8-12 Temmuz 2015 Kayseri

1.GÜN 

İlk günün sabahında hava bulutlu olmasına rağmen tepeye çıktık.Hava çok fazla umut vermiyordu.Belli bir süre havanın düzelmesini bekledik ancak hava düzelecek gibi değildi.Biz de Kayseri'ye ilk defa gelen arkadaşların iniş alanını görmesi için bir sorti düz uçuş yaptık ve günün geri kalanını dinlenmeye harcadık.,

2.GÜN

İkinci günün sabahında da bulutlar bizim için büyük engeldi.Hava kapalıydı ve tepede havanın açmasını bekledik.Belli bir süre bekledikten sonra rüzgar şiddetini arttırdı.Bize de yelken fırsatı çıktı.Biraz uçtuktan sonra bir kısmımız indi.İnenler tekrar tepeye çıktı ve bir uçuş daha yaptı.Günü böylece noktalamış olduk.

3.GÜN

Üçüncü günün sabahında açık bir gökyüzüne uyandık.Hava gayet güzel çalışıyordu.Sırayla kalktık ve kalkan çoğu kişi kolayca bulut tabanı yaptı.Herkes bulut tabanı yaptıktan sonra krosa çıktık.Çok verimli bir gün oldu.Üç arkadaşımız 50 km lik mesafeyi geçmeyi başardı.Bazılarımız 7.km ye bazılarımız 35.km ye patladı.Çoğu kişi kişisel rekorunu kırdı.Akşama doğru tepeye varabilenler tekrar uçuşa çıktı ve güzel bir soaringle günü bitirdik.

4.GÜN

Dördüncü gün de güzel bir sabaha uyandık. Topluca kros umuduyla tepeye çıktık.Hava yine çok güzel çalışıyordu.Yine sırayla kalktık ve topluca krosa çıktık.Bugün de Ümit kendi rekorunu geliştirerek 80. km ye indi.Geride kalan çoğu kişi 25. km ye topluca indi.Havada çok güzel manzaralar yakaladık.Bir kaç kez bulut tabanı yaptık.Bugün Ankara'dan gelen pilotlarla birlikte daha kalabalık uçtuk.Çok keyifli bir uçuş oldu.Herkes için güzel bir kros uçuşu oldu.Ardından tepeye varabilenlerle birlikte tekrar soaringe çıktık.Bol uçuşlu bir günü daha geride bıraktık.

5.GÜN

Beşinci gün de sabah hava çok umut vermiyordu ancak yine tepede biraz bekledikten sonra hava düzeldi ve teker teker kalktık.Bazılarımız tutunabildi ancak bazılarımız iniş alanına gitti.Çünkü bastırıcılar çok güçlüydü.Havada kalabilenlerle krosa çıkıldı ancak çok fazla gidilemedi.Havada biraz türbülans vardı.Ancak tepede kalanlar güzel uçuşlar gerçekleştirdi.Yaklaşık 3 saat uçabildiler.Böylece Kayseri etkinliğini sonlandırmış olduk.








5 Temmuz 2015 Ayaş

Hava tahminleri Ayaş için çok güzel veriler veriyordu.Bu yüzden de Ayaş'a adeta pilot akını oldu.Herkes kalkıp bir yerlere gitmeyi planlıyordu ki öyle de oldu.Kalkan çoğu kişi bir yerlere gitmeyi başardı.Tabi ki gazi havacılık olarak da boş durmadık.Yaklaşık beş saat uçtuktan sonra üçgeni tamamlayıp başarılı bir şekilde tepeye dönenler bir yana dursun çölün ortasına patlayan arkadaşların dönüş maceralarını dinlemek ayrı bir zevkti.Özellikle Mustafa'nın dönüş macerasını bir de ondan dinleyin derim :D.Krosa gidemeyip de tepe önünde takılan gruplar da vardı ve onlar da uzun uçuşlar gerçekleştirdi.Gazi havacılık olarak bir çok farklı tecrübe yaşadığımız ve kendimizi geliştirdiğimiz bir günü daha bitirdik.