Ağustos'un son günlerinde Ayaş

Denizli sonrası, uçuş özlemiyle düştük yine Ayaş yollarına... 20 Ağustos Cumartesi gününden oldukça ümitliydik. Eğitmenimiz Ertan Özcan ile birlikte uçuş planlamamızı yaptık, gözümüzü Konya'ya kadar diktik. Hemen hemen aynı zamanlarda kalkış yaparak, tepe önünde termiklerimizi güzel güzel dönerek irtifamızı aldık ve artık gitmek için hazırdık. Yamacın solunda kalan sırtlara doğru açıldık. Sırtlara yamandık. "Mutlaka taş ocağı üzerinden çıkarsınız." denilen taş ocağını denedik ama herşey planlandığı gibi olmuyor tabi... Maalesef ki patladık:). Ertan Özcan 27 km, Hülya Keçeci 16 km, Pelin Özçelik ve Merve Gülşah Arslan 12 km giderek günü bitirdiler. Cross hayallerimizi pazar gününe erteledik.

Denizli - Türkiye Şampiyonası Çıkartması (8 - 14 Ağustos)

THSF'nin düzenlediği  8-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Denizli - XC Open 2011 yarışmasına, 11 kişilik ekibimiz ile katıldık. Denizli, uzun mesafe uçuşları için uygun bir yer olması ve birçok önemli organizasyonun yapıldığı bir ilimiz olarak yamaç paraşütü camiasında biliniyor.


Yorucu geçeceğini tahmin ettiğimiz yarışmaya, cumartesi gecesinden yola çıkarak pazar sabahı orada olduk. Fazla vakit kaybetmeden yerleşip, yarışmaya erken gelenler için düzenlenen uçuş etkinliğine katıldık ve iki buçuk saat süren yorucu yolculuğun ardından Nikfer'e gittik. Nikfer, deniz seviyesinden 1950 m yüksekliğe sahip, kalkış pisti kuzeye bakan bir tepe. Burada birçok kanatla beraber kalkış yaparak hem yarışma öncesi kendimizi kalabalık gökyüzüne hazırladık hem de farklı bir bölgeden uçmanın keyfini yaşadık.



Yarışmanın ilk günü Küçük Çökelez'e, antreman uçuşuna gittik. Antreman uçuşundaki amaç: yarışma öncesi bölgeyi tanıyarak hazırlık yapmak. Bu uçuşumuzda çoğu arkadaşımız Küçük Çökelez'den kalkarak, Pamukkale'nin eşsiz güzelliği olan travertenlerin üzerinden geçerek otele yakın bir bölgeye iniş yaptılar. Uçuşlarımızın ardından havuz ve termal keyiflerimizi unutmamalıyız tabi.














Yarışmadaki amacımız: havada belirlenen turn pointleri alıp, goal noktasına en kısa sürede gitmeye çalışmak. Peki o günün task birincisi neye göre belirleniyor? Tüm turn pointleri alıp, goal noktasına en kısa sürede giden kişi o günün birincisi oluyor.



9,10 Ağustos günleri üzerimizdeki acemiliği atıp, yarışmaya adapte olarak elimizden geleni yaptık. Profesyonel yarışma pilotumuz Umut Aslan ise bu iki taskta 6. oldu. Merve Gülşah Arslan bayanlar klasmanında birinciliği elde etti.


11 Ağustos Perşembe günü erkenden yola çıkarak Nikfer'e gittik. Hava koşulları ise sabah saatleri, diğer günlere göre sertti ve bu özelliğiyle yarışmanın kaderinin belirlendiği gün oldu. Umut Aslan, task ikincisi olarak genel sıralamadaki yerini değiştirdi.

12 Ağustos Cuma günü, uygun olmayan hava koşullarından dolayı task iptal edildi. Biz de bu günü otelde dinlenerek, keyifli vakit geçirerek bitirdik.

13 Ağustos Cumartesi ise Nikfer'e gidildi ancak uçan bazı pilotların "Level 3" bildirimiyle task iptal edildi.

Yarışmanın son günü 14 Ağustos Pazar günü ise Arda Çeşmecioğlu ve Umut Aslan gol yaptılar. Diğer arkadaşlarımız da taskın bir kısmını tamamlayarak yarışmayı sona erdirdiler.

Bir çoğumuzun ilk yarışması olan Denizli - Türkiye Şampiyonası'na Gazi Havacılık ekibi olarak ilk 50 içerisinde pilotlarımızın çoğu girerek iyi bir başarı elde ettik. Umut Aslan 3. olurken, bayanlar klasmanında Merve Gülşah Arslan 2. , Hülya Keçeci ise 3. oldular. İşte yarışmanın sonuçları;

3.Umut Aslan
29.Arda Çeşmecioğlu
30.Serdar Tur
34.Ufuk Uçar
39.Merve Gülşah Arslan
44.Hülya Keçeci
52.Sinan Haholu
78.Alp Dinçer
82.Ertan Özcan
91.Pelin Özçelik
110.Hasan Ergelen

Başarılarımızın devamını diliyoruz...





7 Ağustos - Ayaş

Denizli'ye gitmeden önce ısınma uçuşu olsun diye vazgeçilmez mekanımız olan Ayaş'a gidelim dedik. Hakim rüzgarın kuzeyli olması, havanın çalışıyor olması bizim için bugün cross günüdür dediğimiz gün idi. Toplu kalkışlarımızı yapıp, tepe önüne patlamayan arkadaşlarımızla "Haydiii,ben kaçarr!" diyerek Abdülselam'a doğru yöneldik. Ufuk Uçar, cp'leri tabiri caizse kulağından tutarak birlikte crossa götürdü:). Abdülselam üzerindeki can çekişmelerimizin* ardından, Abdülselam'a patlayan arkadaşlarımızın dışında, Pelin Özçelik 18 km, Ufuk Uçar ve Hülya Keçeci ise 53 km giderek günü kapattılar.
*"Termil bulup yükselme umuduyla son ana kadar bölgeyi kazıma, bir oraya bir buraya dolaşıp termik aramak."