7-8 MART KULÜP PİLOTLUĞU TEORİK EĞİTİMLERİ

Birçok başlangıç arkadaşlarımızın ve kulüp pilotlarının katılımıyla iki gün boyunca süren teorik eğitimler yapıldı. İki gün boyunca aerodinamik,malzeme bilgisi,uçuş tekniği,meteoroloji ve acil durumlar ayrıntılı bir şekilde işlendi. Ders esnasında görsel amaçlı video da izletildi. iki gün süren teorik eğitimler verimli ve yoğun olarak geçmiş oldu.













1 MART RACON

Hava tahminlerinde göstergeler kritikti ancak biz etkinlik yapmaya karar verdik ve Racon tepesine doğru yola koyulduk. Çamurlu yollardan dolayı tepenin uzağından eşyalarımız ile yürüdük ve tepeye ulaştık. Tepeye tırmanınca hemen uçuşlar başlangıç arkadaşlarımız için başladı. Çok geçmeden rüzgarın yönü kuzey-batıya dönünce tepe üzerinde yerimizi değiştirdik. Sonrasında cp ve cp adayı arkadaşlar ile rüzgarın şiddetine göre tepeye tırmanma çalışması yaptılar ve ara sıra çıka soaringde takıldılar. Bu sırada ara da sırada rüzgarın sertliğinden dolayı başlangıç uçuşları ara verse de gün boyunca uçuşlar hayli bol oldu. Günün sonunda otobüs uçuşu Raconun zirvesinden yapıldı ve günü böylece bitirmiş olduk. 







14 ŞUBAT RECAİ

14 şubatı uçarak geçirmek dileğiyle sabahtan Recai tepesinin yolunu tuttuk. Hava tahminlerinde rüzgar biraz sertti ama tepeye vardığımız da uçuş olmayacak kadar fazla rüzgar vardı. bizde tepeye çıkıp rüzgarın sakinleşmesini bekledik. Sonrasında cp arkadaşlar sert rüzgarı fırsat bilip uzun bir aradan sonra yer çalışması yaptılar. Bu sırada mangal ve semaver yakıldı ve yemek arası verdik. Henüz erimemiş karların arasında mangalımızı yedikten sonra tekrar tepede uçuş için elverişli koşulları bekledik bu sırada ileri seviye arkadaşlar ve eğitmenimiz sert rüzgarda kanadı tepede tutma çalışması yaptılar. Günün sonunda otobüs uçuşu oldu ve günü verimsiz olarak bitirdik.