30 Mart 2013 RACON


Çok güzel bir havada düştük racon yollarına aklımızda uçma hayalleri :) hava da güzel olunca insanın içi kıpır kıpır ediyor daha da bir şevkleniyor...


Malzemeyi toplayıp maksimum hevesle varıyoruz yamaca.

 Racona geldiğimiz yollar çamur değildi allahtan ve otobüsle raconun eteklerine kadar geldik..  Buyrun bir tebessüm sebebi daha :) bir az aşağıda bekledikten sonra yavaş yavaş çıkmaya başladık racona fakat  tepeye geldiğimizde havanın da günlük güneşlik olması sebebiyle termikler oluşmaya başlamıştı.

Hava güneşli, sıcacık; rüzgar uçuş için biraz sert ve soaring için de hava yeterince uygun değil.
Heveslerimizi biraz beklemeye alıyoruz.


 Bu sebeple vakit kaybetmeden kulüp pilotları kuşandılar ve başladılar uçmaya:)  Her zaman ki gibi Racon u tavaf ettik ve rüzgar yönüne göre uygun yerlerden kalkışlarını gerçekleştirdiler:)Termiklerin de etkisiyle kulüp pilotları yükselip  irtifa kazanarak uzun ve keyifli uçuş yaptılar ve bizler de başlangıç olarak ağzımızın suyu aka aka izledik JKulüp pilotları uçarken başlangıçlar da yardım etmeyi ihmal etmedi. Ara ara rüzgarın darbeli gelmesiyle de eğitmenler uçmaya ve bizler de izlemeye başladık. Arada sohbet havasında teorik de anlatıldı. Gün sonuna  doğru sıra başlangıçlara geldi... bir heyecanla kuşandık ilk üç kişi uçuşlarını yaptı ama ne yazık ki bu mutluluk ve heyecan kısa sürdü.  Yağmur bulutları görünmeye başladı ilerde ve bizi de etkileme ihtimali var diye etkinlik bitirildi.


Tatlı yorgunluklarla malzemeyi toplayıp araca yerleştirdikten sonra, kendilerine kanat alan arkadaşlara 'su yalağının başında' ufak bi kutlama yaptık :)

Yine keyifli bir günün ardından kulüp odasına doğru yol aldık.



 Etkinlik sonunda herkes uçamamış olsa da  bol bol gözlem yaptığımız,yardımlaşmanın fazlaca olduğu ve özellikle son zamanlara kıyasla az çamurlu bir etkinlik oldu:)

































Muhabbetler, geyikler, yamaçta şekerleme yapanlar derken hava şartlarının uçuşlara izin vermesini bekliyoruz.


Uzun zamandır etkinliğe gelemeyen arkadaşlarımızla hatırlama amaçlı düz kalkış yer çalışmaları yapıldı.