18-23 Ağustos 2013 Kayseri Ali Dağı Termik Eğitimi

      Ali Dağı'nın termik ve cross eğitimi için uygun olmasıyla rotamızı Kayseri'ye çevirdik. Hava koşulları da beklediğimizden daha güzeldi. Hacettepe, ODTÜ ve farklı şehirlerden gelen pilotlarla birlikte verimli bir etkinlik yaptık.
     
      İlk gün termik arayarak, biraz da patlayarak geçti. Kalkış ve iniş alanını, çalışan bölgeleri ve çevreyi gözlemleme fırsatı bulduk. Akşama doğru havanın sertleşmesiyle uçuşlarımızı bitirdik. 2. gün hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle uçuşa çıkmadık. Boş günümüzü gezerek ve eğlenerek değerlendirdik.


      3. ve 4. gün hava uçuşlar için uygundu. Vakit kaybetmeden uçuşa çıktık. Uzun uçuşlar gerçekleştirdik .Bazı arkadaşlarımızsa cross denemeleri yaptılar. Uçuşlarımız sırasında farklı termik yapılarını tanımış ve tecrübe etmiş olduk.


      5. ve 6. günlerimizde daha verimli uçuşlar gerçekleştirdik. Hava koşullarını ve yer şekillerini okuyup, yorumlama konusunda tecrübe kazanmıştık. Uçuş sürelerimiz ve mesafe uçuşlarımız arttı. Son günlerde uzun zamandır özlediğimiz yelken uçuşlarımızı da yaptık.

      Hepimiz için bol uçuşlu, bol termikli, eğlenceli bir etkinlikti.

                                 
                                                         Mükemmel cross hattımız :)

     




                          Etkinliğin en güzel yanı Gülay Teyzemizin elleriyle hazırladığı mükemmel sofraydı.