6-7-8 Mayıs 2016 Fethiye SIV

Her sene bu dönemlerde yapmış olduğumuz gibi malzemelerimizi alıp yola koyulduk. Kalacağımız otel ve her şey hazırdı tek yapmamız gereken 10 saatlik yolculuğun ardından Fethiye'ye varıp güzel geçeceğini şimdiden tahmin ettiğimiz etkinliğimize başlamak olucaktı.


İlk Gün (6 mayıs)
Otelimize yerleşip kahvaltımızı da ettikten sonra hemen eğitmenlerimiz iniş alanı brifingi yaptı ve tepenin yolunu tuttuk. Tepeye vardığımızda bultular yavaş yavaş oluşmaktaydı ve zaman zaman tepenin önünü hatta tepenin tamamını kapattı. Bu yüzden günün çoğunluğu beklemekle geçti ve bu yüzden malesef günün sonunda tepeyi uçamadan terketmek zorunda kalan arkadaşlarımız oldu.
Fakat uçabilen arkadaşlarımızla asimetrik similasyonu önden kapanma similasyonu wingover ve keskin 360 çalışmaları yaptık.

İkinci Gün (7 Mayıs)
Bugün de dün olduğu gibi tepeye çıktık ve dünden pek de farklı olmayan bir hava vardı hatta bir ara tepede dolu yağdı. Bugün dünden farklı olarak stall pratiği ve spiral denemeleri yaptık. Dolu da yağdıktan sonra temiz bir gökyüzü hakim oldu ve ikinici uçuşlarımızı yapmak için tekrar tepeye çıktık ve uçuşlarımızı gerçekleştirdik.

Son gun (8 Mayıs)
Hava daha çok ilk gün gibiydi zaman zaman bulut tepeyi kapatıyordu ve beklememiz gerekiyordu. Geçen günlerde yaptığımız SIV durumlarını bugün de tekrarladık ve günün sonunda toplanıp dönüş yoluna koyulduk.