YAMAÇ PARAŞÜTÜ YENİ DÖNEM BAŞLANGIÇ EĞİTİMİ KAYITLARI BAŞLIYOR


Kayıt Tarihleri:

Topluluğumuz her yıl okulların açıldığı 2. Hafta okulun çeşitli noktalarına kurulan stantlardan kayıtları alır. 2012-2013 öğretim yılı için kayıt tarihlerimiz 1-5 Ekim 2012’dir. Topluluğumuz senede sadece 1 defa kayıt almaktadır.  

Kayıt Koşulları ve Kayıt süreci:

Gazi Üniversitesi Havacılık Kulübüne kayıt kuralları:
-          Gazi Üniversitesi öğrencisi (lisans – yüksek lisans) olmak,
-          16 – 27 yaş aralığında olmak, (Doğum tarihi Ekim 1996 – Ekim 1985)
-          45 – 85 kg aralığında olmak,
-          Uçuşa engel herhangi bir rahatsızlığının bulunmaması (ortopedik, psikolojik vs.)
Bu koşullara uyan herkes birimimize ön kayıt yaptırabilir. Kayıt olmak isteyen arkadaşların yamaç paraşütü başlangıç kitapçığını alması gereklidir. Stanttaki arkadaşlar sizleri bu kitapçık için yönlendirecektir. (Eğt. Fak. C-blok kırtasiye, Müh. Fak. Alt kat kırtasiye, Hazırlık B kapısı çıkışı Bizim kırtasiye.)
Kayıt haftasını takip eden hafta sonu (6-7 Ekim 2012) yamaç paraşütü ile ilgili teorik dersler yapılır. Dersler cumartesi ve pazar günleri yapılır. (yaklaşık 10 ders saati). Derslere katılım zorunludur. Aynı hafta içi (9 Ekim 2012 saat 18.30′da) bu teorik derslerden bir sınav yapılır. Sınavdan başarılı olan öğrenciler topluluğa üye olmaya hak kazanır. (Derslikler ve sınav yerleri cuma günü bu adresten duyurulacaktır.)
Sınav başarı koşulu: Acil durumlar kısmının tamamının doğru cevaplanması (Acil durumlar kısmından 100’de 100 başarı),  sınav genelinden 100 üzerinden 70 puandır.
Sınavdan başarılı olan arkadaşlarla 13-14 Ekim hafta sonu ilk yer çalışmalarına başlanır.

Kayıt Yerleri:

Kayıtların kurulacak stantlardan alınacaktır. (Kayıt yerlerinde değişiklikler olabilir, sitemizi tekip ediniz.)
Stantlar: Mühendislik Fakültesi Giriş Kat, Eğitim Fakültesi Gazi Cafe önü ve Gölbaşı Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu A blokta kurulacaktır.
Lütfen gelişmeler için www.gazihavacilik.com adresini takip ediniz. Sorularınız ve bilgi almak için gazihavacilik@yahoo.com adresine mail atabilirsiniz. Altta yazılı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.
05305926179 - Alp Onurhan Küçük
05377471020 - Ali Karataş

05339504064 - Ufuk Uçar


1-2 Eylül Abant Etkinliği


Haftasonu geleneksel Abant etkinliğimizi gerçekleştirdik.Birçok katılımcının da yer aldığı etkinlik oldukça ilgi gördü.Gazi Havacılık,Ankara Yamaç Paraşütü Spor Kulübü,Bilkent Havacılık,İstanbul Üniversitesi Havacılık ve Odtü Havacılığında katıldığı etkinlik oldukça verimli geçti.


