20 Ocak Hatıra

   Yarıyıl tatilindeki ilk etkinliğimiz için odada toplanıyoruz. Aracı yükledikten sonra Hatıra'ya doğru gidiyoruz. Sabahtan tepeye vardığımızda rüzgar sertti. Eğitmenlerimiz kanadı tepede tutma çalıştılar. Daha sonra kulüp pilotları ters çalışmak için aşağı indiler. Öğlen birkaç saat boyunca ters çalıştılar. Tekrar tepeye çıkıldığında rüzgar hala sert olduğu için kulüp pilotları kanadı tepede tutma çalıştılar ve gün içinde soaring yamaca iniş çalıştılar. Gün boyunca genel olarak rüzgar sertti. Gün sonuna doğru hava biraz daha yumuşayınca başlangıçlar bir sorti uçuşlarını gerçekleştirdiler. Gün sonunda ise otobüs uçuşları yapıldı.










13-16 Ocak Denizli

   Her sene olduğu gibi finallerimizin bitmesiyle Denizli etkinliği için 12 Ocak akşamı odada toplanıyoruz. Eğitmenimiz Mustafa öncelikle bizlere Dinamit tepesi hakkında bilgi verdi. Daha sonra briefingte neler yapmamız gerektiği nasıl bir uçuş rotası izlememiz gerektiği anlatıldı. Artık her şey hazırdı araca eşyalarımızı yükledikten sonra, bir dönem sonunda Ankara dışında farklı bir tepede uçacak olmanın heyecanıyla ve Dinamitteki lanetimizi kırmak üzere yola çıkıyoruz. Yolculuk esnasında ertesi günkü etkinlik hakkında eğitmenlerimizle konuşuyoruz. Daha sonra yolculuğumuzda arkadaşlarımızın evlerinden getirdikleri börekler, sarmalar, kekleri yiyoruz. (Herkesin ellerine sağlık:) ) Bir süre sonra herkesin uyumasını bekleyip otobüsteki en sevdiğimiz eğlenceye geçiyoruz. Kurbanlarımıza saygılarımızla..:)




1. Gün (13 Ocak 2018)
    8 saatlik yolculuğumuzdan sonra Denizli Karahayıt'a geliyoruz. Otele geldiğimizde gün aymamış olduğundan biraz dinlenip etkinlik saatinde toplanıyoruz. İlk olarak Dinamit tepesinin iniş alanına gidiyoruz. Hepimize kulüp odasında anlatılanlar burada tekrar anlatılıp briefing yapıyoruz. Daha sonra başlangıç pilotlarımızı, birkaç aktif arkadaşımızı ve eğitmenlerimizi Başlangıç tepesine bıraktıktan sonra geri kalanımızla Dinamit tepesine doğru yol alıyoruz. Akıllarda tek bir soru; acaba bu yılda mı patalayacağız? Kulüpçe bu lanetimizi kırmak istiyorduk. Tepeye vardığımızda bir süre rüzgar tepeyi karşılamıyor bizdeki soru işaretleri yavaş yavaş umutsuzluğa dönüyordu. Tabiki bu sırada eğitmenlerimiz Ümit ve Yasin bizlere briefing yaptı nelere dikkat etmemiz gerektiği hakkında konuştuk. Öğlen saatlerine kadar bekleyişimiz devam etti. Rüzgar döndüğü anda kulüp pilotları ve adayları, aktifler ve eğitmenlerimiz sırayla kalkış yaptılar. Sonunda zinciri kırmıştık artık. Aramızda ilk orta irtifa uçuşu yapanlar, ilk 360'larını atanlar ve 8 çizenler oldu. Dinamitten ilk kez uçmanın verdiği heyecanla uçuşlarımızı tamamlayıp kanatlarımızı katlayıp tekrar 2. sorti için tepeye doğru yol alıyoruz. Tepeye geldiğimizde uçuşlarımız hakkında küçük bir briefing daha yapıyoruz. Bir süre bekliyoruz sebebi ise rüzgarın vadiden gelmeye başlamış olmasıydı. Gün sonuna doğru yaklaştığımız için Dinamit tepesi için etkinliğimizi sonlandırıp başlangıç tepesine geçiyoruz.
    Başlangıç tepesinde ise uçuşlar sabahtan tepeye varır varmaz başlıyor, rüzgar zayıf olduğu için iyi bir koşuya hazırlıklı bir şekilde bekleniyor. Öğlen saatlerinde rüzgar tersine döndüğü için tepeyi karşılayana kadar bekleniyor. Rüzgar tepeyi karşılamaya başlayınca uçuşlar tekrar başlıyor ama bu sefer rüzgarın daha sert olduğunu gözlemliyoruz. Bir süre sonra yağmur yağmaya başladığı için etkinliğimizi sonlandırıyor ve aracın gelmesini bekliyoruz. Hep birlikte otele geçip ilk günün yorgunluğu attıktan sonra briefing saatinde toplanıyoruz.
    Akşamki briefingte başlangıç pilotlarımız Başlangıç tepesindeki uçuşları hakkında konuşuyorlar. Dinamitten uçan kulüp pilotları ve adayları, aktiflerde deneyimlerini anlatıp konuşuyorlar. Eğitmenlerimizin gün sonu değerlendirmesiyle toplantımızı sonlandırıyoruz.












