14-18 Ocak Denizli

Bilindiği gibi gelenekselleşen Denizli etkinliğimizi her yılın ilk ayında gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da biten finallerin ardından bütün yıl iple çektiğimiz Denizli etkinliğimiz için 13 Ocak'ta hazırlıklarımızı yapmak amacıyla erkenden odamızda toplandık. Gidecek olan malzemelerimizi ve kalan işlerimizi tamamladık. Eğitmenimiz Serdar Tur Denizliyi anlatan kısa bir briefing gerçekleştirdikten sonra malzemelerimizi araca yükleyip çıktık yola. Bu kulübe geldiğimizde anladığımız, öğrendiğimiz en güzel şeylerden biri ise uçmanın yanında yapılan her etkinliğin birlikte büyük mutluluklar vermesi. Yaklaşık 7 saatlik yolculuğumuzda gerek Atakan Koluman'ın eğlenceli aktiviteleri, Burak Şirin'in "yüz nedir nasıl boyanır" adlı çalışması, Yasin Demiryürek ve Atakan Koluman'ın hazırlayıp sunduğu kültürel radyo programımız yahut otobüs koridorunda halay çekmek oldukça eğlenceliydi.









Eser:Burak Şirin


1.Gün 14 Ocak 2017
Denizli'ye vardığımızda henüz gün doğmamıştı. Otele yaklaştığımızda Atakan Koluman bütün herkesi bir anne şefkatiyle uyandırdı(!) Ardından odalarımıza yerleştik ve çok az istirahatte bulunduk. Birkaç saat sonra toplanıp otobüsle Dinamit Tepe İniş Alanı'na gittik ve eğitmenlerimiz uçuşlar ve inişler hakkında briefing verdi. Briefingten sonra Denizli Başlangıç Tepesine geçtik ve bu kısımda ikiye ayrıldık. Başlangıç ve aktif pilotlarımız birkaç eğitmenle bu tepede kaldı ve kulüp pilotlarımız ve kulüp pilotu adaylarımız da diğer bir grup eğitmenimizle Dinamit Tepe'ye yol aldı. Dinamit Tepe'ye vardığımızda rüzgar ters yönden esiyordu. Öncelikle Mustafa Aztekin ve Ümit Karakaş eğitmenlerimiz bu tepeden ilk kez uçacak olan kulüp pilotu adaylarımıza bölgeyi anlattılar. Ardından rüzgarın düzelmesini beklemeye başladık. Fakat Dinamit Tepe'de gün boyu rüzgar uçmaya el vermedi. Ardından toplanıp Başlangıç Tepesi'ne geçiş yaptık. Başlangıç Tepe'sinde de çok sayıda olmasa da uçuş yapılmıştı. Rüzgar sıfırladığında ise kulüp pilotu arkadaşlarımız sıfır rüzgarda kalkmayı denediler. Ardından uçuşları bitirdik ve otelimize geçtik. Gün sonu toplantısını da yaptıktan sonra kulüp olarak hep birlikte olmanın tadını çıkardık. Eğlencemiz bitmedi.







Uçmamız gerekseydi kanatlı yaratılmaz mıydık, Olric?


















2.Gün 15 Ocak 2017
İlk günün yorgunluğunu attıktan sonra 2. güne daha dinç bir şekilde başladık. Sabah otelde kahvaltımızı yaptıktan sonra yola çıktık. İlk durağımız Başlangıç Tepesi oldu. Yine bir grup arkadaşımız burada uçuş sayılarını arttırmak ve tecrübe edinmek için kaldılar. Kulüp pilotlarımız ve adaylarımız ise Dinamit Tepeye doğru yollarına devam ettiler. Bugün de rüzgarın Dinamit Tepeyi karşılamayacak şekilde eseceğini biliyorduk. O yüzden Dinamit Tepeye yakın ve yaklaşık aynı irtifada olan başka bir take off alanına geçtik. Bu alana Profesyonel Tepe deniyordu ki gerçekten kalkış için tecrübe gerektiren bir take offtu. Fakat erken saatlerde yağmur atıştırdığı için bir müddet bekledik. Bu sırada çeşitli, amcalı maceralardan da geçtik doğrusu :D Yağış kesildikten sonra take offta yerimizi aldık ve daha önce kulübümüz bu tepede hiç uçuş gerçekleştirmediği için ilk olarak Milli Sporcumuz Serdar Tur yol gösterici bir uçuş yaptı. Ardından kulüp pilotlarımız ve eğitmenlerimiz uçtular. Ayrıca misafirlerimizle tandem uçuşu da gerçekleştirdik. Bugünün bize kattığı en büyük tecrübe ise shear türbülansına şahit oluşumuz oldu. Daha sonra dün olduğu gibi Başlangıç Tepemize gittik. Hava durumu uçuşa müsade etmedi ve otelimize geri döndük. Birkaç saat otelde kaldıktan sonra eğitmenlerimiz Dinamit Tepeyi tanıtmak için başlangıç pilotlarımızı tepeye çıkardı. Otele döndükten sonra yine günlük toplantımız gerçekleştirdik ve ardından hep birlikte bol sulu şakalar yaptık :D












3. ve 4. Gün 17-18 Ocak 2016
Denizli etkinliğimizin son 2 gününde hava durumu uçmamıza izin vermedi. Daha çok uçuş yapmak isterdik fakat birarada kulüp ruhuyla olmak, insanları yeniden daha yakından tanımak, uzun uzun sohbetler edip oyunlar oynamak, finallerimizin hemen ardından gelen bu güzel tatil bizim için yine de çok eğlenceliydi. Bu iki gün boyunca otelimizin bulunduğu Pamukkale'den Karahayite gezmeye gittik. Hep birlikte yemek yedik, oyunlar oynayıp sohbet ettik. Bolca eğlendik. Son gün de baktık uçmaya el vermiyor hava öyleyse travertenleri ve antik kenti gezelim dedik. Hep birlikte yeni yerler keşfettik. Yeni şeyler gördük. Ne kadar daha önce bu yerlerde bulunmuş olursanız olun her defasında farklı bir şey görüp yeni bir şey öğreniyorsunuz. Gezimizin ardından otelimize dönüp kalan hazırlıklarımızı yaptık ve ardından çıkışımızı gerçekleştirip yine hep birlikte Karahayit'e yemek yemeye, Denizli'nin o güzel irmik tatlısından yemeye, zafer gazozundan içmeye gittik. Saat 22.00'a kadar Karahayit'te kaldık ve 22.00'da otobüsümüze binip Ankara'nın yolunu tuttuk.

Her daim bu kadar eğlenmek, uygun olduğunda uçuş, gerektiğinde de bize mükemmel eğlence olanakları sunan Gazi Havacılık ailesine teşekkürler.



Milli Spor nedir? Nasıl yapılır?










Komutan Logar, bir kümülonimbus yaklaşıyor

Rönesans öldü :D



Olsundu. Güçlü kalınmalıydı. Belki seneye çok çok uçulurdu. Dayanmalıydı.