30 Ekim Pazar RECAİ


Sabah evlerimizden çıkarken henüz hava karanlık olsa da yamaca gittiğimizde adeta yazdan kalma bir hava bizi karşıladı. Dün olduğu gibi Recai Tepe bizle dalga geçiyor, doğudan esmesi gereken rüzgârı tam tersi batıdan gönderiyordu. Neyse ki doğa ana bize kıyamadı şartları yer çalışmalarımızı yapabilmemize uygun hale getirdi.


Kulak ucu girdabı da neymiş?

Saatler ilerledikçe rüzgârın şiddetini artırması ile beraber yeni gelen arkadaşlarımız çalışmalarına ara verip dinlenirken eskiler ters çalışma fırsatı buldu.


Öğle arası olduğunda ise yanımızda götürdüğümüz kulüp motorumuzla off-road deneyimini doruklara çıkardık. Kâh düştük, kâh çamura battık ama yılmadık. Bu arada öğle arası ninjamızı oynamaktan da geri kalmadık.


Recai bu kadar yüksek miymiş ya!

Yemeğimizi yedik, karnımızı doyurduk artık çalışma zamanıydı. Gün boyunca yön değiştiren rüzgâra rağmen mümkün olduğunda çok yavru kuşu yuvadan uçmaya hazırladık. Düşenler, ayağı yerden kesilenler, yorulanlar, pes etmeye çok yaklaşanlar oldu ama bir günü daha kayıpsız atlatmanın huzuruyla odamıza döndük.

                                                Yanlış konum aldım şimdi ne yapacağım?

Berke'nin uyumadan döndüğü bir etkinlik olacak mı acaba?







29 Ekim Cumartesi RECAİ

 

Ex orinte lux.(Işık doğudan gelir) Sabah hava durumuna bakınca dilime takılmasına engel olamadığım bu Latince veciz sözü tekrarlayarak odaya gelmiştim. Her zamanki hazırlıklarımızı yapıp yola koyulmuştuk. Rüzgâr doğu’dan geliyordu. Bu da demek oluyor ki Recai kollarını açmış bizi bekliyordu. Bugün hem ışık, hem rüzgar doğudan gelecekti. Zihnimde Ex ventus lux (Rüzgar doğudan gelir) diyip, sözü değiştirmenin muzipliğiyle eğleniyordum. (Sanırım biraz tuhafım😛)

 


Geçen haftaya göre sert bir rüzgar bizi karşıladı. Her koşulda çalışmaya alışmamız açısından kötü de olmadı. Biraz çalıştık ama devam edilecek gibi değildi. Bu sırada kulüp pilotları kanatlarını alıp tepeye çıktılar. Arkalarından biz de çıkıp onları izledik. Öğlene kadar uçuşlarını ve çalışmalarını gerçekleştirdiler. Öğleden sonra rüzgar hâlâ sertti. Bu sefer de ters çalışan pilotları izledik. Rüzgar biraz zayıflayınca tekrar kuşama girdik ve yer çalışmalarına devam ettik.


Gün biterken rüzgar bizi epey hırpalamıştı ama buna rağmen hepimiz çalıştık. Herkes için verimli bir gün olmuştu.


(Yamaçta yardımlaşma çok önemlidir. Özellikle de yemek konusunda.)