YAMAÇ PARAŞÜTÜ YENİ DÖNEM BAŞLANGIÇ EĞİTİMİ KAYITLARI BAŞLIYOR



      Yamaç paraşütü yeni dönem başlangıç eğitimi kayıtlarımız, 26 Eylül 2011 Pazartesi günü başlıyor. Kayıtlarımız haftaiçi boyunca devam edecek ve 30 Eylül 2011 Cuma günü öğleden sonra sona erecektir.

Bu yıl üniversite genelinde stant açmak yasaklanmıştır. Bu yüzden kayıtlar ve detaylı bilgi almak için:

  • Ana kampüs ve yakınındaki(Tıp Fak., Ecz Fak., Mesleki Eğt. F. vs.) fakültelerde okuyanlar GÜDAK'ta (Güdak krokisi aşağıdadır.) kayıt olabilirler.
  • Mühendislik Fakültesinde okuyanlar afişteki telefon numaralarından ilgili arkadaşa ulaşabilir, Kesit kafe yakınlarında kayıt olabilirler.
  • Hazırlık ve Gölbaşı kampüsünde okuyanlar, o kampüsteki afişlerdeki telefon numarlarından ilgili arkadaşlara ulaşabilir. Telefonda belirlenecek yerlerde kayıt olabilirler.
  • İktisadi İdari Bilimler ve Hukuk Fakültesinde okuyanlar yine o kampüsteki afişlerdeki telefon numarlarından ilgili arkadaşa ulaşabilir. Kendi fakültelerinde ya da Ana kampüs - GÜDAK'ta kayıt olabilirler.
GÜDAK Krokisi Aşağıdadır.
    Lütfen gelişmeler için bu adresi takip ediniz. Sorularınız ve bilgi almak için gazihavacilik@yahoo.com adresine mail atabilirsiniz. Altta yazılı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.
    • 0555 607 96 50 - Alp Dinçer
    • 0554 826 81 68 - Serdar Tur
    • 0555 964 49 49 - Ufuk Uçar


    Not: Senede sadece 1 kez kayıt almaktayız.

    Yeni Dönem Takvimimiz:

    26-30 Eylül - Kayıtlar
    1-2 Ekim - Teorik Dersler (Cumartesi ve Pazar her iki günde yamaç paraşütü ile ilgili teorik dersler vereceğiz. Derslere katılım zorunludur.)
    5 Ekim Sınav (Çarşamba günü akşamı teorik dersleri kapsayan bir sınav yapılacaktır.)
    7 Ekim - Sınav Sonuçlarının Açıklanması ve Tanışma Toplantısı (Sınavda istenilen - yüz üzerinden 70 ve acil durum sorularından tam puan - başarıyı sağlayan arkadaşlar topluluğumuza üye olmaya hak kazanacaktır.)
    8-9 Ekim - İlk Etkinlik 
    (Hava durumu uygun ise yeni dönemin ilk etkinliğine yer çalışmaları ile başlayacağız.)

    Güdak Havacılık Birimi Üyelik Şartları:
    • Gazi Üniversitesi öğrencisi olmak.
    • 16-27 yaşları arasında olmak.
    • 45-85 kg aralığında olmak.
    • Uçuşa ve fiziksel aktiviteye engel bir rahatsızlığı bulunmamak. (ortopedik, psikolojik vs.)
    GÜDAK Kroki 1:

     GÜDAK Kroki 2:

    Sezonun İlk Etkinlikleri

    Cumartesi günü sabahtan odada buluşup Gölbaşı'na yola koyulduk. Uzun zamandır kanada eli değmemiş arkadaşlarımızın heyecanı gözlerinden okunuyordu. Racon tepeye vardığımızda rüzgarın uygun olmasıyla yer eğitimlerine başladık. Önce düz yer çalışması yapıp ardından ters çalışmaya geçildi. İlk defa ters çalışan arkadaşlarımız da kanadı tepede tutmanın heyecanını yaşadılar. Havanın sertleşmesiyle kulüp pilotları ters çalışmaya başladı.  Öğlen aç karınlarımızı yaptığımız mangalda sucuklarla doyurduktan sonra çalışmalara devam edildi. Gün içersinde eğitmenlerimizden Serdar Tur ve Umut Aslan  yeni  çıkan Macpara kanatlarını deneme şansı buldular. Eğitmenlerimiz tepeye tırmanarak günü uçuşla kapatırken uçamamış arkadaşlar yarını iple çekerek bu verimli günü sonlandırdılar.
    Mangal hazırlığı
    Acro kanadı Bitch 2
    :D


    25 Eylül Pazar ise yine Gölbaşı - Racon Tepe'deydik. Rüzgarın sabah saatlerinde stabil olmasından yararlanan yeni kulüp pilotu adayları ve aktif üyeler ters çalışarak kanat hakimiyetlerini geliştirmeye çalıştılar. Eski kulüp pilotları ise aylar sonra tepeye tırmanmanın verdiği yorgunluğun ardından, birer sorti uçuş çıkartarak uçmanın zevkinin herşeye değer olduğunu tekrar görme fırsatı buldular. Öğle saatlerine doğru artan rüzgar şiddetinden yer çalışmalarına ara veren arkadaşlarımız klasik mangal etkinliğiyle keyifli vakit geçirdiler. Günün sonunda tüm arkadaşlarımız günü verimli bir şekilde bitirmenin mutluluğuyla tepeden ayrıldılar.



    Sezonun Son Yarışması: 2.Ali Dağ Yamaç Paraşütü Şampiyonası

    12-17 tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleştirilen 2.Ali Dağ Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na Gazi Havacılık olarak 9 kişilik ekibimizle katılım gösterdik. 114 pilotun katıldığı yarışmada, hava koşullarının sezon bitiminde artık zayıflamasından dolayı oldukça rekabetli bir ortam oluştu. Toplamda 6 tasktan oluşan yarışmada, Gazi Havacılık'ın yetiştirdiği pilotlardan biri olan Murat Çiftçi son taska kadar genel klasmanda birinciliğini sürdürdü. Kulübümüzü ve Türkiye'yi, PWC'lerde başarılı bir şekilde temsil eden Umut Aslan ise tasklarda ilk sıralarda yer alarak yarışmayı 7. olarak bitirdi. Bayanlar klasmanında Denizli'de göstermiş olduğu başarısını burada da gösteren Merve Gülşah Arslan ise bayanlar klasmanında 3.'lüğü elde etti. Türkiye Şampiyonası'nın da açıklandığı ödül töreninde yine bayanlar klasmanında Merve 3.'lüğü elde ederek bizleri çok sevindirdi. Gazi Havacılık olarak sezonu oldukça verimli geçirdiğimiz ve yeni başarılar elde ettiğimiz için ayrı bir şekilde mutlu ve gururluyuz. Tüm arkadaşlarımızın başarılarını tebrik eder, sürekli olmalarını temenni ediyoruz...


    İşte 2.Ali Dağ Yamaç Paraşütü Şampiyonas'nın sonuçları:
    http://www.outdoorfestival.org/overallpg.html