27 Ocak Hatıra


Dönemi bitirdik, Denizli’ye de gittik geldik şimdi de uçuşlara devam etmek için Ankara’dayız. Pazar günü Hatıra’da etkinliğimizi yaptık.
Yine çamurlu Hatıra yolunu aşıp tepeye vardık. Yarım saat kadar rüzgarın dönmesini bekledik ve düzelince uçuşlara başladık. Başlangıç ve cp adaylarının uçuşları aynı anda yapıldı. Sert rüzgarda kalkış yapan başlangıçlar çok zorlanmadı. Kalkışları, uçuşları ve inişleri artık oturmaya başlamıştı. Taşıyan hava sayesinde uçuşlarının süresi uzadı, uzun ve zevkli uçuşları oldu.
Sert rüzgar cp adaylarının ters kalkışına da yaradı. Kanada hakim olma, kanadı tepede tutma gibi çalışmalar yapıldı. Uçuşlarda genellikle soaring bandı kullanılıp yamaca inişler oldu.
Derken rüzgar yine döndü. Biraz bekledik bu sefer eğitmenler kuşandı. Cp adayları ve başlangıçların gözlem zamanıydı. Eğitmenler de uçuşlarını tamamladıktan sonra öğrenciler için uygun koşullar beklenildi fakat rüzgar dönmedi.
Daha zamanımız vardı hep beraber yerde ters çalışmaları için aşağıya indik. Eğitmen tarafından ters kalkışın teoriği anlatıldı sonra kanadın tepeye nasıl geldiği gözlenildi. Başlangıçlar kanatlarını hazırlayıp kuşanmaya kalmadan dolu yağdı. Malzemeleri hızlıca birleştirip koruduktan sonra bu sefer dolunun, yağmurun bitişini bekledik.
Günün sonunda toparlanıp, çamurlarımızdan arınıp tepeden ayrıldık.

22 Ocak 2013 Denizli Etkinliği

21 akşamı yapılan brifing de bugün için öğlene kadar yağış gösteriyordu. Yine sabah tepeye doğru yola çıktık. Yine bir bekleme süreci sonunda malzemeleri indirdik. Rüzgarı beklerken yağmur yağmaya başladı ve şiddetini arttırınca malzemeleri bulduğumuz bir mağaranın içine koyduk. Yağmur pek kesileceğe benzemiyordu ve otobüs dinamitten gelince malzemeleri yükledik. Yani denizli deki son günümüzde uçuş olmayacaktı. Bunu üzerine Karahayit’e yemek yemeye gittik. Yemekler yendikten sonra sıra geldi Pamukkale yi gezmeye. Tabi kimi arkadaşlarımız da otele gitmeyi yeğledi. İlk olarak Hierapolis’i gezmeye başladık ve çok eğlendik. Hierapolisin devamında travertenlere ulaştık. Yürümek gerçekten zormuş onu anladık ve göründüğünden daha uzun bir parkurmuş ama birlikte çok iyi vakit geçirdik. Eğlence vakti bitmişti çünkü bugün son günümüzdü ve otelden çıkış yapmamız gerekiyordu. Traverten gezimizi bitirdikten sonra otele doğru yürümeye başladık. Herkes eşyasını topladıktan sonra otelden çıkışımızı yaptık ve akşam yemeğini yemek için Karahayit’e gittik. Yemekler yendikten sonra Ankara’ya doğru yola çıktık. 3 günün yorgunluğundandır herhalde otobüsün çoğunluğu uyuyarak geçirdi yolculuğu Sabaha karşı Ankara’ya varmıştık. Hiçbir ulaşım aracı o saatte çalışmadığı için oda da biraz vakit geçirdik. Gidenler gitti kalan arkadaşlar malzemeleri felan yerleştirdi ve bir geleneksel denizli etkinliğini daha bitirmiş olduk.














koreli arkadaşlar...





eğitmenin gözyaşları :)severdik rahmetliyi...












21 Ocak 2013 Denizli Etkinliği

Güzel bir sabah ve yine kahvaltı da buluşuldu. Saat 9:00 itibariyle otobüsümüzün tekeri döndü. Bizi başlangıç tepesine bıraktı ve cp, cp adaylarımızı ve aktif üyelerimizi dinamit tepeye götürmek için yoluna devam etti. Yine uçmak için hazırlanıldı bir önceki güne oranla rüzgar çok fazla arkadan esmedi ve bizim için iyi bir gündü. Doğrusunu yazmak gerekirse bugün için yazılacak fazla bir şey yok bol uçuşlu bir gündü. Fakat dinamit tepede olan arkadaşlar için bunu söylemek pek doğru değil yukarı da arkadan esen rüzgar nedeniyle uçuş yapılamadı. Akşama doğru otobüsle otele döndük ve bir gün önce ki aktivitelerin aynısını gerçekleştirdik.(termal havuz, oyun, sohbet) 

 Başlangıçlar için verimli bir gündü :)














          gün sonu :)

20 Ocak 2013 Denizli Etkinliği


İkinci gün uyandığımız da sisli bir havayla karşılaştık. Tabiri caizse göz gözü görmüyordu. Neyse umudumuzu kaybetmeyip başlangıçlar başlangıç tepesine doğru cp, cp adayları ve aktif üyeler de dinamit tepeye doğru yola koyulduk. Sisin dağılması için biraz bekledik ve nihayet güneş yüzünü azıcıkta olsa gösterdi ve sis dağıldı. Fakat bu seferde rüzgar arkadan esiyordu beklemekten başka yapacak bir şey yoktu. Gerçi beklerken top oynadık,yer çalışması yapan arkadaşlarımız da oldu yani bekleme sürecimizi eğlenceli bir hale getirdik. Ve nihayet beklediğimiz an rüzgar tepeyi karşılamaya başladı… Artık uçmak için bir mani kalmamıştı, hemen kuşanıldı ve uçuşlar başladı. Fakat farklı bir arazi yapısı vardı ve buna uyum sağlamamız biraz zaman aldı en azından ikinci uçuşlarda uyum sağlayabildik. Uyum sürecinde kalkışlarda ve inişlerde biraz problem yaşadık. Saat 16:00-16:30 gibi uçuşlar sonlandı ve malzememizi toplayıp otele doğru yürümeye başladık. Ayrıca biz aşağıda uçarken cp, cp adayları ve aktif üyelerimizde dinamit tepede bir uçuş yapabildiler. Otele varınca haliyle üzerimizde ki yorgunluğu atmak gerek. Doğruca termal havuza atladık. Rahatladıktan sonra yemek saatini kaçırmamak için doğruca yemek salonuna geçtik. Yemek sonrasında eğitmenlerimiz brifing vereceklerdi bu yüzden hepimiz şöminenin etrafında oturup eğitmenleri beklemeye başladık. Yapılan brifingin ardından yine oyunlar oynandı termal havuz keyfi yapıldı ve dostlarla sohbet/muhabbet edildi. Yine keyifli bir akşam geçirildi.(bu keyifli akşamda gündüz uçmuş olmamızın katkısı da yadırganamaz)

yola koyulmadan önce çekilmiş güzel bir fotoğraf :)

 Rüzgarın düzelmesini beklerken bazı arkadaşlarımız yer çalışması yaptılar.







ilk uçuşa hazırlık...



biri winsock'ı döndürsün...:)




 bazı arkadaşlarımız da dinamite doğru yol aldılar :)

 aktif üye,cp ve cp adayları dinamitte ilk uçuşlarını gerçekleştirdiler..










 gün sonunda yine hep birlikte eğlenceli bol sohbetli vakit geçirdik :)