08 Aralık - Hatıra

Bugün de döndük yönümüzü Hatıraya. Hazırlıklar yapıldı, malzemeler yüklendi tuttuk yamacın yolunu. Sabahın erken saatleri ile tırmandık Hatıranın zirvesine beklemeye başladık rüzgar. Bugün güzeldi hava. Belki yeni arkadaşlar bir süre durdular diye üzgünlerdi ancak bugün hava hem eskileri hem yenileri çalıştırdı. İlk uçuşuna çıkanlarımız da oldu, hafa sertledi diye eski arkadaşlara bırakılan kanatlarla hedefe iniş çalışanlarımız da. Sonuçta uçuşan kanatlarla renklenen bir gök yüzü karşıladı bizler.








02 Aralık - Hatıra

Birinci dönemi bitireceğiz neredeyse, göl gör ki Hatıra'nın gözleri yaşlı. Uzaktan uzaktan izliyor bizi o tıknaz, bodur yapısıyla. "Ama, ama..." diyor. "Ama daha bana gelmediniz ki..." diyor hatıra. Gözleri dolu dolu, istediği şeker verilmemiş ufak masun bir çocuk gibi.

Üzülme be Hatıracım, sana da geliriz. Senden de uçarız, yamaca iniş çalışırız, yeterki sıkma canını, sil o göz yaşlarını diyor eğitmenlerimiz. Ve soluğu hatırada alıyoruz.





Hatıra bu hafta başka kulüplere de acıtasyon yapmış herhalde ki kalabalık bir günle karşı karşıyayız. Başka başka kulüpler, yer çalışanlar, ters kalkış çalışanlar, yamaca inenler, ilk uçuş yapanlar... ne ararsak her türlüsünden imkan sunuyor Hatıra bizlere bugün. Ah bide iniş alanı ekili olmasa. İmkan yok mecbur tarla üzerindeyiz ancak gel gör ki her adımımızda ciğerimiz yanıyor, o cılız bedenlerini toprağın üzerinden yeni göstermeye başlamış yavru bitkilerin üzerinden geçtikçe.

Yamaçta ise tamamen farklı bir hava var. İlk uçuşların KP uçuşlarının arasında vakit buldukça değişik ve sanatsal pozlar veriliyor yamaçta. Modern sanat her çekilen fotoğrafta adım adım daha ilerilere gidiyor sanki. O kadar açılıyor ki tıkansa geri dönemeyecek nefesi kesilecek sanatın. İşte o sanatsal çalışmalardan bir kaç örnek;




Orda, bir bulut var uzakta. O bulut, bizim bulutumuzdur.

Eğitmeni ile KP'si ile Başlangıcı ile uçuşundan inişine pek çok farklı çalışmayı gözlemleme imkanımız oldu bugün. İşte tepede tutma çalışmalarından bir video daha ekleyelim.


Daha ileri düzey manevralar çalışan KP'lere ek olarak başlangıçlar durur mu peki? Onlarda veriyor gazı. Vur patlasın, çal oynasın çatır çatır uçuyorlar. İlk uçuş mu dersiniz artık 3-4 uçuşlar yapanlar mı dersiniz, hepsinden bol bol vardı bugün. İşte onlardan da bir örnek koyarak bitirelim artık bu etkinliği değil mi?