17 Kasım - Hatıra

Gazi Havacılık Topluluğu Önemli Günlerde Bu Hafta...

Bu hafta acayip bir hafta oldu. Aslında Cem Yılmaz güzel demiş "Azar azar yap, ortaya yap." Aynen de o kıvamda bir haftaydı bu hafta bizler için. Her türden aktiviteden azar azar oldu, hepsi de güzel oldu.

İnanmayan varsa liste yapalım;

-Yer çalışmaları
-KP uçuşları
-KP adayı uçuşları
-Aktif Uçuşları
-Eğitmen uçuşları
-Yamaca iniş çalışmaları
-Ters kalkış çalışmaları
-Yelken uçuşları
-Kalabalık grup uçuşlar
-İlk Uçuşlar

Evet, çok şey oldu olmasına ama bunlardan biri var ki bugünü özel kılıyor. O yüzden kalın kalın insanın gözüne batıyor zaten :) Ancak dikkat çekmek istediğim bir nokta daha var. İlk uçuş değilde ilk uçuşlar olması. Çünkü bir değil iki değil tam sekiz tane ilk uçuş oldu bugün. Hatta kimisi hızını alamadı iki uçuş yaptı.

Kabaran uçuş defteri kokusu alıyorum. Yılın ilk uçuşlu gününü sekiz kişi gibi güzel bir rakamla başlattık. Ee tabi onlar havada iken arkadaşlarının da ağızlarının suyu aktı birazcık yalan yok. Darısı da artık onlara. Örneği gördüler sonuçta değil mi?

Bugün hakkında uzuun uzuuun yazmak isterdim ancak daha güzel bir fikrim var. Madem ilk uçuşlar bizim için bu kadar önemli. O zaman videoların birkaçını koyalım da göstersinler önemlerini değil mi?

Biraz eğitmen kalkışı görelim de gözümüz gönlümüz açılsın.



Ardından İlk Uçuşlardan örnekler görelim.




İnişten, uçuştan bir kaç da fotoğraf ekleyelim,




Biraz da günün rengini anlatan fotoğraf eklersek tarifimiz hazır.





İyi güzel videolar, fotoğraflar falan var diyorsun da yazı nasıl olacak? Diyecekler için söyleyeyim. Yazısız kalır mıyız hiç? Madem ilk kez uçtular, madem bu önemli, o zaman hislerini bi anlatsınlar değil mi? 

Anlatacaklar tabiki. İlk Uçuş Yazıları ile. O zaman yazısının devamında söz onlarda, artık maillerden okursunuz ;)

11 Kasım - Recai

Ah Recai...

Sezonu açalı 3 hafta oldu ve sen daha şimdiden yeni arkadaşların gönlüne taht kurdun. Artık senin hikmetinden midir nedir bilemiyoruz bir şekilde bizleri seni ziyarete getirmeyi başarıyorsun. Bu yılki ilk uçuşları kendinden mi çıkartmaya çalışıyorsun nedir?

Tam olarak neye çabalıyorsun bilemiyoruz o kuru ve soğuk görünen sarımsı bitki örtünün altında ama büyük bir şeyler planladığın kesin. Önceki hafta iptal olan etkinliğimize içerlediğinden midir nedir bu hafta ne yaptıysan çok güzel çalıştırıyorsun bizleri.

Ufak ufak esen rüzgarlar senin o sarı tenini yalayıp geçerken bize gün boyu koşuşturmaca imkanı sunuyor. Tüm bu çalışmalar yavaştan sonuçlara doğru mu geliyor ne sanki? Duyduğuma göre bazıları ilerletmiş çalışmalarını. Dönüşler başlamış, kendi kararlarını kendileri almaya başlamışlar. Nedir yoksa birilerinin ayaklarını yerden kesmeye mi çalışıyorsun sen Recai söyle bana?

Ne? Demek yakın ha? Demek yakında gök kubbe ile tanışacak arkadaşlar olabilir aramızda öyle mi? Peki Recaiciğim söyler misin bize isimlerini? Meraktan çatlıyor insanlar. Söyleyemez misin? Demek kendileri tatsın anın büyüsünü dersin öyle mi?

Sen bilirsin Ey Büyük Recai...

Diye konuştuk bugün Recai ile karşılıklı. Pek bir anlayışlıydı kendisi. Güzel sözler etti bizlere karşı. Sevineceğimiz haberler verdi bizlere isim vermeden. Çok ısrar ettik ama büyüsü kaçmasın dedi kendisi. Daha da hızlanalım diye tatlı tatlı estirdi rüzgarını. Uygun hava koşulları yarattı bizlere bugün de Recai. Belli ki hedef koymuş kendine, bu yıl ilk kez benden uçacaklar diye.

Dolayısı ile çalıştık biz de gün boyu bol bol. Koştuk tarla üstünde sağa sola. Düzelttik slaytları, çevirdik kanatları...

Öğle arasında verdik bir mola, başladık oyunlar oynamaya. Boş durulmadı tabi ki oyun sırasında. Oluşturuldu rönesans ressamlarını kıskandıracak pozlar. Yok yok yanlış anlaşılmasın, bildiğimiz Ninja bu.

Bizler çalıştık, yorulduk, eğlendik iyi güzel. Ama hele ki Recai güzel güzel haberler verirken enerjimiz biter mi? Bitmeezz...

Yolda döktük kurtlarımızı. Bir yerden atmak lazım sonuçta fazla gelen enerjiyi değil mi?