Kulüp Pilotluğu Sınav Sonuçları

2 Nisan salı günü yapılan kulüp pilotluğu sınavının merakla beklenen sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları aşağıdaki gibidir:

GEÇENLER :

1) Gizem Nalbur: 83.5
2) Büşra Bilgic : 80.5
3) İlknur Abakbigan: 80.45
4) Ömer Faruk Emin :77.15
5) Efe Dayicik :76.05
6) Deniz Gürcan: 75.9
7) Ezgi Erkutuk: 74.5
8) Gülşen Yirmibes :71.1
9) Elif Kayhan: 70.0
10) Ayşenur Katirci: 70.0
11) Banu Balci :70.0
12) Tugce Durgut : 70.0

KALANLAR :

1) Aslan Aktas : 65.7
2) İsmail Malli :64.85
3) Ayberk Turk: 63
4) Ümit Karakas : 62.6
5) Aslıhan Umit : 62.45
6) Seren Uslu: 61
7) Taha Tam: 60.1
8) Belgüzar Damat: 59.85
9) Serkan Malat: 59.5
10) Fatih Yazici : 59.5
11) Alper Yilmaz: 52.95
12) Emre Tan : 42.7

CP ler :

1) Ezgi Gulhan: 80.2
2) Selcuk Ozcan: 77
3) Cansu Celik: 77
4) Hamit Seker : 75.3
5) Ali Karatas : 72.1
6) Nisa Gulhan : 71.8
7) Busra Nursinem: 70

Sınavda başarılı olan arkadaşlarımızı tebrik ederiz:)
Geçemeyen arkadaşlarımız da üzülmesinler bir sonraki sınavda başarılı olma şansları hala var ...

Kulüp Pilotluğu Teorik Sınavı Yapıldı -2 Nisan-



Yapılan teorik eğitimlerin ardından üç hafta geçti ve nihayet 2 Nisan Salı günü başlangıçlara ve kulüp pilotlarına teorik sınav yapıldı. Genelde %70 , acil durumlarda %100 başarı elde edenler sınavda başarılı sayılacaklar. Teorik eğitimde anlatılan malzeme bilgisi ,  aerodinamik, uçuş tekniği, acil durumlar ve meteorolojiden ayrıntılı  şekilde sorular soruldu.

31 Mart 2013 TOHUMLAR



Bu seferki etkinliğimizde Tohumlar’a doğru çıktık yola. Başlangıç öğrencileriyle birlikte tohumlara yapılan ilk etkinlikti. Her zamankinden farklı bir heyecanla yolculuğumuzu sürdürdük. Özellikle irtifasının da yüksek olması sebebiyle uçmayı sabırsızlıkla bekliyorduk.
Nihayet Tohumlara vardık ama ne yazık ki tepeye çıkmamıza hava ve yol durumu müsaade etmedi. Eğitmenin anlattığı uçuş planlamasıyla ilgili teoriğin ardından ters çalışmaları başladı. Önce başlangıç öğrencileri kuşandılar ve saatlerce ters kalkış denemesi yaptılar .
 Şiddetlenen rüzgar ve artan darbelerle çalışmalara ara verildi.
Bizde bu fırsatı değerlendirdik ve mangal faslına başladık. Sucuklarımızı pişirip yedikten sonra çayımızı demledik ve hem dinlendik hem sohbet ettik,çalışamasakta zamanı keyfili bir şekilde değerlendirmeye baktık :)
 Bir süre sonra eğitmenler uçuş için tepeye çıktılar ve bir defa da olsa uçuşlarını gerçekleştirdiler. Bizler için de sert rüzgarda yapılan kalkış ve uçuş için ne gibi sorunlar olabilceğine ve ne tür müdahaleler yapılabilceğine dair güzel bir gözlem yapma şansı oldu.
Sonrasında kulüp pilotları ters çalıştı derken ardından tekrar başlangıçlarla ters çalışması yapıldı. Sabah yapılan çalışmada başlangıçlar epey zorlanmış olsa da akşam üzeri her şey artık daha kolay olmaya başlamıştı.
Bu şekilde dönüşümlü çalışarak günü tamamladık.
Tohumlar’da bize uçuş çıkmamış olsa da burayı çok sevdik :)
Darbeli hava koşullarına rağmen  yer çalışması yaparak günü verimli sonlandırmış olduk.
En önemlisi de gerek eğitmen uçuşları gerek yer çalışmaları sırasında yapılan gözlemler sayesinde çok şey öğrenmiş olduk:)





















30 Mart 2013 RACON


Çok güzel bir havada düştük racon yollarına aklımızda uçma hayalleri :) hava da güzel olunca insanın içi kıpır kıpır ediyor daha da bir şevkleniyor...


Malzemeyi toplayıp maksimum hevesle varıyoruz yamaca.

 Racona geldiğimiz yollar çamur değildi allahtan ve otobüsle raconun eteklerine kadar geldik..  Buyrun bir tebessüm sebebi daha :) bir az aşağıda bekledikten sonra yavaş yavaş çıkmaya başladık racona fakat  tepeye geldiğimizde havanın da günlük güneşlik olması sebebiyle termikler oluşmaya başlamıştı.

Hava güneşli, sıcacık; rüzgar uçuş için biraz sert ve soaring için de hava yeterince uygun değil.
Heveslerimizi biraz beklemeye alıyoruz.


 Bu sebeple vakit kaybetmeden kulüp pilotları kuşandılar ve başladılar uçmaya:)  Her zaman ki gibi Racon u tavaf ettik ve rüzgar yönüne göre uygun yerlerden kalkışlarını gerçekleştirdiler:)Termiklerin de etkisiyle kulüp pilotları yükselip  irtifa kazanarak uzun ve keyifli uçuş yaptılar ve bizler de başlangıç olarak ağzımızın suyu aka aka izledik JKulüp pilotları uçarken başlangıçlar da yardım etmeyi ihmal etmedi. Ara ara rüzgarın darbeli gelmesiyle de eğitmenler uçmaya ve bizler de izlemeye başladık. Arada sohbet havasında teorik de anlatıldı. Gün sonuna  doğru sıra başlangıçlara geldi... bir heyecanla kuşandık ilk üç kişi uçuşlarını yaptı ama ne yazık ki bu mutluluk ve heyecan kısa sürdü.  Yağmur bulutları görünmeye başladı ilerde ve bizi de etkileme ihtimali var diye etkinlik bitirildi.


Tatlı yorgunluklarla malzemeyi toplayıp araca yerleştirdikten sonra, kendilerine kanat alan arkadaşlara 'su yalağının başında' ufak bi kutlama yaptık :)

Yine keyifli bir günün ardından kulüp odasına doğru yol aldık.



 Etkinlik sonunda herkes uçamamış olsa da  bol bol gözlem yaptığımız,yardımlaşmanın fazlaca olduğu ve özellikle son zamanlara kıyasla az çamurlu bir etkinlik oldu:)

































Muhabbetler, geyikler, yamaçta şekerleme yapanlar derken hava şartlarının uçuşlara izin vermesini bekliyoruz.


Uzun zamandır etkinliğe gelemeyen arkadaşlarımızla hatırlama amaçlı düz kalkış yer çalışmaları yapıldı.