2. Gün (14 Ocak 2018)
     Sabah uyandığımızda hava yağmurluydu. Yağmurdan dolayı etkinliğe geç gidiyoruz. Öncelikle başlangıç tepesine gidip yeniden ikiye ayrılıyoruz. Dinamite, Başlangıç tepesinde olup bugün bizlerle ilk defa çıkan arkadaşlarımız oluyor. Gün boyunca Başlangıç tepesinde rüzgar tersten esiyor ve ara ara yağmur yağıyor. Bu yüzden pek uçuş çıkmıyor ve eğitmenimizin kararıyla etkinlik iptal ediliyor. Bu zamanı gün içinde travertenleri gezerek ve 2. sortide Dinamit tepesine çıkarken aramıza katılarak değerlendiren arkadaşlar oluyor.
    Dinamit tepesinde ise bugün yol boyunca çıkarken başlangıç arkadaşlarımızı aracın sol pencere kenarlarına oturtup korku seanslarımızı gerçekleştiriyoruz :). Tabiki heyecanlarına ve mutluluklarına ortak olup hep birlikte tepeye geçiyoruz. Tepede öğlene kadar sisli havanın dağılmasını bekliyoruz. Bu sırada tepeye ilk defa çıkan arkadaşlarımız içinde birefing yapılıyor. Öğlen sis dağıldıktan sonra günün ilk uçuşlarını önce eğitmenimiz ve kulüp pilotları yapıyor. Daha sonra ilk orta irtifalarını uçmak üzere başlangıç pilotlarımız kuşanıp kalkışlarını yapıyorlar. Daha sonra aktifler ve cp adayları da uçuşlarını yaptıktan sonra ilk sortiyi tamamlıyoruz. 2. sorti için tepeye giderken Başlangıç tepesinden bizimle gelmek isteyen arkadaşlarımızı alıp devam ediyoruz. Tepeye vardığımızda tekrar sis bastırmış olduğu için uzunca bir süre bekliyoruz. Akşama doğru ise uzun bekleyişten sonra kanatlarımızı toplayıp otele dönüyoruz.
    Gün sonunda ilk orta irtifa uçuşunu yapmış başlangıç pilotlarımız bizlerle uçuşları hakkında düşüncelerini paylaşıyorlar. Tepeye gelip gözlem yapan arkadaşlarımızda aynı şekilde bizlerle düşüncelerini paylaşıyorlar.









 

Şair burda derki acaba Tayvanlı yengemiz hangisiiiii :))



