26- 27 Haziran Kayseri Etkinliği

Her sene olduğu gibi bu sene de termik eğitimi için Kayseri Talas'a Ali Dağı'na gitmek için hazırılıklarımızı tamamlayıp yola çıktık.

26 Haziran (1.gün)
Sabah iniş alanı brifingi için iniş alanına gittik ve hem ilk defa bu iniş alanına inecekler iniş alanını öğrenmiş oldu hem de daha önceden uçmuş olanlar da hatırlamış oldu. İlk gün güzel bir gündü. Günün erken saatlerinde düz bir antrenman sortisi uçtuktan sonra termik eğitimine başlamak için uçuşlara başladık. Günün ikinci sortisinde termikler oluşmaya başlamıştı fakat cycle aralıkları biraz uzun sürdüğü için bir süre sonra inmek zorunda kaldık. Daha sonraki uçuşta hava ve termiklerin daha da güzelleşmesi ile uzun uçuşlar yapabildik. Daha sonra yemeğimizi yiyip kaldığımız yere döndük.

27 Haziran (2.gün)
Bugün de dün olduğu gibi kahvaltı ettikten sonra tepeye çıktık. Bugün hava dün olduğu kadar güzel değildi çünkü rüzgar yönü zaman zaman değişiyor ve bazen tepenin arkasından esiyordu. Bu yüzden sabahtan bir sorti attık ve tekrar hava koşullarına bakmak üçün yukarı çıktığımızda rüzgar önce arkadan esti daha sonradan hafif bir yağış bıraktı biz de günü erkenden bitirme kararı aldık.

28 haziran günü de dönüş günüydü bizler için toparlanıp Ankara'nın yollarını, etkinliğin başladığı yere etkinliği bitirmeye gittik; odamıza.