13 Kasım Cumartesi - HATIRA ve RACON

Herkese merhaba : )

Hafta içi salı günü beraber yaptığımız kanat temizliği ile meraklanan ve heyecanlanan başlangıç arkadaşlarımız, cumartesi günü sabah koşarak odanın yolunu tuttu. 


Her zaman yaptığımız gibi tartıldık ve malzemelerimizi araçlara yerleştirdik. Yaklaşık kırk kişi ile Hatıra tepeye doğru yola çıktık. Hemen heyecanla yer çalışmalarına başladık. Kulüp pilotu adaylarımız ise Hatıra'nın tatlı eğimine doğru tırmandı. Bu sırada yer çalışmasını tamamlayan ve ilk uçuşlarını gerçekleştirmeye hazır olan taze kanlar da tepeye çıkmaya başladı. Kulüp pilotu arkadaşlarımızdan biri uçma imkanı buldu. Bu arada rüzgar terazi kararsızlığı ile yön değiştirme sinyallerini vermeye başlamıştı. Ardından öğle aramızı verdik. Terazi hava artık kararını vermişe benziyordu bu yüzden öğleden sonra Racon tepeye gitmeye karar verdik. Tam yola çıkacağımız zaman minik bir dostumuz ile karşılaştık.



Kanatları hızlıca katladıktan sonra Racon tepenin yolunu tuttuk. Bu sefer, tepeye çıkan arkadaşları Racon'un zorlu eğimi bekliyordu. Fakat içlerinde büyük bir heyecan karnavalı olduğu için teletabiler gibi bir neşe ile tepeyi tırmandılar. Racon tepede, içimizdeki karnavalı paylaşan başka dostlarımız ve onların danslarına uyum sağlayan bir gökyüzü vardı.


Yer eğitimleri de tüm hızıyla devam etti. Kulüp pilotu adaylarımız uçuşlarını gerçekleştirdikten sonra ilk başlangıç uçuşlarına başlandı. Yüzünde şapşal bir gülüş olan kişilerin ilk defa uçtuğunu hemen anlıyorduk. 


Güzel bir gün batımından önce kanatlarımızı katlamaya başladık. Huzur ve mutlukla malzemelerimizi aracımıza yükledikten sonra odamızın yolunu tuttuk. Dokuzu başlangıç olmak üzere toplam on iki uçuşla brifingimizi gerçekleştirdik. İlkleri barındıran bu güzel etkinliği doğum günü kutlaması ile sonlandırdık.