27 Temmuz Ayaş

Hava tahminleri bugün rekoru gösteriyordu. Eğitmenlerin ve diğer tecrübeli pilotların gazıyla gelmiştik bugün Ayaş’a. Farklı illerden rekor için gelenlerle birlikte Ayaş çok kalabalıktı. Amacımız yükselip gidebileceğimiz kadar uzağa gitmekti. Bunun içinde kalkış yapmak gerekiyordu ki tepedeki durum kalkışa uygun değildi. Sert rüzgar sebebiyle uzun süre bekledik.  Rüzgarın şiddeti ara ara azaldı tecrübeli pilotlar hazırlanmaya başladı. Sonra yine arttı malzemeler toplanıldı. Günün büyük bir kısmı aslında böyle geçti. Öğleden sonra bir süre azalan rüzgarda eğitmenimiz ve diğer pilotlar kalkış yaptılar. Kulüp pilotları olarak sert rüzgarda kalkışı, termik dönmeyi ve uçuşları gözlemledik.  Eğitmenimiz gözden kaybolurken patlak Gazi tepede aynı şekilde zaman geçirdik. Saat 4 gibi havanın düzelmeyeceğini kabul edip tepeden ayrıldık. 






Akşehir XC Open 19-20-21 Temmuz 2013

    Güvenli ve uygun koşullarda yarışma ortamı sunarak, pilotların yarışma konusunda becerilerini geliştirmek amacıyla yapılan bu yarışmada Gazi Havacılık olarak 8 kişilik bir ekiple katıldık.
    Uçuş bölgesini tanımak amacıyla 18 Temmuz sabahı yola çıktık. Akşehir'e ulaştığımızda havanın uygun olmasını bekledik. Öğleden sonra birer sorti uçuşlarımızı gerçekleştirdik. Bölgede ilk defa uçuş yapan arkadaşlar iniş alanını tanıma fırsatı buldu. 
    19 Temmuz yarışmanın antrenman günüydü. Farklı illerden gelen, her seviyeden pilotla birlikte uçma fırsatımız oldu. Öğlen yapılan açılış seremonisinden sonra, kalkış pistine doğru yola çıktık. Havanın uygun olmasıyla birlikte uçmaya başladık. Yarışma süresi boyunca da en verimli  günümüzü geçirmiş olduk.



    Yarışmanın ilk günü farklı heyecan ve beklentilerle yola çıktık. Organizasyon ve Yurdaer Etike tarafından ayrıntılı olarak task brifingi yapıldı. Pencere açılışından sonra kalkışlarımızı yaptık. Ancak havanın  çalışmadığı anlarda kanatlarını çeken arkadaşlarımız kısa süre sonra iniş yapmak zorunda kaldı. Eğitmenlerimizden Serdar Tur verilen uçuş görevlerini eksiksiz tamamlayıp goal yaptı.


    21 Temmuz Pazar yarışmanın son günü kalkış pistinde beklerken Nasrettin Hoca ziyaretimize geldi ve bize küçük öğütler verdi. Havanın diğer günden daha güzel olmasını umarak kalkışlarımızı yaptık. Ancak tecrübesiz pilotlar için uçuş görevlerini tamamlamak pek mümkün olmadı.


    Uçuş saati ve görev tamamlama açısından olmasa da yarışma ortamını tanıma, yarışma kurallarını ve elektronik cihaz kullanımını öğrenme,  farklı pilotlarla termik dönme açısından oldukça verimli ve eğitici bir etkinlik oldu.


    Tabi ki Akşehir'den elimiz boş dönmedik. :) 
                   Genel sıralamada Serdar Tur 1.
                   Bayanlar sıralamasında Merve Gülşah Arslan 2. olarak başarılarımıza başarılar katmayı ihmal etmedik. :)







13-14 Temmuz AYAŞ


Bu hafta sonu da Ayaş'a doğru yola çıktık.Termik dönmeyi yeni öğrenen bir öğrenci ve dört eğitmenle... İki yılda gördüğüm en değişik etkinliklerdi açıkçası,kişi başına düşen eğitmen açısından :D sonuç olarak etkinlik amacına ulaştı,termik dönmeyi yeni öğrenen öğrenci eğitmenlerinin komutlarıyla termik döndü,uçuş saatini artırdı ve speed basmayı denedi.Oldukça iyi bir etkinlikti...