HAVACILIK TOPLULUĞU HAKKINDA

Kısaca yamaç paraşütü nedir?

Yamaç paraşütü en kolay öğrenilen, en pratik, ve uçuş hissinin en yoğun olduğu havacılık branşıdır. Kolay öğrenilir; birkaç hafta içinde uçuşlara hazır hale gelirsiniz, pratik; yaklaşık 15 kilo ağırlığındaki tüm malzeme bir sırt çantasına koyulabilir ve herhangi bir piste ihtiyaç duyulmaz. Kanadı serebilecek kadar genişlikte kalkış alanlarından kalkılıp, arsa gibi birçok uçuş makinesine göre dar, alanlara iniş yapılabilir. Herhangi bir kokpit içinde olmadığımız için kuşlar kadar özgürce uçulur.

2002 yılından beri süren eğitimlerimiz hakkında; sıkça sorulan sorular gözönünde tutularak kendimizi sizlere tanıtmak istiyoruz.

Topluluğumuza katılmanın 2 ana şartı, GÜDAK üyesi olmak(tüm Gazililer kolayca gerçekleştirebilir) ve topluluğumuzun başlangıç eğitimine katılmak. Diğer şartlar yeni dönem kayıtları başlığında açıklanmıştır.

Her yıl Sonbahar döneminde okullar açılır açılmaz en geç 1 ay içinde başlangıç eğitimleri açılır. Başlangıç eğitimi teorik dersler, yer çalışmaları ve uçuşlarla tamamlanır. Teorik dersler belirlenen tarihlerde yalnız 2 gün(hafta sonu) yapılır. Kursiyerler derslerde anlatılanlardan yazılı sınava girerler ve kazananlar kulubümüzün üyesi olabilirler. Teorik derslerin hemen ertesi hafta sonu uygulamalı eğitimler yer çalışmalarıyla başlar. Buradaki amaç kalkış, iniş becerileri ve paraşüte havada verilecek kontrollerin refleks haline getirilmesidir. Birkaç yer çalışması yapıldıktan sonra eğitmenler yer çalışmalarını yavaş yavaş bitirerek 40 50 mt arasından ilk uçuşları yaptırırlar. Kulubümüzde başlangıç uçuşları için herhangi bir sayı sınırlaması yoktur. 2. dönem ise orta seviye eğitim için yine teorik dersler açılır ve sınavda başarılı olan başlangıç pilotlar ile üst seviye eğitime geçilir.

Etkinliklerimiz hava durumunun uçuşlara uygun olduğu her hafta sonu devam etmektedir. Yıl boyunca yaklaşık 20-30 etkinlik düzenlenmekte, ve ortalama bir yılda binin üstünde uçuş gerçekleştirilmektedir. Etkinlikler Ankara'ya 35 km uzakta Gölbaşı'nın ilerisindeki eğitim tepelerimizde yapılmaktadır. Bununla birlikte grubun seviyesinin uygun olduğu il dışı etkinlikler de düzenlenmektedir.

Bazı etkinlik yerleri: Bolu-Abant, Denizli-Pamukkale-Göveçlik-Çökelez-Honaz, Muğla-Ölüdeniz, Antalya-Kaş, Kayseri-Ali Dağı, Tokat-Şenyurt, Amasya-Merkez, Isparta, Aksaray-Ekecik, Mersin-Aydıncık, İstanbul-Ormanlı, Muğla-Üzümlü

Etkinliklerin yeri, tarihi ve uçabilecek seviyedeki pilotlar eğitmenler tarafından belirlenir.

Uçuşların dışında gayet eğlenceli bir öğrenci topluluğuyuz. Tüm üyeler Gazi Üniversitesinde öğrenci olup en tecrübeli eğitmenlerimiz bile üniversitemizde yeni mezun olmuşlardır. Her fakülteden öğrencilere açık olan kulübümüz üyelerin kişilik gelişimlerine de çok büyük katkılar sağlamaktadır. Her türlü eğlencenin yanında; sorumluluk alabilen, kendine güvenen, havacılık disiplinini almış kişiler olarak Tüm Gazi Üniversitesi öğrencilerini kulübümüzüe davet ediyoruz.

YENİ DÖNEM BAŞLANGIÇ EĞİTİMİ




2008-2009 öğrenim dönemi başlangıç eğitimi başlıyor.



Güdak Havacılık Birimi Üyelik Şartları

· Gazi Üniversitesi öğrencisi ve GÜDAK üyesi olmak.

· 16-27 yaşları arasında olmak.

· 45-85 kg aralığında olmak.

· Uçuşa ve fiziksel aktiviteye engel bir rahatsızlığı bulunmamak. (ortopedik, psikolojik vs.)

· 11-12 Ekim tarihlerinde teorik dersler yapılacaktır. 1 hafta içinde, teorik derste işlenen konulardan sınav yapılacaktır. Teorik derslere katılım zorunludur. Katılmayanlar sınava girme hakkını kaybeder. Sınavı geçme barajı %70'tir. Ayrıca acil durum sorularından tam başarı beklenmektedir. Acil durumlarda başarısız olanlar barajı geçse dahi sınavdan başarısız sayılacaktır.

· Teorik ders ücreti 15 YTL'dir.

· Sınavda başarılı olanlar, uygulama eğitimleri için yıllık 175 YTL öderler. Yıllık ücret (100+75) şeklinde 2 taksit halinde ödenebilir. 2 ay içinde ödemeler tamamlanacaktır.






.

08,08,21-24 Çankırı Bayramören Yarışma

Çankırı Bayramören'de ilk defa düzenlenen şenlik ve yarışma beklentilerimiz doğrultusunda başarıyla tamamlandı. Coğrafi yapısı itibariyle yamaç paraşütü uçuşlarına fazlasıyla uygun olan bölgede, verilen 70- 80 km lik görevler pilotların çok fazla uğraşmasına gerek kalmadan; zaten hava taşıyor nağmeleriyle kolayca tamamlanabiliyordu. Örnek göstermek gerekirse Nevin ilk yarışmasında, bayanlar 1.liğini 2 gün üst üste yaptığı gollerle elde etti. Yarışma potansiyelinin yanı sıra mesafe uçuşları içinde uygun olan Bayramören paraşütçülerin yeni gözdeleri arasına girmeyi "bizce" başardı.


Yarışma brifingi. koordinatlar gps lere girilirken



Semih abi task bilgilerini veriyor


Eike ve Ahmet abi çok dikkatli


Gazi son hazırlıklarını yapıyor


Kalkış öncesi bekleyiş


fotoğrafın tam ortasındaki üç kanat termiğin hemen içindeler


Sarı mavi kırmızı kanatları gören yanlarına gidiyor


Ama görünen o ki hiç biri onlar kadar iyi dönemiyor



en üsttekiler Samet Serhat Umut


gün boyunca en üstteydiler


Ufuk kalkış


Yarışmanın sonu Yılmaz genel klasman 3. sü Tuğba bayanlar klasmanı 3. sü