5 Kasım Yılın İlk Mangalı

Cumartesi günü bayram için gitmeyip Ankara'da kalanlarla güzel bir etkinlik daha yapıldı. Öğlen için mangallık malzemelerini de alan arkadaşlarımızla Racon tepeye gittik. Sabahtan tepeye vardığımızda koşulların kulüp pilotu adayları için uygun olmasıyla uçuşlar gerçekleşti. Öğlen mangal için aşağı inip hazırlıklara giriştik. Karınlar doyunca tekrar beklemeye koyulduk. Akşama doğru rüzgarın başlangıçlara uygun olmasıyla hemen uçuşlara başladık. Kısa zamana olabildiğince fazla uçuş sığdırmaya çalışırken ilk uçuşlarını gerçekleştirenler bir daha ve bir daha uçmak istiyordu. Hava kararınca toplanıp etkinliği bitirdik.





Tepeye çıkış










Çok eğlenceli bir etkinlik içindeki ilginç kareler

29-30 Ekim Haftasonu

Cumartesi günü Recai tepedeydik. Sabah tepeye vardığımızda sert esen rüzgar nedeniyle uçuş ve yer çalışmalarını iptal ettik. Eğitmenimiz uçarken kulüp pilotları ve adayları ters çalıştı. Öğlene doğru havanın biraz yumuşamasıyla başlangıç yer çalışmalarına geçilirken tepede bekleyiş devam etti. Kulüp pilotu arkadaşlarımızdan bazılar da kanatla tepeye çıkış çalıştılar. Yer eğitimleri akşama kadar devam etti. Havanın güneş batmadan öncedi 5-10 dakikasının sakinleyen rüzgarında uçuş değerlendiren eğitmenlerle gün sona erdi.






Pazar günü yine Recai tepedeydik. Sabahki sert rüzgar nedeniyle tepeye çıkılmadı ve yerdeki daha uygun rüzgarda başlangıç yer çalışmaları gerçekleştirdik. Akşama doğru rüzgarın azalmasıyla yer eğitimini tamamlamış arkadaşlarla tepeye çıkıldı. Yer eğitimleri sürerken bir yandan da tepede rüzgarın yön değiştirmesiyle sürekli yer değiştirildi. Güneşin batmasına yakın koşulların uygun olmasıyla başlangıç uçuşları yapıldı. Haftalardır tepede bekleyip bugün o tepeyi uçarak inenler yeniden uçmak umuduyla tepeyi koşarak tırmandı. Uçabilenlerin mutluluğuyla etkinlik sona erdi.