21-22 Eylül Ayaş ÜPP



Ayaş, bu camiaya girmiş her pilotun kariyerindeki elbet bir dönemde denk geleceği yegane tepe. Ancak bu seferki uçuşların bir özelliği vardı. Önceki seferlerinde hiç olmamış bir farklılık. Bu geziye gazi olarak gidilmedi. Üpp olarak gidildi. Peki nedir bu üpp? Açılımı Üniversite Pilotları Paneli olan bu yapı bu camiaya katkıda bulunan üniversite pilotlarını bir araya getirmek üzere kuruldu. Yönetim kurulundaki görevlilerin kararınca da ilk etkinliğinin ayaşta, karasal bölge pilotlarının elbet yolunun geçeceği yerde yapılmasına karar verildi.

Bu konuda belediye ile görüşmeler başladı. Afiş tasarlandı ve anlaşmalar yapıldı. Ayaş belediyesi bize çok geniş imkanlar sunarak bizi orada konaklattı. Programda ne mi vardı?

Terminalden Ayaşa ulaşım
Kamp alanı
Ulaşım günü sabah kahvaltısı ve akşam yemeği
Take-off servisleri ve iniş alanı take-off arası çalışan ringler
Akşam hamam organizasyonu
Kamp ateşi
Ertesi günün kahvaltı ve akşam yemekleri

Derken liste uzayıp gidiyor. Ve belediye açık gönüllülükle bunların hepsine ev sahipliği yaptı.  Bu etkinlik Türkiye’de bir ilk olarak tarihe geçerken 100’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği etti.  Şehir dışlarından gelen pilotlar terminalden alındı Ayaş’a bırakıldı.

Hep beraber köy konağında yapılan kahvaltı ile güne başlanıldı. Ardından kamp alanına geçilerek çadırlar kuruldu ve tepeye çıkışlar başladı. Kulüplerin eğitmenlerine yerel eğitmenler tarafından verilen brifingin ardından yerel pilotlar ile açılış yapıldı.

Takip eden saatlerde akşam yemeği, havuzlu hamam etkinliği ve kamp ateşi gelerek etkinliğe devam edildi. Takip eden gündeki kahvaltı, akşam yemeği ve terminale ulaşım da cabası. Üstelik bunların tamamını belediye karşıladı.

Böylece bir kamplı etkinliğin daha sonuna gelerek sezonu açtık.




Biraz Belediye Çatlatalım ;)





Allah'ım ben ne yapıyorum burada sorgulaması...


Belediye Konağında Akşam Yemeği