25 Mart Ayaş

Uzun bir aradan sonra Raconda yapılan etkinlik herkesi kendine getirmişti. Bundan sonra merakla beklenen ise Ayaş'a etkinliğe ne zaman gidileceğiydi.

25 Mart pazar günü havanın iyi olmasıyla dönemin ilk Ayaş etkinliğine gidildi. Saatle ilgili ufak bir problem yaşanması ve yolun bir kısmını çamur olmasından dolayı geç varabildik; ama vardığımızda hava uygun olmasıyla uçuşlara hemen başlanıldı. Sabah saatlerinde stabil ve zayıf termiklerin bulunması kulüp pilotu adayları için termiği hissetme ve bol bol 360 atmak için iyi bir fırsat oldu. Öğlene doğru termiklerin şiddetlenmesiyle uçuşlar kesildi ve sırada eğitmenler vardı. Eğitmenlerde uzun bir aradan sonra termik dönmenin tadını çıkardılar, ayrıca bizler içinde iyi bir gözlem fırsatı doğmuş oldu. Akşama doğru havanın uygun olmasıyla uçuşlara tekrar başlandı. Herkes için verimli ve keyifli olduğu güzel bir gün oldu.




24 Mart aylar sonra Racon =)

Kötü hava koşulları 2,5 aydır etkinlik yapmamızı engellemişti. Nihayet bu hafta şeytanın bacağını kırarak Racon tepenin yolunu tuttuk. Gittiğimizde ilk olarak bizi çamur karşıladı. Araziye araç giremediği için bir süre  mücadele edip yürüyerek Racon'a ulaştık. Böylece bu sene başlayan arkadaşlarımız da yamacın çamuruyla tanışmış oldu. =)


Öncelikle uzun zamandır uçuş yapılmadığı için kulübe bu sene katılan herkes yer çalışmalarıyla başladı.Öğlene kadar yer çalışıp iyice acıktıktan sonra Gazi Havacılık Kulübü'nün klasiklerinden olan mangal keyfi yaptık. Bu sırada eğitmenler ve kulüp pilotları termik dönmek için tepeye çıktılar. Yemekten sonra enerji toplayan ekibimiz yer çalışmasına devam etti. Yer çalışmaları bittikten sonra akşamüzeri hep beraber yamaca çıkarak uçuşlara başladık ve gün herkesin kanadı tekrardan hissettiği ve en az birer kere uçtuğu verimli bir gün oldu.

yine yeni yeniden yer çalıştık =)


mangalsız olmaz

yamaç insanı her yere tırmanır =P

dönemin ilk uçuşları