Haftasonu Yer Çalışmaları

Bir önceki haftasonu (17-18.10.09) yeni arkadaşlarımızla sezonun ilk etkinliğini düzenledik. 40'a yakın yeni öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte başlangıç yer çalışmaları için rüzgar biraz sertti. Bu rüzgarı değerlendiren kulüp pilotları, bol bol yerde ters kalkış çalışma imkanı buldular.

Bu sporun en cilveli kısmı olan uygun hava koşullarını beklemeyi, sabretmeyi öğrenen yeni arkadaşlar öğleden sonra zayıflayan rüzgarla ilk kez kanada dokunmanın, harnese kuşanmanın, yerde kanadı tepeye getirmenin heyecanını yaşadılar.


Geçtiğimiz haftasonu (24-25.10.09) ise yer çalışmalarını yapmak üzere başlangıç öğrencileri ile cumartesi ve pazar günü iki güzel etkinlik yaptık. Cumartesi günkü etkinlikte ise sabah az bir sürede öğrencilerin tamamı en az bir kere yer çalışması yaptı. Daha sonra şiddetlenen rüzgar kulüp pilotu ve eğitmen pilotların yerde ters kalkış çalışmaları için uygun koşullar oluşturdu.

Pazar günü ise başlangıç öğrencileri için çok verimli bir gün oldu. Sabahtan başlanan yer çalışmaları gün boyu sürdü. Akşama doğru birçok arkadaş "kanadı tepeye getirme, slayt düzeltme, dönüş yapma" gibi konularda kendini geliştirmişti.



"Hazırsan koş!" "Bu tarafa koş!"


"Kolon bırak, fren al!"






Kulüp pilotları ters çalışırken...



Umut ve Fatih



Fatih ve Umut ve de Sinan




Parawaiting...



Ertan...



Ufuk Aslan


Kulüp pilotları ters çalışmaları...