29 Eylül - Racon


Sezon açılıyordu, yeni kayıtlar gelecekti. Her şey iyi güzel de sezonla beraber işler yoğunlaşıyor, ortam geriliyor, herkes sorumlulukları peşinde koşmaya başlıyor. İşte bu yüzden kendimizi biraz şımartmalıyız diye düşündük. Bunun en güzel yani ne peki? Mangallı semaverli etkinlik...

Standart düzen toplandık aldık malzemeleri. Geldik racona. Rüzgarın izin verdiği ölçüde çalışmalara başladık. Ters çekenler oldu, düz çekenler oldu, hatta ilk uçuşunu yapan bile oldu.


Karınlar acıktı yemek molası verildi tabiki. Mangalı almışız, semaveri almışız, kenarda durur mu onlar? Durmaz tabiki. Ee yaktık bizde. 


Hava her zaman tam çalışmaya izin vermiyor. Bugün de öğlen oluşan termikler, sürekli dönen rüzgar uzun bir öğle arası yapmamıza sebep oldu. Raconun tek ağıcının dibine yanaştık, oturduk gölgesine. Konudan konuya atlandı, kahkahalar atıldı, semaverler bitti bitti yeniden dolduruldu. 


Bu sırada değişik fotoğraflar, sanatsal açılar da denendi. Artık olduğu kadar. Belki gün boyu canımız çıkana kadar çalışamadık ancak kendimize geldik. Yayıla yayıla, tadını çıkarta çıkarta bir etkinlik yapmanın zevkini yaşadık hepimiz. Muhtemelen uzun süre bu rahatlığa hasret kalacağız...