3. Gün (15 Ocak 2018)
    Güne başlarken Dinamit tepesine daha kalabalık çıkacağımızı öğreniyoruz. Her gün aramıza başlangıç pilotlarımız katılıyor ve sevincimiz eğlencemiz artıyordu. Tabiki başlangıç tepesindeki arkadaşlarımızda deneyimlerini arttırmak için kendilerini geliştirme şansı buluyorlardı. 
    Dinamite çıkarken tabiki her sabah yaptığmız gibi sol pencere kenarı ve çok yükseeek nidalarıyla hoşgeldiniz karşılaması yapıyoruz. (Her ne kadar Yasemin'in zamanlamayı beklemesede:) ). Tepeye varır varmaz uçuşlara başlıyoruz. Öncelikle eğitmenimiz ve kulüp pilotlarımızdan birkaçı günün ilk uçuşlarını yapıyorlar. Daha sonra başlangıç pilotlarımız orta irtifa uçuşları için briefingten sonra uçuşlarını gerçekleştiriyorlar. İlk sortiyi cp adaylarımızda tamamladıktan sonra 2. sorti için yukarı çıkıyoruz. Tepede rüzgar gün boyunca zayıf olduğundan dolayı iyi bir koşu gerektiriyordu. 2. sorti içinde aramızda yine ilk orta irtifa uçuşunu yapan arkadaşlarımız oluyor, kulüp pilotlarımız ve adayları keskin 360'lar deniyorlar, ilk 360 ve sekizlerini çizenler oluyor. Gün öylesine güzel ve verimli geçiyorki 3. sorti için tekrar tepeye çıkıyoruz. Bu sortide de uçuşlar hızla tamamlanıyor ve günün son sortisi için tekrar tepeye çıkıyoruz. 4. sortide artık gün batımı ve katabatik başlıyor. Vadiden gelen rüzgarda slaytlı kalkış yapmamıza neden oluyor. Bizlerde slaytı düzelttikten sonra kalkışımızı yapıyoruz. Sırayla başlangıç pilotları, cp adayları ve kulüp pilotları kalkışlarını yaptıktan sonra iniş alanında kanatlarımızı katlayıp Başlangıç tepesine geçiyoruz. Bugün başlangıç ve kulüp pilotlarımız için zayıf rüzgara kalkış yaparak deneyimlerini artırdılar. 
   Başlangıç tepesinde ise sabah rüzgar tepeyi karşılamadığı için bir süre bekleniyor. Daha sonra uçuşlar başlıyor ve gün boyu devam ediyor. Gün içinde Dinamit tepesine çıkan arkadaşlarımız oluyor. Gün sonuna kadar Başlangıç tepeside bize verimli uçuşlar sağlıyor. Günün rekor uçuş sayısını Başlangıç tepesinden alıyoruz. Böylece arkadaşlarımız hem uçuşlarını geliştirip hem de uçuş sayılarını arttırıyorlar. O zaman günün rekorunu söyleyelim 8 uçuşla Hüseyin Furkan arkadaşımız.
    Hep birlikte otele gelip yemeğimizi yedikten sonra meşhur tatlıcımız Hacı Şerif'e gidip irmikli dondurmayı yiyoruz. Otele gelip briefing yapıp uçuşlarımız hakkında konuşup toplantıyı bitiriyoruz.











You wing very nice




4. Gün (16 Ocak 2018)
    Denizli etkinliğimizin son günü olduğu için toparlanıp etkinlik için toplanıyoruz. Artık her gün birlikte olmak tepeye gitmek bizim için güzel bir alışkanlık haline geldi. Öncelikle başlangıç tepesine uğrayıp başlangıç tepesinde kalan arkdaşlarımızı bırakıyoruz. Başlangıç tepesi için rüzgar ara ara yan esiyor bazende arkadan esiyor. Bu süre zarfında bekleniyor. Rüzgar tepeyi karşıladığı anda uçuşlar yapılıyor. Yağmur yağana kadar uçuşlar sürüyor ve sonra etkinlik bitiyor.
    Dinamit tepesinde ise rüzgar takeoffu karşılamıyor. Arka rüzgar estiği için gün boyunca bekliyoruz. Tepedeki kulübede oyunlar oynayıp çaylarımızı içip ısınıyoruz. Günün tek uçanı Bora oluyor. Bizler ise sadece bekliyoruz ve son günümüzde Dinamitten bize uçuş çıkmıyor. Lanetimizi kırmış olsakta patlama olayını bir türlü kıramıyoruz. 3 gün boyunca uçmanın tesellisiyle tepeden ayrılıyoruz. Otele dönüp eşyalarımızı toparladıktan sonra hep birlikte Karahayıttaki son akşamımızda yemek ve tatlı yiyip çay içiyoruz. Tabiki meydandaki geleneksel fotoğrafımızıda çekiniyoruz. Saat 22.00da Ankara'ya dönüş için yola çıkıyoruz.
    
      Denizli etkinliğimiz boyunca hem uçup hemde yeri gelip eğlendiğimiz, arkadaşlıklarımızın pekiştiği ve hepimiz için güzel vakitler geçirmemizi sağlayan Gazi Havacılık ailesine teşekkürler.

Bakışlar diyorum albayım...

Umut..

Yıkım..