PWC Bayramören 2011

Gazi Havacılık'ın başarılı pilotlarından Umut Aslan, Paragliding World Cup için 23-30 Temmuz tarihleri arasında Bayramören-Çankırı'daydı. 124 pilotun katıldığı yarışmada pilotlar "en iyi" olmak için uçtular.Umut'un yeni kanadı Ozone R11 ile ilk yarışmasıydı. Toplamda 5 task gerçekleştirildi,3 taskta ise uygun olmayan hava koşullarından dolayı tasklar iptal edildi.
Birinci ve ikinci tasklarda pek iyi sonuçlar alamayan pilotumuz,üçüncü taskta genel sıralamada 12. ve takım olarak 1.'liği elde etti. Toplam 5 task sonucuna göre genel sıralamada 91. olan Umut, Türk pilotları arasında 7. oldu.

PWC Bayramören 2011'in birincisi ise Fransız pilot Stephan Drouin olurken, bayan pilotları arasında birinci Fransız pilot Seiko Fukuoka oldu.


Umut Aslan'ın başarılarının devamını dileyerek PWC'lerde artık Türk pilotlarının birinciliğini kutlamayı umuyoruz...

Yamaçlarda Cross Rüzgarı

     Her haftasonu olduğu üzere 23-24 Temmuz tarihlerinde yine Ayaş'taydık.Hava tahminleri Cumartesi günü için tam crossluk hava gösteriyordu.Tabi ki bu havayı arkadaşlarımız kaçırmadı ve kimileri için ilk sayılabilecek cross uçuşuna çıktılar.Toplu bir şekilde kalkan Ufuk Uçar,Hülya Keçeci,Sinan Haholu,Serdar Tur birlikte cross uçuşlarını gerçekleştirdiler.Ertan Özcan ve Halil Atak da diğer sortide crossa çıktılar.
Ufuk 36.2 km ve Hülya da 20 km giderek cross açılışını yaptılar.Arkadaşlarımızın başarılarının devamını dileyerek,rekor uçuşları gerçekleştirmelerini diliyoruz...
İşte uçuş kayıtları...
http://www.ypforum.com/leonardo/flight/8690
http://www.ypforum.com/leonardo/flight/8686
http://www.ypforum.com/leonardo/flight/8688
http://www.ypforum.com/leonardo/flight/8689
http://www.ypforum.com/leonardo/flight/8764

    Pazar günü ise şiddetli ve sürekli yön değiştiren rüzgardan dolayı uygun zamanı bekleyen cp'ler ve eğitmenler birer sorti uçuş çıkartarak günü sonlandırdılar.