Fethiye 2014 SIV Etkinliği

 Kulübümüzde geleneksel olarak yapılan Ölüdeniz SIV etkinliğini bu sene de  22 Nisan akşamı  yola koyularak  gerçekleştirdik.. 

22-27 Nisan tarihlerinde, SIV* çalışmalarımızı yapmak üzere Fethiye-Ölüdeniz'deydik. 5 gün boyunca, 14 kişilik bir ekiple çok eğitici, çok keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik. 5 günde, ortalama 4'er sorti uçuş yapan ekibimizde kulüp pilotu adaylarının hepsi SIV1 çalışmalarını, seviyesi yeterli pilotlar ise SIV2 çalışmalarını tamamladı. SIV etkinliğimizdeki amacımız kara üzerinde başımıza gelebilecek acil durumların deniz üzerinde simülasyonuydu. 





23 nisan 2014

Sabah fethıye otogara yorgun bir şekilde geldik fakat heyecanımız yorgunluğumuzun önündeydi.
Kayseriden yoğun istek üzerine tecrübeli pilot ve eğitmen Sinan Haholu nun gelmesi ile servisimize binip otelin yolunu tuttuk.Kısa bir yolculuğun ardından otele vardık esyalarımızı odalara tepip kahvaltımızı yaptık
Ardından iniş alanına gidip iniş üzerine planlar ve olası durumlar üzerine konuşma yaptık.Yaşanabilecek sorunlara cözümler bulduk.Ufak bir servis sorunundan sonra babadağa doğru yola koyulduk

Zirveye yaklaştıkça heyecanımız artıyordu.Babadağın büyülü dünyası bizi esir altına almıştı artık.
Artık zurnanın düüt dediği yere geldik korku ile karışık heyecan heyecan ile karışık mutluluk sarhoş etmşti adeta.Önce yer egitmenlerimiz kalkış yaptılar kalkıştaki egitmenlerimiz ile 1700 pistinin önünde bir brifing yaptık.
  
Ve sırasıyla önce lavabao sonra uçuşlar gerçekleşti.Genel anlamda kalkışlarda ve inişlerde sorunlar yaşamadık.İnen arkadaşlarımız hemen kanatalrını katlayıp inenlere yardım ediyordu bir an önce yamaca çıkmak için.Saat geç olmuştu ve yorgunduk bu nedenele günü birer uçuşla kapattık.



24 nisan 2014

İlk gece büyük hayallerle yatıp güzel bir güne merhaba diyerek uyandık.Hemen hazırlanıp aracın gelmesi ile koyulduk yola . Babadağ heyerllerimizi sert rüzgarı ile alabora etmişti o gün uçamadık malesfef .
 Uçamadık ama önümüzde koca bir 3 gün vardı moralimizi bozmadık . Diğer klüplerle ninja oynadık bol bol çay içip manzaranın tadını çıkardık.

25 nisan 2014

3. Günümüzde erkenden yola koyulup patara pistine çıktık bir kısmımız uçuşlarını yaptıktan sonra rüzgar sertleşti ve kalan arkadaşlarımızla beklemeye başladık, rüzgarın zayıflamasını fırsat bilip 1700 pisitine gidip uçuşlarımızı yaptık.
Gün sonunda herkesin 2 şer uçuş  yapmasıyla birlikte moralimiz yerine gelmişti.

26 nisan 2014

 4. Gün sabah erkenden kalkıp kahvaltımızı yaptıktan sonra yola koyulduk, hedef 1800 pistiydi.Yukarı çıktığımızda dağın alt kısmını bulut kapatmaya başlamıştı, hızlıca davranıp hepimiz bulutların üzerinden uçtuk.
 Yemeklerimizi yiyip hızlıca yukarı çıktık, birkaç arkadaşımız uçtuktan sonra bulutların 1700’ü kapatmasıyla 1900 pistine gittik fakat rüzgarın kalkışa izin vermemesiyle otelimize doğru yola koyulduk.

27 nisan 2014

Son günümüzde eğitmenlerimiz uçtuktan sonra havanın kapatmasıyla beklemeye başladık ancak şans bizden yana değildi ,yağmur bulutlarının toplanmasıyla otele gitmek için yola koyulduk.
Havanın patlamasının fırsat bilen bazı arkadaşlarımız denizin keyfini çıkardılar.

Artık gitme vakti gelmişti, toparlanıp Fethiye’ye gidip akşam yemeğimizi yedikten sonra Ankara’ya yola koyulduk.
Hepimiz için hem uçuşlarımızı geliştirdiğimiz hemde eğlendiğimiz bir etkinlik oldu.