Başarılara imza atmaya devam...


Gazi Üniversitesi Havacılık Kulübü üyeleri her geçen gün yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. 16-17 Temmuz 2011 tarihlerinde düzenlenen THSF Bursa Kupası Mesafe Uçuşu Yarışması’nda arkadaşımız Arda Çeşmecioğlu, 14,6 ve 17 km’den oluşan iki task sonucunda 5. oldu.

Aynı tarihlerde Ayaş Kumludoruk’ta eğitmenlerimizden Umut Aslan, yeni yarışma kanadı Ozone Mantra R11 ile 70 km’lik bir mesafe kat etti. Kendisine, yine eğitmenlerimizden Serdar Tur, gittiği 59 km ile eşlik etti.

Serdar’ın uçuş detayları burada.

Nice XC'lere...
-
-

6. Abant Hava Sporları Festivali

-
16-17 Temmuz 2011 tarihlerinde, Gazi Üniversitesi Havacılık Kulübü olarak Abant'ın Çepni Yaylası'nda bu sene 6.sı düzenlenen Hava Sporları Festivali'ndeydik.
Başta başlangıç ve CP adayı seviyesindeki pilotlar olmak üzere herkesin ters kalkış çalışmasını amaçlayan bu etkinliğe, yolda yaşadığımız bir talihsizlikle başladık.
Patlayan lastiğin değiştirilmesinden sonra, eski neşemizle yola devam ettik.
Organizasyon tarafından çok iyi bir şekilde karşılandıktan sonra, çalışmalara başlamak için vakit kaybetmeden, el birliğiyle ve hızlı bir şekilde çadırlarımızı kurmaya başladık.
Gazi Havacılık Mahallesi

Bir gecelik yaşam alanımızı oluşturduktan sonra, sıra esas amacımızı gerçekleştirmeye geldi. Başlarda şiddetli olan rüzgâr sebebiyle sadece kulüp pilotları ters kalkış çalışması yaptı. Bu sırada CP adayları ve başlangıçlar da bol bol gözlem yapma fırsatı buldu.
Rüzgâr hafifleyip darbeler azalınca, CP adayları ve başlangıçlar da, önce düz kalkış tekniğini tekrar edip, ardından da yer yer sürüklenerek, inek pisliklerine batarak ama bunlardan bile bir hayli zevk alarak ilk ters kalkış çalışmalarına başladılar.
Oldukça yorucu geçen bu günün akşamında, dolunay altında yaktığımız kamp ateşi etrafında toplanıp, brifingimizi dinledik. Brifing sonrasında bir yandan doğanın ve ortamın tadını çıkarıp, diğer yandan yorgunluğumuzu atarak günü bitirdik.
Festivalin ikinci gününü yüksek tempoyla açtık. Sabahın erken saatlerinde, daha termikler oluşmadan, rüzgâr şiddetlenmeden ve hatta kahvaltı bile yapmadan, CP adayları ve başlangıç pilotlarının ters çalışmalarına başladık. Öğlen saatlerinde darbelerin artması sonucu, daha tecrübeli olan CP'lerle çalışmalara devam ettik.
Yakıcı güneşin, kavurucu sıcağın altında saatlerce ter döktükten sonra birden yanımızda beliren RedBull çalışanları, dağıttıkları promosyonlarla yüzümüzü güldürdüler.
Akşamüstü, malzemelerimizi toplayıp, çadırlarımızı kaldırınca, yine Çepni Yaylası'nı terk eden son ekip olarak Ankara'ya doğru yola koyulduk.
Etkinlik sırasında doğada kendini kaybeden bir gencin hazin öyküsü.

Bu verimli ve bir o kadar da yorucu etkinlik, yüzlere işte böyle yansıdı.
-
-