27 Ocak Hatıra


Dönemi bitirdik, Denizli’ye de gittik geldik şimdi de uçuşlara devam etmek için Ankara’dayız. Pazar günü Hatıra’da etkinliğimizi yaptık.
Yine çamurlu Hatıra yolunu aşıp tepeye vardık. Yarım saat kadar rüzgarın dönmesini bekledik ve düzelince uçuşlara başladık. Başlangıç ve cp adaylarının uçuşları aynı anda yapıldı. Sert rüzgarda kalkış yapan başlangıçlar çok zorlanmadı. Kalkışları, uçuşları ve inişleri artık oturmaya başlamıştı. Taşıyan hava sayesinde uçuşlarının süresi uzadı, uzun ve zevkli uçuşları oldu.
Sert rüzgar cp adaylarının ters kalkışına da yaradı. Kanada hakim olma, kanadı tepede tutma gibi çalışmalar yapıldı. Uçuşlarda genellikle soaring bandı kullanılıp yamaca inişler oldu.
Derken rüzgar yine döndü. Biraz bekledik bu sefer eğitmenler kuşandı. Cp adayları ve başlangıçların gözlem zamanıydı. Eğitmenler de uçuşlarını tamamladıktan sonra öğrenciler için uygun koşullar beklenildi fakat rüzgar dönmedi.
Daha zamanımız vardı hep beraber yerde ters çalışmaları için aşağıya indik. Eğitmen tarafından ters kalkışın teoriği anlatıldı sonra kanadın tepeye nasıl geldiği gözlenildi. Başlangıçlar kanatlarını hazırlayıp kuşanmaya kalmadan dolu yağdı. Malzemeleri hızlıca birleştirip koruduktan sonra bu sefer dolunun, yağmurun bitişini bekledik.
Günün sonunda toparlanıp, çamurlarımızdan arınıp tepeden ayrıldık.