8 Haziran Ayaş

Kimileri için 2 hafta kimileri için daha fazla süren bir aradan sonra gittik Ayaş'a...
Önce gözlemledik;rüzgarı,uçan pilotları (wind dummy olarak da kullandık denilebilir)
Sonra havanın uygun olduğuna karar veren eğitmenin hazır olan kalksın komutuyla uçuşlara başladık,SIV'sini yeni yapmış pilotlardan ilk kez 2000 küsürlü irtifaları görenler de oldu,patlayanlar da...
Sonuç olarak kimsenin fotoğraf çekmeye fırsat bulamaması etkinliğin verimliliğini gösterir herhalde :)


Biri çiçek toplarken çekilmiş,biri Nisa'nın kirazları almadığını kanıtlamak için çektiği iki fotoğraf var neyse ki elimizde.

1 Haziran Kırkkız

   Eğitmenimiz Serdar Tur Eskişehir-Kırkkız tepesinden kalkış yapıp uçuş sonunda Ankara-Gölbaşı yakınlarına iniş yapmıştır. Yaklaşık 4.30 saat süren uçuşunda 185 km mesafe katetmiştir. 2013 yılının en iyi skoruna sahiptir. Kendisini tebrik ediyoruz.

   Uçuşun ayrıntılarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.ypforum.com/modules.php?name=leonardo&op=show_flight&flightID=16181





26 Mayıs Pazar-AYAŞ

Daha yüksekte ve daha uzun sürede uçma hevesiyle yine Ayaş’taydık. Saat 10.30 gibi Ayaş’a geldik. Her şey güzel görünüyordu. Hava biraz daha ısınsın daha çok termik dönelim istedik ama bu sefer de rüzgar döndü. Gün boyunca hakim rüzgarın tepeyi karşılamasını bekledik. Rüzgarın ara sıra karşıladığı oldu. O sıra da eğitmenler tepe önünde takılıp yeniden yamaca indiler. Kulüp pilotları için patlak gündü. Oturdular, uyudular, oyun oynadılar. Akşama doğru rüzgar artık karşılamaz diye düşünürken kısa sürede yine karşıladı. Eğitmenler yine kalkış yaptılar ve uçtular. Gün böylece bitti ve biz yine dönüş yolundaydık.




25 Mayıs 2013 Ayaş


            Sabah erkenden ayaşa gitmek üzere yola koyulduk.Tepeye çıktığımızda biraz uygun koşulları bekledikten sonra uçuşlarımıza başladık.İlk uçuşumuzda termik dönmeye çalıştık.Herkesin en az bir saate yakın uçtuğu güzel bir uçuş oldu.Klüp pilotları uçtuktan sonra eğitmenimiz de küçük bir cross uçuşu yapıp yanımıza döndü.
           Akşama doğru rüzgar sertleşti ve biz de böylece soaring yapma fırsatı bulduk.Herkes soaring uçuşu yaptıktan sonra dönüş yoluna koyulduk.Hepimiz için verimli ve güzel bir etkinlik oldu.



 
Oldukça verimli bir etkinlik olduğundan malesef pek fazla fotoraf çekemedik :(