29 Ekim - Ayaş


Salı gününün tatil olması ve üstüne hava durumunun iyi olması ve de rüzgar yönünün KB olması muhteşem kombinasyon değil mi? Bu ne demek biliyor musunuz? Orta irtifa uçuşlarının yapıldığı ve farklı kulüplerden insanların olduğu güzel ve renkli bir ortam. Neresi sizce? Ayaş tabiki.

Pazartesi akşamı gidip gitmeyeceğimiz belli oldu. Uzun zamandır Ayaş’ta uçmamıştık ve gideceğimiz için hepimiz mutluyduk. Ertesi gün sabah odamıza geldik. Hazırlıklarımızı yaptık. Malzemelerimizi yükledik ve Ayaş’a  doğru yola koyulduk. Ayaş gölbaşına göre daha uzaktı. Yol bitmek bilmiyordu. Neyseki arkadaşlarla yapılan sohbetle tepemize vardık. Gelince hemen malzemeleri hazır hale getirdik sırayla kuşanıp kuşanıp uçuyorduk. Bugünkü Ayaş etkinliğinde ilk defa orta irtifa uçanlar vardı. Sonunda onlarda bu zevki tadabilmişti. Öğleden önce 1 sorti bitmişti. İniş yaptığımız yerde kanatları katlayıp servise yükledik ve tekrar tepeye çıktık. Öğle vakitlerinde termik dönenler 1-2 saat boyunca uçuşun keyfini çıkarmışlardı. Eğitmenlerimizin yaptığı senkronize dönüşü izlemekte ayrı bir zevkti.












 Gölbaşı’ndan farklı olarak burada yemek sipariş edebiliyorduk. Ayaş Sofrasından pide sipariş ettik ve bir yandan uçanları gözlemledik bir yandan yemeğimizi yedik.


Akşam hava tekrar KP ve KP adayları için uygun olduğunda akşam sortisi başladı ve sırayla kalkışlarımızı yaptık. Güneşin batmasına yakın herkes uçmuş ve inişini yapmıştı kanatları katlayıp servise yükledik ve odaya geri döndük. 






27 Ekim - Recai


Bir etkinlik sabahı yine herkes soğukta sıcacık yataklarını bırakıp odamıza gelmişlerdi. Uçmak için bu fedakarlığın yapılması gerekiyordu. Gerekli malzemelerimizi yükledikten sonra Gölbaşı’nın daha da soğuk havasına yolculuğumuz başladı. Tepemiz Recai ‘ye gelir gelmez herkes çalışacakları harnes ve kanatlara geçti ve başlangıç çalışmaları başladı. Tam ne güzel çalışıyoruz derken rüzgar sertleşmeye başladı ve KP adayları ve aktifler ters kalkış pratikleri yapmaya başladılar. Bir müddet çalıştıktan sonra karınlar acıktı ve yemek yemeye geçtik.








Karınlarımızı doyurduktan sonra havanın da iyi olmasıyla beraber başlangıç yer çalışmaları devam etti. hatta eğimli yerden koşulduğu için 2 metre civarında havalanan da oldu ve bu sayede  uçmanın neye benzediğini az da olsa tatmış oldular. Yer çalışmaları devam ederken aynı zamanda da KP adayları ve aktif üyeler hedefe iniş çalışması yaptılar. Bu çalışmalar devam ederken yer çalışmalarını tamamlayıp tepeye çıkan, uçmak için hevesli arkadaşlarımız da heyecanla uçabilir miyim acaba diye bekliyorlardı. Fakat maalesef hava durumu başlangıç uçuşuna uygun değildi. Daha tam soğuk günler gelemese de soğuk hava yavaştan etkisini gösteriyordu. Bundan korunmak için tepede arka arkaya oturup rüzgarı azda olsa azaltmaya çalışıyorduk ama nafile artık soğuk zamanlar geliyordu ve kaçışımız yoktu.
 En son otobüs uçuşları da yapıldı ve artık hava da kararmaya başlamıştı kanatlarımızı hızla katlayıp, malzemelerimizi yerleştirip odaya doğru yol aldık. Odamızda malzemeler yerleştirildikten sonra günü değerlendirip bugünü de güzel bir şekilde sonlandırdık.