilde atmış oldular.









 26 Ağustos 2015(5.gün)
Tepeye çıktığımızda ise önceki günlere benzer bir gündü. Rüzgar bugünde yarışmamıza izin vermedi ve görevliler tarafından günün iptal kararıyla Çankırıya gezi düzenlendi. Gezide Çankırı müzesini ve şehir merkezini gezme fırsatımız oldu.  Ayrıyetten  Çankırıya 20 km uzaklıkta olan Çankırı Tuz Mağarasına da gittik .Gezimizi bitirdikten sonra Bayramörene doğru yola çıktık. Günün sonucunda ise biraz yorulmuştuk ama güzel yerlerde görmüş olduk.








27 Ağustos 2015(6.gün)
Güne tekrar uçuş umuduyla  uyandık. Önceki  günlerin aksine güzel bir gündü. Uçus için olan umudumuz herzaman olduğu gibi bugünde vardı. Bir süre sonra task komite toplanarak taskı belirlediler ve yarışmacıları çağırarak task brifing yapıldı. Koordinatları uçuş bilgisayarlarımıza girdikten sonra ve ekipmanlarımızı hazırladıktan sonrada eğitmenimiz Serdarın özel brifingini dinledik ve uçuş için startı beklemeye başladık.
Start geldikten sonrada heyecanlı ve bir o kadarda  güzel bir uçuş bizi bekliyordu. Kalkışlarımızı yaptıktan sonra herkes uçuşlarını tamamlayıp günü tamamladılar.
Task sonunda Ümit   taskı tamamlayarak genelde 5.olarak ilk golünü yaptı.





28 Ağustos 2015(7.gün)
 Dünün ardından bu günümüzüde  uçarak geçirdik. Tepeye çıktıktan sonra verilen koordinatları  uçuş bilgisayarlarımıza girdikten sonra task brifingimizi dinledik. Daha sonrada malzemelerimiz hazırlayıp start zamanını bekledik. Start zamanından sonra  kalkışlarımızı yaparak uçuşlarımızı yaptık. Gün sonunda ise eğitmenlerimizden Serdar  ve Merve günün sonunda gol yaparak büyük bir başarı sağladılar.

Yarışma sonunda ise Bayanlar kategorisinde Merve 1. oldu.
Türkler kategorisinde ise Serdar 4. Oldu.
Takımlar kategorisinde ise genelde 3.olarak yarışmalarda başarılar sağlamış olduk.

Sonuç olarak ise yarışmaya katılan arkadaşlarımız kendilerine ekstra tecrübeler katmış oldular daha sonrasında katılacak olan yarışmalarda neler yapıp yapmayacaklarını ve yarışmaya katılan tecrübeleri, iyi uçan pilotlardan bilgiler aldılar. Yani kısacası herkes azda olsa kendine birşeyler katmış oldular.