İlk olarak Abant Çepni Yaylasına çadırlarımızı kurarak kamp alanımızı oluşturmuş olduk.Ardından çalışmalara başladık.Etkinlikte başlangıçlar düz , kulüp pilotlarımız ters çalıştılar.Hava şartları sertleştiğinde başlangıç pilotlarımız gözlem yapma şansı buldular.Birinci gün sonunda ateşimizi yaktık ve günün yorgunluğunu güzel vakit geçirerek atmış olduk.Akşam bazı pilotlarımız keşif için yürüyüşe çıktılar.Gece geldiğinde ise herkes çadırlarına dağıldı.

İkinci gün kahvaltıdan sonra çalışmalara başlandı.Hava birinci güne göre daha sert görünüyordu.Eğitmenlerimiz eşliğinde çalışmalara tam gaz devam edildi.Öğleden sonra bazı deneyimli pilotlar kalkış yapma imkanı buldu.Verimli bir günden  sonra akşama doğru yola çıkıldı.Şehir hayatından uzaklaşarak doğanın tadını çıkarmak,arkadaşlarla bir araya gelmek ve en önemlisi yamaç paraşütü adına güzel bir haftasonu oldu.



                                           
                                        havanın tadını doyasıya çıkardık

                                    her güzel şeyin zorluğu vardır :)
                                             
                                             ısınma çabaları
                                          hayvanlarla iç içe bir etkinlik


                                        eğitmenimizden bir kare
                                        bol bol gözlemledik
                                           gazi havacılık mahallesi



21-26 AĞUSTOS 2012 PRE-PWC IŞIK DAĞI

Bu kez de Gazi Havacılık pilotları için yep yeni iki take offtayız.Çerkeş yakınlarında Paradise Hill ve Işık Dağı olarak adlandırılan take oflar.Yeşiller içinde geniş take ofun rahatlığını yaşadık. Ova uçuşlarına geniş iniş alanlarına alışmış pilotlar olarak, vadi uçuşlarıyla birlikte bir yadırgama süreci geçirdik tabiki; ancak manzara şahaneydi:)Çoğumuz ilk kez vadi uçuşları yaparak yeni tecrübeler edindik, eğlendik, güldük, uçtuk...

Genelde gün içinde zaman akışı şöyleydi:

                                       
Sabah otelde kısa bir brifing...
Takımları yüklemek için araçlara hücum...
task belirleme ve konuşmalar...


VEEE UÇUŞLAR....






Aramızdan bazılarıda da ilk golunü burda yaptı.Kim acaba?

İşte böyle yeni haberlerle burda tekrar buluşmak üzere kendinize iyi bakın:)

20 Ağustos Ayaş Rekor günü:)

Hafta sonunun ardından Işık Dağında gerçekleştirilecek yarışma öncesindeki son günde kulübümüzün eğitmenleri ve kulüp pilotları Ayaş Kumludoruk tepesine giderek antrenman uçuşu yaptılar. Havanın çok güzel olduğu bu günde uzun mesafeli uçuşlar gerçekleştirildi. Ayrıca kulübümüzün eğitmenlerinden olan Merve Gülşah Arslan 116.8 km giderek Türkiye bayanlar rekorunu kırdı.
Bu uçuşun kaydını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.
http://www.ypforum.com/leonardo/flight/13027
Eğitmenimiz Merveyi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

18-19 Agustos Ayaş

Bu hafta sonunun Ankara için mükemmel gözükmesiyle Gazi Havacılık olarak Ayaş Kumludoruk tepesine gittik. 21-26 Ağustosta yapılacak Pre PWC Işıkdağı yarışmasından önceki son hafta sonu olması nedeniyle bir çok yarışma pilotu da bu hafta sonu Ayaştaydı. Yaklaşık 30-35 kadar pilotun olmasıyla adeta bir yarışma ortamı oluşmuştu. Havanın pişmesinin bekledikten sonra gruplar halinde mesafe uçuşlarına gidildi. Haftaya gerçekleşecek yarışma öncesinde yarışmaya katılacak olan eğitmenlerimiz ve kulüp pilotu arkadaşlarımız için antrenman yaptıkları güzel bir etkinlik oldu.